5 letý chlapec nespolupracuje

Anonymní
5.10.26 20:47

5 lety chlapec nespolupracuje

Ahoj, mam 5ti leteho syna, a jsem z něj velmi vyčerpaná.
Chodí do školky kde si hraje i s dětmi, zapojuje se tam.Ale velmi nerad tam rano vstává.
Je inteligentní, umí anglicky skoro plynule(bilingvinní) a rád počítá i náročnější příklady.
Co ale předvádí venku - už to nezvládám psychicky.
Když někam musime jít tak nechce musím ho doslova táhnout. Když musím nakoupit schválně si sedá na zem.
Každý nákup.
Nedovedete si představit jak psychicky náročné s nim je kamkoliv jít.
Nebo najednou jde jinam, nezajímá ho že musím třeba nakoupit nebo někam jít.
Ještě se schválně směje. Často ho nesu(jsem malá) a musím skoro každý den brat prášky na bolest zad.
Samozřejmě první vysvetluji trpělivě, ale je schopný sedět na tý zemi hodinu.
Na zadek už dostal a pomůže to jen na chvíli.
Zcela určitě má adhd ale například po přihlášení na sportovní krouzek odmítá spolupracovat a cvičit s ostatnima.
Už jsem přemýšlela i nad psychologem nebo léky na adhd…
Chová se jako nevychovaný spratek ale oba rodiče se opravdu snažíme, každý den mi přijde že jsem jako po boji…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30487
5.10.26 21:22
@Anonymní píše: Více

Mě by fakt zajímalo, kde přišel k té plynulé angličtině. Že by nějaký náročný placený kroužek s rodilým mluvčím, na který chlapec zrovna náhodou chodil rád??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4561
5.10.26 21:26
@hanka.br. píše: Více

Tak můžou být dvojjazyčná domácnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4561
5.10.26 21:29

Zakladatelko, tohle ti teda fakt nezávidím a věřím, že je to vyčerpávající. Tohle teď dělá moje rok a půl staré batole a jsem vyřízená a modlím se, ať to skončí.
Zkoušeli jste dětského psychologa? Určitě by vám pomohl rozklíčovat, proč to dělá a jak třeba těm situacím předcházet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4698
5.10.26 21:33

Zcela určitě má adhd? Takže má diagnózu nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30487
5.10.26 21:34
@cverunka píše: Více

No já si to nemyslím. Mám zkušenosti s podobnými projevy dětí, které uměly rádoby plynule anglicky - z youtube - v pěti letech. Co udělá s centrální nervovou soustavou sledování videí, to už je dnes zřejmé. Přesně tohle. Pak se samozřejmě hledá diagnóza, terapie, psychologové. Přesto mají děti mobily a tablety už od kočárku. I když jim tak strašně moc ubližují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.26 21:41

Ano anglicko česky hovořící domácnost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.10.26 21:46

Oficialně diagnostikované adhd nemá ale máme ho v rodině a dětská lékařka říkala že to na to vypadá.
Nevydrží něco nedělat, musí neustále něco něčím mlátit(klackem atd) nebo se hybat(rukama nohama, točit se dokola běhat dokola atd.)

• Citovat
  • Upravit
9326
5.10.26 21:46

Pokud jste bilingvni domácnost, neni plynuly deuhy jazyk žádnou známkou výjimečnosti ditete. Ze počítá složitější příklady znamena co? Ze zcela urcite ma ADHD znamena co? Ne kazde zlobive a neposlouchající dite ma ADHD, tam jsou projevy jine, hlubší, ve vice sferach… a jak si vsichni představuji, ze leky jim dite opraví, tak to je taky blbost. Zkoušeli jste ho predem připravovat na to, co bude? Po skolce pujdeme do obchodu. To, ze tam nechce, si treba prožije uz pri tomto oznámení. A pak bude v klidu. Na krouzky bych se vykašlala, k tomu dozraje, je jeste malý, organizovaného casu ma dost ve skolce. Potřebuje si hlavne hrat. A začít rozvíjet předškolní dovednosti. Mezi ktere tedy patří i respektování autorit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25405
5.10.26 21:49

Proč počítá… a navíc náročnější příklady? Chápu tu aj, ale proč ty příklady? Co bude dělat ve škole. Ještě víc nespolupracovat, protože to bude umět, nebude to po jeho…

Dělá tohle i tátovi, babičce, dědovi? Ve školce píšeš, že spolupracuje…

Asi to bude chtít fakt vyšetření. Ale spíš s tebou solidně mává. Zkusila jsi někdy v bezpečné zóně prostě jít dál? Nebo vzít rázněji za ruku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.26 21:50

Neříkám nic o vyjimečnosti spíše jsem psala tu aj a matiku z důvodu vyřazení nizkeho iq nebo že by mentálně nerozuměl co po něm chceme.
Ano říkame mu vše dopředu. Stejně si jede svoje.

• Citovat
  • Upravit
4561
5.10.26 21:51
@hanka.br. píše: Více

Tak to bezesporu. Negativní vliv sledování mobilů, tabletů a pod. snad už dnes nikdo nepopírá. Jen si to musí rodiče přiznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4698
5.10.26 21:52

A to vás neposlala k odborníkovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.26 21:56

Ano dělá to všem, když se mu nechce nikdo s ním nehne.
Zkoušela jsem domluvit, nezabralo.
Zkoušela jsem ignorovat -nechat ho být. V řádu desítek minut.
Zkoušela jsem zákaz hraček a pohádek. Je mu to jedno nebo se pak ještě mstí.
Jediné co zabíra je ho popadnout a odnést ale už jsem vycerpaná..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.10.26 21:59
@Aries6 píše: Více

A to počítání si sám říká protože ho to baví.
Třeba chce počítat před spaním příklady z hlavy.
Nenutím ho spíš to po mě chce pořád a já jsem unavená často psychicky i fyzicky z něj.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML