Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky - nastávající maminky.
Diskuzí je tu na toto téma dost, ale potřebovala bych se poradit s mým konkrétním případem.
Poslední MS 12.07.2023 k oplodnění došlo na 100% v den ovulace dne 23.07.2023 (jediný sex) včera jsem byla na první kontrole 6+6tt (vypočítáno dle prvního dne poslední MS). Těhotenství potvrzeno. Ale bez srdeční akce na monitoru jsem viděla jak dr. měří embryo a mělo 5,6mm. Za 8dní jdu opět na kontrolu. Myslíte si, že je ještě šance aby začal být vidět tlukot srdíčka nebo se mám připravit na nejhorší?
Moc děkuji všem za odpověď ![]()
Příspěvek upraven 30.08.23 v 12:33
@Kravata píše:
Ahoj maminky - nastávající maminky.
Diskuzní je tu na toto téma dost, ale potřebovala bych se poradit s mým konkrétním případem.
Poslední MS 12.07.2023 k oplodnění došlo na 100% v den ovulace dne 23.07.2023 (jediný sex) včera jsem byla na první kontrole 6+6tt. Těhotenství potvrzeno. Ale bez srdeční akce na monitoru jsem viděla jak dr. měří embryo a mělo 5,6mm. Za 8dní jdu opět na kontrolu. Myslíte si, že je ještě šance aby začal být vidět tlukot srdíčka nebo se mám připravit na nejhorší?
Moc děkuji všem za odpověď
Podle ovulace jsi 7+2, ne?
Pokud jsi se s ovulaci spletla, a byla pozdeji a muzes byt klidne tech 6+6.
Min uz asi ne.
Srdicko uz tedy byva, ale zase to stari se urcuje podle velikosti embrya, takze pokud se doktor trosku uklikne, hned je to starsi nebo mladsi. Pockala bych na dalsi kontrolu.
Jestli ti to vychází dle MS na 6+6, tak to je ještě brzy. Příští kontrolu už by měla být srdeční činnost vidět.
@Fifinka1111 kéž by. Moc děkuji za odpověď. Všude čtu jak bilo srdíčko už 5+6 a tak podobně, tak sem tomu už moc šancí nedávala.
@Kravata jako to by musely jít možná na gyndu s lepší výbavou, aby to bylo vidět (mnohdy mají u gynekologu takové ty základní UTZ).
Já byla prvně cca 5+tydnu a bylo vidět jen dva fleky, plod a váček. Důležité spíš bylo, že je dítě tam, kde má… tedy v děloze.
Pak za dva týdny znovu a už byla vidět (spis pro doktorku) srdeční činnost. Jdu příští týden zase a tam si myslím, ze se bude už i měřit srdeční činnost.
@Fifinka1111 tak držím palečky
ať máš všechno naprosto v pořádku. Moje gynekologie je docela zastaralá, ale dr. se mi zdál takový zaskočená že srdíčko nevidí. I když si mě sestra objednala, tak schválně na termín aby už srdíčko bylo vidět a nic. A pak člověk čte sto diskuzí a je to vážně pade na pade. Ale pravda je jaký je to asi ultrazvuk jako kvalita. ![]()
Tak já poslední ms 11.7., ovulace byla 28.7. Byla jsem v úterý na 2. Kontrole a už byla vidět srdíčko. Velikost dle utz 6,8 mm stáří 6+4. Tohle je strašné individuální a některé maji srdeční činnost až v 8 či 9 TT. Teď je hlavní že embryo je tam kde má být ![]()
@Fifinka1111 píše:
Jestli ti to vychází dle MS na 6+6, tak to je ještě brzy. Příští kontrolu už by měla být srdeční činnost vidět.
Brzy uplne neni teda. Vetsinou to videt je okolo 6+2, nekdy i drive. Doktorka mi vzdycky rika, ze v 6+2 by videt byt melo, ze to ukazuje, ze je plod silnej. Samozrejme ani to neni zaruka niceho. Jako jestli si ses jista, tak chapu, ze jsi nervozni. Spis nechapu, proc te pozval az za 8 dni, budes akorat silene nervozni celou dobu….
Drzim palce.
@lenicka134 tak to máme MS jen o jeden den nastejno. A také jsem byla u dr. v úterý (dle mého 6+6tt) viděla jsem na monitoru 5,6mm. Měla jsi ovulaci o 5 dní později a už jste viděli srdíčko to je úžasné
moc závidím a zároveň přeji bezproblémový průběh celým těhotenstvím. Strašně se příští kontroly bojím, ale psychicky se připravují na vše
ale chci věřit tomu, že se může objevit
i později.
Tam záleží na hodně věcech, u mě proběhlo celkem brzy uhnizdovani, už nějaký 5dpo-spinila jsem a hodně. Jelikož nebylo těhotenství plánované tak mě to dost viděsilo, už jsem myslela na rakovinu
pokud bylo u tebe uhnizdovani později celý vývoj se mohl zpozdit a
uvidíš až za tyden ![]()
@lenicka134 Bohužel zamlklé těhotenství. Je to smutné. Dr.mi chtěl dát žádanku na revizi, ale dohodli jsme se, že 14 dní počkáme zdali se to nespustil samovolně.
Ahojte holky,
Chtěla jsem se zeptat na zkušenosti. Dneska jsem šla na první kontrolu, podle ms bych měla být 6+6, neni to moje první tehotenstvi, děti už mám 2, mám za sebou minodelozni i zamkle teh. Čekala jsem, ze dnes už bude srdicko, poslední sex, ze kterého tehotenstvi bylo možné byl 17.10. Ale srdicko ještě není a tehotenstvi odpovídá 6+0, do toho jsem říkala dr., ze hodně slabé spinim. Kontrolovala mě i na křesle a říkala, ze žádný krvaceni tam ještě není.
Myslela jsem si, ze už mě nic zaskočit nemůže, po 2 dětech a všech těch špatných zkušenostech, ale asi jo ![]()
Myslíte, ze je ještě šance, ze to dobre dopadne?
@Miminko 2 píše:
Ahojte holky,
Chtěla jsem se zeptat na zkušenosti. Dneska jsem šla na první kontrolu, podle ms bych měla být 6+6, neni to moje první tehotenstvi, děti už mám 2, mám za sebou minodelozni i zamkle teh. Čekala jsem, ze dnes už bude srdicko, poslední sex, ze kterého tehotenstvi bylo možné byl 17.10. Ale srdicko ještě není a tehotenstvi odpovídá 6+0, do toho jsem říkala dr., ze hodně slabé spinim. Kontrolovala mě i na křesle a říkala, ze žádný krvaceni tam ještě není.
Myslela jsem si, ze už mě nic zaskočit nemůže, po 2 dětech a všech těch špatných zkušenostech, ale asi jo
Myslíte, ze je ještě šance, ze to dobre dopadne?
Může být. Mohla být ovulace později než sex a spermie mohli pár dní počkat, to by tak odpovídalo. Uvidíš na další kontrole. To už by měl být jasný.