Ribomunyl

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32877
12.2.16 07:52

Podle mě to je viroza, starší to teď měl taky, radi to všude. Nevysazuj, ribomunyl má dané dávkování. Můj bere od listopadu, teď už jen 4 dny v měsíci. Tři roky chodí do školky jak do houslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
12.2.16 08:39

Dcera brala ribomunyl celé tři roky, každý den půlku. Bylo to jediné, co nám pomohlo proti periodické horečce. Než ho začala brát, měla vždy od 20.dne v měsíci horečky i přes 40st :,(, trvaly cca týden, žádné jiné příznaky k nim nebyly, bylo to děsný. Ten ribomunyl to zastavil, teď už jsme bez něj skoro rok a dobrý, takže nám pomohl. A na co ho máte užívat vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
12.2.16 08:43

@pralinka2727, nemyslím, že by to byla přímo reakce na ribomunyl. Spíš náhoda, teď řádí virózy. A určitě bych ho nevysazovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
12.2.16 08:48
@Maky80 píše:
Dcera brala ribomunyl celé tři roky, každý den půlku. Bylo to jediné, co nám pomohlo proti periodické horečce. Než ho začala brát, měla vždy od 20.dne v měsíci horečky i přes 40st :,(, trvaly cca týden, žádné jiné příznaky k nim nebyly, bylo to děsný. Ten ribomunyl to zastavil, teď už jsme bez něj skoro rok a dobrý, takže nám pomohl. A na co ho máte užívat vy?

No, tak náš mladší asi právě obdržel diagnózu zvýšená teplota bez zjevné příčiny, či jak to říkali.
Minulý týden zase dva dny teplota (ten týden předtím taky), tak mu nabrali krev, udělali kompletní laboratoř, výtěr z krku, vyšetření uší. Všechno negativní..¨
Ribomunylovou kúru skončil v listopadu po půlročním užívání. Během toho půl roku neměl teplotu ani jednou, od toho listopadu už zase čtyřikrát (tam počítám i angínu, takže teda třikrát)
Teď ale doktor o opětovném nasazení Ribomunylu nic neříkal, tak uvidíme, kdy přijde další teplota. Ale vzhledem k tomu, že před vánocemi jsme leželi den v nemocnici kvůli febrilním křečím, tak mě tahle diagnóza moc neuklidňuje. Při teplotě nad 38 musí užít diazepam, ale když dostane teplotu ve školce, tak tam mu nesmí dát žádné léky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LN
15521
12.2.16 19:41

No tak já mám přesně obrácenou zkušenost, než v předchozích příspěvcích. Dcera začala brát Ribomunyl těsně před druhým rokem. Od té doby pravidelně na den každý měsíc 40ky. Prošla imunol. vyšetřením, vše v pořádku. Nikdy k tomu nic víc neměla, jen teplotu. Řešila se periodická horečka, dělala jsem si zápisky z průběhu atd. Pak jsem zkusila vysadit ribomunyl a horečky přestaly.
Doktorka příliš nevěřila, že to mohlo být tím, ale já mám jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
27.12.16 09:01

zkušenosti z Rybomunilem

Opět oživuji tuto diskusi.Mi bereme Ribomunyl od včera. Nám ho nasadila alergoložka, protože má oslabenou imunitu a hned všechno chytne.Od září chodí do školky, první měsíc dobrý a pak to začalo, Bronchitida dostal ATB.Po 14 dnech doma, šel do školky kde vydržel 10 dní. A opět Bronchitida už bez ATB.Zase doma 14 dní, mezi tím vyšetření na Alergologii, dostal Motelar na slabé astma. A po dalších 7 dnech ve školce opět nemocný, jemu to hned sedá na ty průdušky. Tak jsem chtěla vědět jestli Vám ten Rybomunil aspoň trochu zabral.

Příspěvek upraven 29.12.16 v 08:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21531
27.12.16 09:04

@šoteček synovi zabral výborně. ale efekt čekej až za dva až tři měsíce. Jinak nemocnost je s nástupem do školky vždy vyšší. U vás je horší, že vše sedá rovnou na průdušky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32877
27.12.16 09:26

Nám ne, u staršího ne a mladší bere letos od září a taky zatím nic. Též jim To hned seda na průdušky. Oba denně inhaluji, starší má večer tabletky na astma. U nás už pomůže snad jen čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
29.12.16 08:52

Andelka83:Malej je na tom stejně taky inhaluje, a na noc bere Montelar na astma. A eště zeptám neměli vaše děti nějakou alergickou reakci na ten Ribomunyl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
29.12.16 19:46

Naše děti ho užívají obě a zaznamenala jsem zlepšení v tom, že sice chytnou virózu, ale už to nemá takový horečnatý průběh jako dříve, rychleji jsou fit. U syna tedy i dost pomohlo vytrhnutí nosních mandlí, do té doby byl nemocný pomalu pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
5.1.17 08:21

@šoteček, idealni je, kdyz se ribomunyl nasadi tak, aby uz v dobe viroz chranil. To znamena, ze vam ho lekarka mela dat uz v lete, aby s nastupem do skolky nastoupil i ucinek ribomunylu. Ale urcite bude mit vliv i pozdeji, zima je dlouha. Jen je treba pocitat s nastupem ucinku pozdeji, jak uz tu nekdo psal.
Syn ho uzival predloni a kura byla nacasovana pres leto, aby od zari byl „pod vlivem“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
8.1.17 21:55

Jj, taky jsme ho dostali nasazený od léta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí