Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak to se občas stává asi každé ženě, hormonální výkyv například ze stresu nebo i věkem se menstruace mění (krátí se cyklus, nebo prodlužuje) Těch faktorů může být několik.
To je po čtyřicítce normální. Mění se hormony, už to nikdy nebude, co bývalo….
Testy si nech udělat takové, jaké doporučí doktor. Mě napadlo jako první, že to jsou rozházené hormony, konkrétně zvýšený prolaktin, ale to píšu spíš pro zajímavost, to absolutně nemusí být tím.
Hlasim se po delsi dobe. To jak se mi najednou prodlouzil ten cyklus (44) bylo v cervnu ale to asi chapu - jednou za cas vynecha ovu. Pak byl dalsi cyklus v cervenci ten byl delsi (38) a to mi i praskla cysta. Coz chapu ze muze rozhodit dalsi cyklus - v minulosti se mi stalo ze kvuli praskle cyste ani dalsi menstruace neprisla. Nasledne jsem mela v zari (41) a to mi zacal chronicky stres kvuli mentalnim potizim. V rijnu (38) a ted to v prosinci vypada opet tak na 40 dnu
. Na gynde mi rekli ze by to mohlo byt v pohode. Myslite si ze to muze cele byt proste nahoda a pridal se k tomu stres takze to telo se nespravilo?
Jinak silne citim ovulaci. Zvetsovani prsou, vytok. Ale proste chodi pozde. Ted prisla asi az po 23-24 dni od mesntruace
Ahoj, už jsem objednaná na gyndu ale chci se zeptat i tady.
5 měsíců jsem měla normální, přesný cykly (30 dnů) poslední 3 ale vyskočily na 44,38 a 42 dnů. Nevíte čím by to mohlo být? Mám si nechat udělat nějaké testy? Taky se mi extremně zvětšují prsa. Dnes jsem to dostala a jsou velká a bolestivá.