Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj všem, je mi 40, teda cca za půl rok bude, na konci léta jsem byla na třetím pokusu IVF, které se nepovedlo… Co dál? Má smysl ještě se o něco pokoušet? V tomhle věku, jaká je šance?, není nám už moc… Není další stimulace velkou zátěží pro tělo? Kde člověk má brát pořád peníze na IVF?
Kolik je tu těch, kterým se v takhle vyšším věku povedlo IVF? Kolikátý pokus to byl?
Ahoj, uprimne ja bych v tomto veku do ditete nesla, ale zase pokud zadne nemas tak tve pocinani chapu, a asi bych se jeste pokusila ![]()
@katule9 píše:
Ahoj, uprimne ja bych v tomto veku do ditete nesla, ale zase pokud zadne nemas tak tve pocinani chapu, a asi bych se jeste pokusila
No nemám… a teď bojuju s tím co dál… Člověk je v tomto věku už pohodlný, tělo není připravené na takovou zátěž a stimulační léky také nejsou úplně ok, ač někteří tvrdí, že ano…
Tak urcite je to pro telo obrovska zatez a je jedno v jakem veku, ale pokud o detatku opravdu touzis jeste bych to zkusila, a nebo bych se pak zabyvala otazkou adopce…
@lamika V podobne situaci nejsem, ale je to k veci. Vis o snizeni vekove hranice od vzp, do 39let. I kdyz ze mozna jste vkladali 2 embrya a 4.pokus byste nemeli tak jako tak.
@lamika není možnost přirozeného otěhotnění? Nemám zkušenost s IVF (nechtěli jsme a kromě toho lékaři dávali IVF jen 10% úspěšnost), smířila jsem se s realitou a nakonec se nám mimčo podařilo. Přirozeně to u nás doktoři vyloučili, mám endometriózu 3-4 st. a měla jsem být v předčasném přechodu. Jen takové povzbuzení, pokud máš dělohu, vejcovody a vaječníky, nic není ztraceno.
@Cuddy píše:
@lamika V podobne situaci nejsem, ale je to k veci. Vis o snizeni vekove hranice od vzp, do 39let. I kdyz ze mozna jste vkladali 2 embrya a 4.pokus byste nemeli tak jako tak.
Vím… žádný další „hrazený“ pokus mě nečeká… Už jen buď minimálka nebo pokus, který si plně uhradím…
Když žádný mimčo ještě nemáš, tak pokud by mi to finance jen trochu dovolila, zkusila bych to ještě. riziko je vždycky, neškodnej čajíček ty léky u ivf nejsou, ale já bych to riskla, abych to dítě mohla mít..pokud by mělo být první.
@NikaKaa : Na jedné straně nemám vejcovod (ten mi spálili při laparce neb byl plný jakési tekutiny a byl zamotaný do střeva) a druhá strana je neprůchozí…
Jinak tobě gratuluji, že se povedlo ![]()
Příspěvek upraven 25.10.15 v 18:08
@lamika zkousela bych nativy. vyhodou je ze muzes chodit kazdy mesic a je bez hormonu. nekomu se povede 1.pokus, nekomu, (kocka z diskuze, 39let) na 13.pokus. pokzd mas vajicka, zkousela bych.
@lamika hm tak to je blbé, každopádně je z časového hlediska jedna z posledních šancí, jestli nemáš prcka, šla bych do toho asi ještě jednou, musí to být moc náročné, ale miminko za to stojí. Držím pěsti
. Dej vědět kdyby něco.
@pepop zkoušla jsem před 3.pokusem nativ a z toho nic nebylo, u AMH mám 1,75 ng/mol - výsledek z jara, což není žádná sláva…
Příspěvek upraven 25.10.15 v 18:14
Já tě trošku rozveselím
V mém okolí je několik holek (po 40tce), které otěhotněly po IVF. Jedna dokonce na 7.pokus. A jedna kolegyně po dvojčatech z IVF v devětatřiceti otěhotněla ve 45ti spontánně ![]()
Ty minimálky jsou také možnost. Šla bych do nich! A nezoufej, šance ještě máš.
Nějak jsem z tvého prvního příspěvku nepochopila, jestli to dítě chceš?
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď