Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Spurt to může být určitě, jen vydrž
Bude to pár dní (teda někomu to trvalo i 14 dní, ale to musí být fakt marast
), u nás to bylo tak na 5 dní ![]()
lovelytelle píše:
a co separacni uzkost?
Myslíš že má z něčeho strach?Nikdy před tím to nedělala,teď jsme se vrátily od doktora,našklebovala se na něj jak měsíček na hnoji,ani nepípla
jsem si připadala jak magor,jen jsem jí naložila do kočáru začla opět kňourat ![]()
nasemu malymu je 7 mes a separacni uzkost ma, kolikrat ho polozim na zem jsem u nej a stejne breci dokud si ho nevezmu nebo kdyz odejdu
Mě to spíš připadá jako že jí něco bolí,ale nevim co ani doktor nic nenašel,koupila jsem laktobacily,tak třeba to po nich bude lepší,začaly jsme s příkrmama a asi se s tim bříško pere ![]()
rozmary píše:
Mě to spíš připadá jako že jí něco bolí,ale nevim co ani doktor nic nenašel,koupila jsem laktobacily,tak třeba to po nich bude lepší,začaly jsme s příkrmama a asi se s tim bříško pere
Ahoj Rozmary,
tak co byl to spurt? Zažíváme teď něco podobného
Tak se chci zeptat a doufám, že to je jen na pár dní ![]()
M.
lovelytelle píše:
a co separacni uzkost?
co je přesně separační úzkost? strach ze samoty? to se může u miminka „udělat“ najednou? je to výhradně strach z cizích lidí nebo se pláč z tohoto důvodu spouští i po mém odchodu, kdy zůstane samo? Jak dlouho trvá?
petra: zacina to kolem 7 mesice . jojo je to strach ze uz se nevratis, miminka nevnimaj cas jako my. nechapu, ze jdes pryc jen na chvilku a kdyz odejdes tak spusti plac. chce byt proste porad s tebou. to nevim jak dlouho, mi uz to mame trosku lepsi ,ale jakmile odejdu treba jen do kuchyne tak breci a ¨plazi se za mnou. dela to jen, kdyz jsme doma samy. kdyz jdu pryc a nekdo ho hlida tak mu to nevadi
lovelytelle píše:
petra: zacina to kolem 7 mesice . jojo je to strach ze uz se nevratis, miminka nevnimaj cas jako my. nechapu, ze jdes pryc jen na chvilku a kdyz odejdes tak spusti plac. chce byt proste porad s tebou. to nevim jak dlouho, mi uz to mame trosku lepsi ,ale jakmile odejdu treba jen do kuchyne tak breci a ¨plazi se za mnou. dela to jen, kdyz jsme doma samy. kdyz jdu pryc a nekdo ho hlida tak mu to nevadi
nám se to právě něco takového objevilo ted, malá v pohodě usínala sama, sama si hrála v ohrádce a najednou poslední týden - večer problém s usínáním - odejdu a spustí řev, přes den jakmile položíme, tak začne natahovat, skoro pořád ji musíme mít u sebe. Tak nevím, jestli je to pouhá „rozmazlenost“
nebo toto. protože jsem si říkala, proč, když už s usínáním problém žádný nebyl
Ale zase na cizí lidi je v pohodě. Dřív naopak např. na naše rodiče brečela, ted se směje a když někdo cizí na ní „mile“ promluví, bez problémů se směje
![]()
to vypada na separacni uzkost. malej vcera taky nechtel usnout beze me ,ale spis chtel asi mliko, dostal jen kasi. a rano rev pul hodiny nez usnul, pritom kdyz jsem za nim sla tak se smal. no snad to nebude trvat dlouho, je fakt ze to dela i priteli kdyz nejsem doma, proste nechce bejt sam.
a co v takovém případě dělat či nedělat? přejde to jak to přišlo nebo mám eněco dělat - jen chovat, nechat?
![]()
cetla jsem, ze neni dobry ho nechavat dlouho samotnyho , ale aby si clovek nemohl odskocit na zachod je taky blby. snaz se s byt hodne u nej a pokud to jde tak ho brat po byte sebou. malej uz se plazi tak si za mnou doleze
tady by o tom melo byt vse http://www.babyonline.cz/…-uzkost.html
Maggdi píše:rozmary píše:Ahoj Rozmary,
Mě to spíš připadá jako že jí něco bolí,ale nevim co ani doktor nic nenašel,koupila jsem laktobacily,tak třeba to po nich bude lepší,začaly jsme s příkrmama a asi se s tim bříško pere
tak co byl to spurt? Zažíváme teď něco podobnéhoTak se chci zeptat a doufám, že to je jen na pár dní
M.
Ahoj,tak se nám z toho vyklubal zánět středního ucha a prasklej bubínek,obvodák nic nepoznal,ale protože pláč pokračoval a už jsme si to jednou zažily jela jsem raději na ušní a bylo jasno,dostala antibiotika a dobrý.Separační úzkost máme teď,je jí 7 měsíců a začíná to být dost hustý ![]()
rozmary píše:Maggdi píše:Ahoj,tak se nám z toho vyklubal zánět středního ucha a prasklej bubínek,obvodák nic nepoznal,ale protože pláč pokračoval a už jsme si to jednou zažily jela jsem raději na ušní a bylo jasno,dostala antibiotika a dobrý.Separační úzkost máme teď,je jí 7 měsíců a začíná to být dost hustýrozmary píše:Ahoj Rozmary,
tak co byl to spurt? Zažíváme teď něco podobnéhoTak se chci zeptat a doufám, že to je jen na pár dní
M.
tak at je ouško brzy fit ![]()
Ahoj maminy,prosím pooraďte už si nevím rady,malé bude šest měsíců a už třetí den vříská jako tur,když jí vezmu je to o něco lepší,ale jen na chvíli,jak jí položím,nebo posadím řve jak kdyby jí někdoi řezal nohu
Už jsem z toho docela vyčerpaná,nikdy nebrečela,nebo jen málokdy a tohle vůbec neznám,může to být půlroční spurt?Kojim,kroutí se u toho,ale tahá,řev začne když pustí prso
,myslela jsem že zuby,ale to by řvala pořád ne?Jak se projevuje půlroční spurt?Doufám že jí to brzo přejde,protože starší holčina se chuděra už dva dny taky nevyspala
Zato táta ten ho řeže