5,5letá dcera má problém s jídlem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4621
1.7.14 18:10
@kristinas píše:
Dokud to nesníš od stolu neodejdeš, to u nás opravdu není! Jen už nemám sílu a nevím co dělat, jakmile je téma večeře, oběda a snídaně tak prostě na nic nemá chuť. Když jsem byla malá nejedla jsem polívky, proto jí je ani nenutím, ale porce druhého, to by mi snědla dřív ve dvou letech, to byla jedlík, ale teď… božínku holky, dnes mě to nějak dostalo, omlouvám se :think:
Asi mi nezbyde nic jiného, než píšete, nechat to tak…

však já nepíšu, že je :), jen jsem si na tu kamarádku vzpomněla, že tudy cesta fakt nevede… druhé kamarádce s tím chlapečkem co to měl stejně jako vy občas taky dost tekly nervy, jedli třeba půlku rohlíku hodinu atd. Pak jsem jí viděla v parku, jak koupila klukovi párek v rohlíku a asi 10× mu řekla, že to je místo večeře, pak co pár minut do něj hučela ať to sní, že jinak nebude tohle nebo tamto. Jsem se nedivila, že kluk byl v opozici. Ted už ho do jídla tolik netlačí a zlepšil se. Přeju pevné nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
2.7.14 12:38

@Terlas jj, dohady o tom jestli to sní nebo ne mě už taky nebaví. Je to podobné jak u tvojí kamarádky, půl rohlíku na snídani zvládla za 20 min. sladkosti žádné a dopoledne jen jablko a teď už půl hodiny jí těstoviny a nevypadá to, že to bude brzy dojedené… už jsem po jídle a princezna sedí, povídá si a po pidi kouskách baští a hraje si s jídlem na talíři. Božínku to je opravdu o nervy :D Asi si budu muset koupit pořádný kus čokolády :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
4.7.14 01:07

Vím, že to bude znít blbe, když je jí 5 a půl, ale zkus se jí před jídlem zeptat, jestli chce jíst sama nebo nakrmit. A když si to bude přát, tak ji nakrm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9722
4.7.14 10:37

Ježiš, jak já tě chápu a soucítím :) Synátor - 5 let - takhle jí/nejí už od půl roku, co jsme začali s příkrmama. Te´d se to trochu zlepšilo. Jídlo mu nandám, když ho chce sníst, tak ho sní, když ne, seberu mu ho a dostane až svačinu. Má podmínku, že u stolu se bude chovat slušně a nebude komentovat, že tohle nejí, tamto nechce, že nemá hlad apod. Na to nemám nervy a posílám od stolu.
nejhorší je, že to začala kopírovat mladší dcera (3 roky), která až do teď jedla krásně :( Jenže, když na ní aplikuju stejnou metodu (seberu jídlo), tak za chvíli kňučí, že má hlad (nic nedostane) a hlady se budí i v noci. Už se těším, až oba pomažou po prázdninách do školky a budou obědvat tam :cert: Mně by vlastně ke štěstí stačilo, kdyby do školky chodili jen na to jídlo, jinak jsou celkem zlatí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
4.10.17 21:00

@kristinas Zdravim :-) Resim uplne stejny problem - dcerce ted bude 5 a neji a neji a neji. Suche rohliky, chleba, testoviny, ryzi, jogurty, ovoce, kasi. Proste velmi pestry jidelnicek :-( Des. Vse zvyka pul dne a idealne, abych ji krmila a ona jen otvirala pusu. Muzu se zeptat, kdy se to zlepsilo, prip. cim!? Jsem z ni zoufala a obcas je to na palici! :-D Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
5.10.17 08:54

Já ráno aplikuju na snídani budík. natáhnu na 15 minut. Zazvoní a jídlo sbírám. S jídlem si hraješ a nejíš? Máš smůlu, budeš mít hlad. Kolikrát jsem tu starší vyhodila od stolu když mi na večeři dělala fůůůůj a bléééé. Jenže tyhle moresy chytá i ta menší, která taky pár věcí nejí, ale je to lepší. Ta starší má v 1. třídě 18 kg. Ta menší v 5 letech 21 kg. I ve školce s ní byl problém. Všechny ostatní děti už v postýlkách a slečna stále sedí u jídla, honí knedlík po talíři, maluje si omáčkou po stole, ale prý ještě bude jíst. To už jí tedy oběd sebrala i ta nejtrpělivější paní učitelka. Teď ve škole dáváme mega svačinu, protože se za dobu určenou na oběd ve školní jídelně prostě nestihne najíst. Když už to tedy vůbec jí. @EvikM Bude jí za chvíli 7 let a je to skoro pořád stejné. To jsem Tě asi moc nepotěšila, že? Říkám si, že do puberty to snad zvládne. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí