Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahooj, jdu si k vám pro radu, jsem dnes 5 dní po embryo transferu, 5 denního embrya. Paní doktorka která mi zaváděla embryjko říkala že je možný že pokud se chytne že budu mít pocit lehkého hyperstymulačního syndromu. Po odběru jsem měla celkem tyden bolesti v podbřišku a nafouklé břicho a zvětšené vaječníky, po transferu to přešlo a dnes ráno jsem se probudila a vaječníky se asi zase probudili a mám nafouklé břicho. Myslíte že se embryjko chytlo?
@Pupik0 píše: Více
To ti nikdo neřekne, ani doktor..hyperstimulacni syndrom se rozhání vyšším příjmem bílkovin a zvýšeným pitným režimem..
Ahoj, no hlavně je teda extrémně nezodpovědné, že ti transfer udělali, když jsi měla už po stimulaci náběh na hyperstimulacni syndrom. To je normálně indikace pro neprovedeni ET a naopak uklidnění stavu, často včetně leku a hospitalizace. V tuto chvíli ale nepoznáš, jestli se „jen“ rozjel OHSS, nebo to nakoplo tehotenstvi. Každopádně bych mazala na kontrolu
@Anny9 Ahoj, když jsem v den transferu říkala že tyhle problémy mám tak říkala že žádnou volnou tekutinu nemám, takže je to v pořádku. Jinak jsem byla na kontrole a opravdu mám náběh na hyperstymulační syndrom, protože embryjko se zavrtalo. Dá se to zvládnout, naštěstí to nemám ve stavu kde bych zvracela nebo šílela bolesti. Do týdne to prý odezní. Zvýšit pitný režim a bílkoviny a odpočívat 🙂
Momentalne neres, jestli se chytlo nebo ne, ale mazej k doktorovi at pripadny ohss nepodcenis. Vim o cem mluvim. Uz je to 14 let, kdy ja to podcenila a kam se na to hrabou porodni bolesti. Bylo to vazne peklo. Behem tydne 15 kg nahore, bricho jak pred porodem, bolesti neskutecny. Zaver…2 mesice v nemocnici, selhavajici ledviny a denne punkce 2l volne tekutiny z bricha. Nejprve jehlou za ziva vaginalne, pote jsem mela uz trvale zavedenou hadicku z bricha. Jo. A realne hrozilo, ze by mi museli udelat UPT, kdy uz tehotenstvi realne ohrozovalo i mne. Tohle vazne nechces, tak kvuli sobe bez k lekari
Dobře, po 14 dnech přešlo. Mám potvrzené HCG v krvi. Ještě mám trošku nafouklé břicho ale zvládla jsem doma bez problémů 🙂
@Anny9 píše: Více
Já měla hyperstimulacni a ET byl bez problémů.. není to indikace na přerušení ET.. z transferu těhotenství bylo ale zamlklé, neúspěšné..
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.