Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Protože jediný registrovaný léčivý přípravek u nás je právě Vigantol. Těmi různými zdroji myslíš zdroje informací, nebo vitamínu?
Vigantol je syntenticky vyrobeny vitamin (hormon), ktery dela vic skody nez uzitku. Pokud davat miminku D vitamin, tak radeji prirodni. Jsem ted na mobilu, tak nemam odkazy, ale davala jsem je do jine diskuze nebo jestli budes chtit, tak vecer ti to muzu sem dat☺
@Halamka tak ho nedávejte… A ano ve Vigantolu je už D3 pro lepší vstřebávání, a metabolismus vitaminu D u novorozeňat a následně kojenců je trochu jiný než u dospělého…
Radši víc, než špatné kosti…
@Raduš.ka44 píše:
Protože jediný registrovaný léčivý přípravek u nás je právě Vigantol. Těmi různými zdroji myslíš zdroje informací, nebo vitamínu?
Měla jsem na mysli, proč obsahuje 500 jednotek jediná kapka V., když pro tělo stačí 400? Proč tam není rezerva pro zisk D u jiných zdrojů, tj. slunce, jídlo atd.
@leryl Vím, jen jsem četla článek, kde se zmiňovali o Vigantolu jako hormonu, nejsem si jistá, proto je to v závorce ![]()
@xjuklickova Nechápu Váš příspěvek
nepsala jsem, že ho dávám. Nicméně i pediatři / ti uvědomělí/ potvrzují, že Vigantol způsobuje bolesti bříška… Takže za mě raději jiný, přírodní, který dodá tělíčku stejné množství, než dávat něco, co kromě chemie má vedlejší účinky.
@ncc1701 píše:
Měla jsem na mysli, proč obsahuje 500 jednotek jediná kapka V., když pro tělo stačí 400? Proč tam není rezerva pro zisk D u jiných zdrojů, tj. slunce, jídlo atd.
zanedbatelny rozdil, ruzne velci kojenci, ruzna potreba kazdeho jedince, neco vycmrndas…
Čím je tedy možné nahradit Vigantol? Četla jsem nějaké starší diskuze, chtěla bych nějaké aktuální doporučení.
Proč se předepisuje Vigantol o 500 jednotkách vitamínu D, když stačí 400 jednotek z různých zdrojů? Děkuji.