Bolest hlavy u školáka

6557
10.10.12 11:02

bolest hlavy u skolaka

Ahoj, syn si uz nejakou dobu stezuje na bolest hlavy. Dneska kvuli tomu zustal doma. Nemocny neni, teplota, nachlazeni atd..Zijeme v Holandsku, chodi do jejich 3.tridy, coz je jako nase 1., takze hodne ctou, pisou, pocitaji..krome toho maji ve skole digitalni tabuli.
Uz od 2 let chodime k ocari, trochu silha, tak lepi oko, ale na bryle to pry neni. Nemate s tim nekdo zkusenosti? Je divne, ze na to driv netrpel. Objednali jsme ho znovu k ocari, jestli nepotrebuje bryle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4181
10.10.12 11:31

Ahoj, mam zkusenosti tyto -

hlava hodne bolela me, zhruba na 1.stupni ZS, mama se mnou obehala kdejakeho dr (vc. ocniho), nezjistilo se nic, ze pry je to tim vsim ucenim, ctenim atd., proste namahanim mozku :). Preslo to samo.

Meho star.syna taky hodne bolela hlava, v 5.tride ZS - taky jsme byli u dr, ten nas poslal na neurologii na vysetreni. Nezjistilo se opet nic, zaver byl, ze toho mel v te dobe moc (3× tydne zavodne fotbal, kazdou sobotu pul dne pripravne zkousky na prijimacky na gympl, do toho bezne uceni ve skole) - pominulo to, kdyz jsme trochu zvolnili, asi jsme toho na nej tenkrat na chudaka fakt narvali moc.
Bylo to proste od namahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.12 11:31

Hlava může bolet i z nedostatku tekutin. :think:

• Citovat
  • Upravit
239
10.10.12 12:04

Já na to trpěla od školky, celé dětství migrény a puberta- horor.. ale nebývá to nic vážného (někdo myslel na nejhorší), ale měla jsem a mám celiakii, což nikdo nepoznal a hlava bolí od všeho, tedy i od střev a žaludku. Kdo na to trpí, zná, jak je migréna před zvracením. člověk myslí, že má migrénu, neurologický problém a přitom něco snědl a když to vyhodí, hlava je OK :-) a oči jsou veliký spoštěč. Když se třeba bouchnem nebo píchnem do oka, něco tam spadne, začne nás (já, máma, táta, muž, další migrenici v rodině i okolí) bolet hlava. Nejvíce mi pomohla joga, vysadit cukr a přebytek soli a mléko. Zatížené trávení mě odměnilo a na hlavu netrpím (poprvé za celý život už nebyla bolest 1,5 roku :dance: Určitě oči jsou důvod a upravte staravování. Jako dítě jsem věděla, že to vždy přijde, když sním čokoládu nebo chipsy (sůl).. Teď zpětně mi to dává smysl. snad jsem svým příběhem pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65208
10.10.12 13:49

Dcera začala chodit na masáže krku a je po migrenách, nebyla schopna i 2 dny vylézt z postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
10.10.12 15:18

Dik vsem za informace, tekutiny budu sledovat a ta krcni pater snad u nej neni, ale budu pozorovat.

Syn byl dnes na ocnim, chodi tam uz od 2 let kvuli silhavosti i lepi jedno oko. Recept na bryle mu ocarka napsala jedno oko 2,5 a druhe 1,5 dioptrie, ale pry je nemusi. Mame je koupit, jen kdyz ho hlava neprestane jeste par tydnu bolet..Ze pry ty bryle pomahaji korigovat a tim vlastne prevezmou cast prace za oci, ktere to mohou korigovat sami. Moc moudra z toho nejsem. Ja mela jako dite hodne silne bryle prave kvuli silhani a v dospelosti uz se to tak srovnalo, ze zadne nepotrebuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
10.10.12 15:20

S unavou to souviset muze, on kdyz je unaveny, tak i rychle onemocni, ale snad ho zatim nijak nepretezujeme, krome skoly, ktera je 3× tydne do 15.00 a plavani toho moc nema. Ukoly se tady nevedou, takze doma zatez velka urcite neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí