Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte holky, malá měla horečky (39,5) pak už klesla a druhý den naskákaly takové pupínkové mapky..na hlavičce, u očí, okolo pusiny, za ušima..poté za krkem, na zádičkách a bříšku..dr. mi říkal, že by to mohla být reakce na jídlo (kojím),ale to si nemyslím..než měla horečky, mě asi virové onemocnění (zeleně kadila, průjem)..díky za info ![]()
Pozn.:ty horečky měla od pátku, v neděli 19:30 posl. nurofen a v pondělí asi od 16:00 se začala osypávat. píší, že jakmile klesnou teploty, osype se..já už ji pak teplotu neměřila, jestli ji měla zvýšenou do 38C, tak to nevím, ale teplou hlavu neměla už(to jsem poznala teplotu),tak jsem ji zbytečně léky už nedávala…
To bymohla byt 6ta nemoc - dcerka ji mela kdyz ji rostly zoubky tak jako reakce - mela flicky po tele i v krcku
@nikkita Podle fotek měla něco podobného přítelova dcera v 7 letech, a byla to 6tá nemoc podle doktorky. Dostala na to nějaké kapky myslím (už si přesně nepamatuji) a nesměla na sluníčko, a jak popisuješ den před tím než jí naskákali pupínky tak měla horečku ale byl to momont a pak už jen pupínky.
Ale to by dr. měla poznat
Já doktor nejsem tak opravdu nevím, jen píší zkušenost!
Co vím, tak u Šesté nemoci se vyrážka nevyskytuje v obličeji, ale u Páté ano… ![]()
Ja myslim ze jsme na to dostali fenistil kapicky pro zklidneni.
Malá taky prodělala šestou nemoc (potvrzeno na kontrole od dr.) měla teploty 4 dny a pak se osypala - nejvíc na hlavičce, na hrudníčku a pod kolínkama.. Vlezlo jí to i trochu na obličej.. Jinak nám doktorka přímo na ty pupínky nic nedoporučila, prý je to vůbec nesvědí a malý začaly mizet hned druhý den.
@Monika92 píše:
Co vím, tak u Šesté nemoci se vyrážka nevyskytuje v obličeji, ale u Páté ano…
Syn to měl přesně naopak, u šesté měl obsypanou hlavu, u páté hlavně ruce. Obě vyrážky jsou vlastně jen flíčky, nesvědí.
@Ywett však neříkám, že to tak musí být vždycky a že je to pravidlo
, jen jsem chtěla trochu poukázat na to, že je i Pátá nemoc a že jsou si velmi podobné.
Jo a Pátá svědit může, ale taky nic netvrdím, to jsem se jen vše dočetla
Syn 6 nemoc taky měl, tak mám trošku naštudováno ![]()
Taky jsem měly 6 nemoc, skoro 40 horečky, za 3 dny přešly a osypala se na hlavičce, hrudníčku, ručičky..
Posílám fotečku, mám ji ještě schovanou z té doby..
Myslím že by to mohlo být ono..
Měla to malá hlavně na čele, okolo pusinky ani ne e, ale fotka trošku zkresluje, ve skutečnosti to bylo vidět daleko víc, byla to taková trošku krupička, že byly vystouplejší ty pupínky, ne flíčky.. ale je toho hodně, 6 nemoc, 5 nemoc… tak vysoké horečky by asi neměla z alergické reakce, ale nevím
Ahoj, ano vypadá to na 6. nemoc. Teď jsme ji prodělali, včera mu pupínky a mapky zmizely úplně. Nejvíce to měl právě v obličeji.
Píše se a říká, že v obličeji to u 6. nebývá, ale u obou dětí jsem to tak měla, druhé to mělo o hodně víc. Průběh naprosto stejný, 3 dny teploty, po poklesu okamžité osypání, které trvalo 3 dny, ani s jedním jsem u dr. nebyla. Také plně kojím a nejprv jsem teploty přisuzovala zubům, ale jen co se osypal, tak mi to bylo víc než jasné. Jestli pupínky do 3 dnů nezmizí, tak běžte k dr. protože to bude něco jiného.
U 5. nemoci je vyrážka v obličeji ve tvaru motýlích křídel a teploty jsou až potom.
Vypadá to jako 6.nemoc, naše malá jí měla jako miminko. Měla 3dny vysoké horečky, pak 3dny byla takto osypaná, mudr mi na to nic nedal, jak to přišlo, tak to zmizelo ![]()