4,5 měsíce a horší přibírání

47
18.5.23 06:59

4,5 měsíce a horší přibírání

Ahoj holky, přicházím s prosbou o radu a asi i uklidnění. Dcera přestává přibírat. Je kojená, mléka jsem měla vždycky až až, ale podezírám jí, že si ho neumí vytáhnout dost, asi kvůli ne ideální technice. Do 4. měsíce přibírala celkem obstojně, ale žádný cvalík to není. Narodila se s 3350, teď ve 4,5 měsících má 6 kilo. Mezi 3. a 4. měsícem přibírala vždy okolo 100g týdně. O víkendu chytla rýmu, nemá moc chuť k jídlu, pije kratší dobu a ještě se začala u kojení po pár minutách vztekat, to dřív nedělala (možná to souvisí s tou rýmou, nevím). A dva týdny téměř stojí na váze (přibrala 50g). Vím, že při té rýmě jí nutit nemůžu, ale co dělat, když se to nezlepší? Má cenu jí dávat nějaký dokrm (odsála bych svoje), nebo už zkusit příkrmy? Nebo nedělat nic? Nevadí, že takhle malé mimino třeba pár týdnů přibere minimálně? Vím, že mi hlady neumře, vypadá spokojeně. Ale se starším synem jsem pořád řešila šílené bojkoty a špatné přibírání a hrozím se toho, že to tu je zas - a vrací se mi ty pocity. Říkám si, že bych tak ráda někdy měla tlusté mimino a nemusela řešit každý gram :D Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
18.5.23 07:01

@Morfeuss klid :hug: víc se hýbou, míň nabírají. Taky záleží, jak roste, není důležitá jen váha. Ono tahat 2 měsíční 6 kg cvaldu taky není výhra, kor, když mu pak není spousta oblečení :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7737
18.5.23 07:14

Hoď se klidu a přestaň ji vážit každý týden… je v pohodě, usměvavá, nepláče, spinká? Tak neřeš a užívej si miminko. Dcera přibírala do 3 měsícu kilo za měsíc a pak už taky cca 400-500g měsíčně. Hlavní je že pořád přibírá, že nějak nestrádá, není více ospalá a pod. Porodní váhu měla dcera 3,8kg. Ve třech měsících vážila 6,5kg a v roce pak 10,8… od těch 3m to šlo mnohem pomalejí to přibírání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
18.5.23 07:32

Jezis, dejchej, je to v poradku. Nemas vepre na vykrm, mas mimco. Kdyz se budes takhle nervovat, akorat budes mit mlika min. Adrenalin totiz blokuje oxytocin. U kojeni zkus relaxovat, meditovat. Predstavuj si misto, kde bys chtela bejt, kazdej detail, odved ten mozek jinam. Uvidis, jak to potece. Zadny nevytahne si mliko u zdravyho decka neni, to leda tak u hypotonickyho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37200
18.5.23 07:55

Váhu schovej a koj jak bude potřebovat. Příkrmy můžeš zkusit, ale jelikož se začíná zeleninou tak z té ti moc nepribere. A nechala bych to až ji skončí rýma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37288
18.5.23 08:37

A kolik by to dite mělo mít? Mě teda nikdy ani nenapadlo děti vážit doma :nevim: Teď koukám pro zvědavost do průkazky, dcera narozena 3,5kg a ve 4 měsících měla taky 6kg, v půl roce 7. Teď má 15 měsíců a 10kg. Holt mas proste drobnější dítě, ne každé dítě přibírá kilo měsíčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
18.5.23 09:06

Malá měla o fousek menší porodní váhu a v ukončených 5 měsících necelých 6 kg. Pediatra ji chválí, jak prospívá. Je spokojená a kojí se na požadání. Nenepadlo mě to řešit. Upřímně já jsem ráda, že nemám cvalíka.. Takže klid a neplaš!! Dokud je dítě spokojené, tak není co řešit a váhu bych schovala hodně hluboko do skříně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.5.23 11:38

@Morfeuss
Nenene, vubec to neres! Skokove pribirani je normalni, stagnace vahy a pak skok je normalni, bojkoty jsou normalni, horsi jedeni je normalni.

Problem si delas v hlave a hlava ti pak blokuje kojeni.
Proste koj a neres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna