Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky jsem objednaná k doktorce jelikož mi vyšel pozitivní test (digitální 3+) myslíte si, že půjde něco vidět? Sama jsem říkala doktorce, jestli není brzo, ale ona říkala ať přijdu, že mi popr vezme jen krev.. ale zajímá mě, jestli by už něco vidět být mohlo? Děkuji
Takhle brzo asi ne. Mě si pak pozvala ať na 8 TT. To už bylo vidět hezky všechno. Ono to může být mladší a to se prostě počkat musí.
@Sabinka000 ne, vidět nebude nic, akorát budeš nervačit delší dobu, než kdybys šla později
No tak jestli ti jenom vezme krev, nemusíš se stresovat, jestli něco bude vidět. Krev mus být pozitivní stopro (ale z jedné hodnoty taky zjistíš houby). Jinak jestli je to opravdu 5+2 s ovulací někde kolem 14. dne cyklu, tak by měl být vidět černý flek - gestační váček.
Na uzv by mohla jít vidět malinká prázdná dutinka. Zbytečně se stresovat. Lepší je chodit 7tt+ kde jde vidět plod a srdíčko
Já nevím, proč by hned měla být nervózní a stresovat se… ![]()
Já byla na UTZ dle MS 7tt, ale bylo to 4-5, viděla „jen“ dutinku s tím, že to na cystu nevypadá. Vzala krev a ta těhotenství potvrdila. Za dva týdny už viděla i váček.
Nebyla jsem ani chvíli nervózní nebo vystresovaná. Pro mě i ta dutinka byla radostná zpráva, po tom snažení. ![]()
Mě se líbilo vidět ty změny. První ultrazvuk dutinka, druhý váček, na třetím byl nějaký flíček a na dalším už mi ukazovala jak buší srdíčko. Je to kouzelné. Držím palce! ![]()
Já nevím, kam na to někteří chodí. Proč by nemělo být nic vidět? Pokud se těhotenství vyvíjí, jak má, je v 6tt vidět GV, ŽV i embryo, koncem týdne klidně i se srdecni akcí.
V 5+2 jsem měla vidět výše popsané. O šest dnů později i srdeční akci.
Pokud má kvalitní UZ a hodnota krve bude nad 1000-1500, tak by již něco málo mělo být vidět.