Ribomunyl

Tea
116
9.10.12 13:21

Ribomunyl

Ahoj,
dcerka (5 let) chodí už teď třetím rokem do školky a bojujeme neustále s nemocema. První rok neustálé rýmy, ale nic víc. Druhý rok katastrofa (rýma, kašel, průdušky, zápal plic, několikrát po sobě ATB), prostě nechodila nikdy déle než týden a zase byla hned nemocná a léčili jsme to 3 týdny i déle, podle toho, co se jí z toho vyklubalo. Pak podstoupila adenotomii, ale nic se nezlepšilo, nemocnost pokračovala dál. Až jsem rezignovala a od května do školky nechodila (za celé 4 měsíce nebyla nemocná, ani náznak rýmy). Letos po prvním týdnu ve školce opět nemocná, po 3 týdnech nastoupila a chodila zase jenom týden a už ji mám zase doma (úděsná rýma, kašel). Na ORL nám napsali Ribomunyl a chci se zeptat na zkušenosti. Jak vám pomohl a za jak dlouho jste viděli výsledky? A jak se to zlepšení projevilo? Byli ze začátku vaše děti taky ještě nemocné? My jsme ho začali brát právě minulý týden, teď pokračujeme a já se bojím, jestli teď není nemocná z toho Ribomunylu (doktor to popírá). Budu ráda za každou zkušenost. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
155
9.10.12 13:50

My dostali rybomunil už v necelých 2 letech. Předchozí půl roku 2× průdušky s ATB, 2× oboustranný zánět středního ucha, ale vše s dost těžkých průběhem. Nasadili jsme ho na jaře, v čemž vidím první plus a navíc nechodil ještě do školky. Ale od té doby ťuk, ťuk, jen rýma kašel sem tam, ale bez teplot a až letos v létě, tedy po dvou letech angína. Jenže: kdo mi řekne, že to je opravud tím? Taky mohl mít období, které si prostě promarodil a je z toho venku. Když mu ak na podzim zase začaly ty suchý kašle (ale už bez teplot a nebylo to na průduškách), tak jsem, ač sama úplně neveřící, navštívíla homeopatku, která nasadila bobule. Bral je 3 týdny a od tý doby neměl kašel. Tak jestli se to nezlepší, zkdu ještě tuto variantu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
9.10.12 14:05

Ribomunyl berem teprve měsíc a prozatím dobrý. Do června to byla katastrofa, pořád špitály, angíny, průdušky,laryngitidy.Byli jsem na imuno vyšetření, prvně dostal Imunor a po každé dávce onemocněl. Mudr popírala, že to je vinou těch léků, ale když pak skončil ve vážném stavu ve špitále, doporučila mi to vysadit a do papírů napsala, že to špatně snášel :roll: Když dostal ribomunyl, tak jsem se hned ptala, jestli může po tom onemocnět. bylo mi řečeno, že rýma může být, ale kdyby přišly horečky nebo kašel, takže to mám přestat dávat a přijít se poradit. A můžu ti říct, že čím mín léků synovi dávam, tím je zdravější. Má toho brát tuny, ale já mu nehodlám zničit žaludek a játru. už jsem dokonce byli i na jaterních testech, zda mu to množství nějak neškodí. Nedávám mu nic, teda ted jen ten ribomunyl, mudře lžu a máme prozatím klid :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
9.10.12 14:26

Malá byla vloni od pozimu do července pořád nemocná (dlouhotrvající rýmy, neustálý kašel, dvakrát ATB), týden v jeslích, dva týdny doma a to pořád do kola. V srpnu začala brát Ribomunyl a ťuk, ťuk, zatím drží (rýma vždy za tři dny pryč, občas zakašle, ale nic hroznýho).
Bere teda ještě už půl roku poctivě lichořeřištnici a dva měsíce colostrum. @Katka86 To je super, že vám konečně něco zabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
9.10.12 14:40
@mag píše:
Malá byla vloni od pozimu do července pořád nemocná (dlouhotrvající rýmy, neustálý kašel, dvakrát ATB), týden v jeslích, dva týdny doma a to pořád do kola. V srpnu začala brát Ribomunyl a ťuk, ťuk, zatím drží (rýma vždy za tři dny pryč, občas zakašle, ale nic hroznýho).
Bere teda ještě už půl roku poctivě lichořeřištnici a dva měsíce colostrum. @Katka86 To je super, že vám konečně něco zabírá.

Nevím, jestli je to tím, ale prozatím tuk tuk :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
12.6.15 11:30

Oživuji starou diskusi a pokládám novy dotaz :)

Písněte, kdo máte zkušenosti s Ribomunylem u dítěte a jaké…

Náš tříletý ho včera dostal na půl roku. Co měsíc jsme u doktora s kašlem a teplotou. Trvá to tak dva dny, pak je zase v pohodě, ale na můj vkus je to docela často. Samozřejmě mu nic není. Krk čistý, průdušky taky, teplota záhy ustoupí a kašel nikdy netrvá ani týden.
Tak pediatr zkouší nasadit Ribomunyl. Nikdy jsem o tom to léku neslyšela, tak kdybyste měly zajímavou zkušenost, sem s ní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
12.6.15 12:06

@KPKristy Zkušenosti máme dobré. Syn ho dostal cca před půl rokem. Aktuálně má pauzu v užívání. Nemocný od té doby pořádně nebyl. Nedokážu samozřejmě posoudit, jestli to je nebo není užíváním tohoto přípravku, ale u nás to na tu souvislost vypadá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
12.6.15 13:14

@MisaHanuska, děkuju za reakci.
Matěj právě nijak výrazně nemarodí. Nikdy neměl angínu, pravou chřipku, problémy s ušima. Jediné co, tak kluci mají za sebou neštovice. Ondra má sem tam rýmu, ale Matěj takto odpadne opravdu co měsíc. Když si tak vzpomínám, tak je to zhruba od Vánoc, do té doby taky nic :think:
Včera například prospal celý den s teplotou 38,7 a kašlal jako tuberák. Dneska tu řádí jako černá ruka a jestli od rána zakašlal dvakrát :nevim:
A takhle je to pravidelně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
12.6.15 13:23

Nám ho nasadila mudr a hned co jsme ho nasadili jsme prodělali naši nejvážnější nemoc s 10 denní hospitalizací - těžko říct jestli mělo nebo nemělo spojitost, každopádně už jsem nenasadila i když mě mudr přemlouvala :D ale sníženou imunitu potvrzenou nemáme, alergie negativní, a na běžné virozy bych ho nedávala tuplem :D jinak naše nemocnost byla na podzim asi tak 3 týdny doma a den ve školce a zase doma :D proto jsem původně nasadila s tím že to horší už být nemůže a bylo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
12.6.15 13:29

@teepe, tak podle toho, co jsem k tomu léku četla, tak je právě určený pro tvorbu protilátek na ty nejběžnější infekty :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
12.6.15 14:12

Kristy zuzka ho bere od ledna a prijde mi, ze zabírá. Kacka mela od te doby asi trikrat rymu, kasel a teplotu a zuzka se drží ;) tedy ted chytla anginu, proste od jineho ditete streptokoka, čemuž se asi zabránit nedalo. Ale jinak za nas spokojenost ;) Jen doufej, ze Ti to Matěj bude pít, ma se to brat na lacno a pak pul hodiny nejíst, coz vyžaduje určitou spolupráci ditete - nase Kacka by to nedala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
12.6.15 14:40

@Aliik, já spoléhám na jinou formu než pití. Doktor povolil zamíchat do dvou lžiček například přesnídávky nebo jogurtu, tak snad. Ale kdyby měl vypít třeba dva hlty vody, tak to dá. Prostě malé množství. Má to nějakou chuť??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
12.6.15 14:56

Prijde mi, ze je to zcela bez chuti, ve vode to chutná stale jako voda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
12.6.15 16:18
@Aliik píše:
Prijde mi, ze je to zcela bez chuti, ve vode to chutná stale jako voda ;)

Tak to jistě projde, když toho bude tak půl deci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
12.2.16 07:10

Bralo některé vaše dítě teď Ribomunyl? Dcerka 2 roky brala celou první čtyřdenní dávku, poslední den večer mela horečku 39,5.Ráno nic.Pak další „jednovečerní“ horečka po třech dnech kdy nebrala dávku. V pondělí prvni dávka z dalšího čtyřdenního cyklu a večer opět horečka. Ta však vydržela až do dneška. Srážíme Nurofenem a Panadolem na střídačku. Braní jsme přerušili na doporučení dr. už po té první davce druhého cyklu. Včera ji dělali CRP, to vyšlo negativní, rýmu ani kašel nemá. Uši v pořádku.
Dr. chce nasadit další dávku za 14 dní ale já do toho asi nepůjdu, nemám odvahu to to opakovat. Poprvé za 5 měsíců vydržela v jeslích tři týdny v kuse a teď musí být zase 2 týdny doma :zed: Pokud je to reakce na ten Ribomunyl tak tohle nemůžu praktikovat další půlrok. Dr. tvrdí že je to viróza, ale jak jí jinak dost věřím, v tomhle mě nepřesvědčila.
Máte někdo zkušenost s podobnou reakcí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+