6měsíční má průjem

417
12.7.14 11:11

6ti měsíční má průjem

Ahoj, moje 6ti měsíční dcera má od včerejška průjem. Jíst mi moc nechce, jediné co si vezme je mléko, které by neměla. Pije HA. Dnes jsem volala na pohotovost a paní mi řekla, že jí mám dávat jen černý čaj po lžičkách každých 10 minut a k jídlu nic 8o tak jsem jí řekla že jsem jí dopolko dávala banán a ted k obědu jí chci dát jen mrkev s rýží a ona, že ani náhodou. Stejnak počítám s tím, že mi nic nesní a bude chtít mléko. Když jí nedám nic jíst, tak mi zachvíli zboří barák jak bude řvát hlady. Co by jste dělaly vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
994
12.7.14 11:18

Teď jsem řešila to samé, malá měla střevní chřipku, průjem i 15× denně a chtěla taky jen mlíko a čaj, tak jsem koupila bebu Al110, je to UM dietní tzn. bez laktózy. A to jí dát můžeš, hlavně ať pije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
12.7.14 11:22

A když máme to HA mléko, tak tam není ta mléčná bílkovina, tak to by taky mohla ne? A černý čaj jsi dávala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994
12.7.14 11:27

Mě doktorka poradila tohle a ještě nutrilon, ale název nevím. Pak čaj s glukopurem a banány, ty staví a je ochotná aspoň půlku sníst

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
12.7.14 11:30

No a mě na pohotovosti řeknou žádný banány :mrgreen: a když jsem jí řekla o mrkvi a rýži, tak už byla nepříjemná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
12.7.14 11:32

Při průjmu se nemůže laktóza.. ta v HA mléku je. Kupte Nutrilon low lactose, nebo to AL 110.. to je při průjmu vhodné. Ale HA opravdu ne.

Jinak, rýži a mrkev může, co by ne.. Ikdyž první den je asi fakt vhodnější nejíst nic a hlavně dodávat tekutiny. Uvidíte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
12.7.14 11:34

A jinak v HA mléku je mléčná bílkovina akorát je částečně hydrolyzovaná. Bílkovina kravského mléka není v Nutrilonu Allergy care, ale ten by vám na průjem stejně nepomohl. Je v něm také laktóza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
12.7.14 11:35

@lesniboruvka Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994
12.7.14 11:35

Prosimtě, tam jsou s odpuštěním dobrý krávy, prostě kup UM bez laktózy, když jí nebude chutnat, tak jí dávej to HA a rýži s mrkví samozřejmě můžeš!! To jsem dávala taky. Můžeš i brambory. Jak dlouho má ten průjem? Jak často? Zvrací? Můžeš dát studenou colu, černej čas..ten glukopur je taky dobrej, dodává energii. Pak jsou různé nutridrinky určené přímo na průjem. Hlavně pít, ona stejně na jídlo nebude mít chuť

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
12.7.14 11:42

@Laetitia ahoj, nechápu, proč ti řekli, že banány ani náhodou.
My naopak byli s malou (7 měsíců) na pohotovosti, protože měla horečku a průjem (lezou jí zuby) a ten banán mi doktor právě doporučil. Takže jí dávám banány, mrkev, ta taky staví a černý čaj mi doporučovali taky. I když ten jí nedávám, nějak mi to nepřijde moc vhodný, pro tak malý mimčo.

Ale banány určitě dej i mrkev, tím nic nepokazíš. Jo a rýže je taky dobrá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
12.7.14 11:44

@veeeraf Když jí dávám jídlo, třeba ten banán, tak jí to natahuje, jinak od rána měla průjem 3× ale tak, že jí to vyteče až za krk :mrgreen: už jí vařim mrkvičku a až se vzbudí, skočim do lékárny pro to mléko ;) a když večer má rýžovou kaši, instantní do mléka, tak to jí dát můžu do toho bez laktozy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
12.7.14 12:05
@Laetitia píše:
Ahoj, moje 6ti měsíční dcera má od včerejška průjem. Jíst mi moc nechce, jediné co si vezme je mléko, které by neměla. Pije HA. Dnes jsem volala na pohotovost a paní mi řekla, že jí mám dávat jen černý čaj po lžičkách každých 10 minut a k jídlu nic 8o tak jsem jí řekla že jsem jí dopolko dávala banán a ted k obědu jí chci dát jen mrkev s rýží a ona, že ani náhodou. Stejnak počítám s tím, že mi nic nesní a bude chtít mléko. Když jí nedám nic jíst, tak mi zachvíli zboří barák jak bude řvát hlady. Co by jste dělaly vy?

My měli taky na 6 měsících průjem..neposlouchej tu pipku na pohotovosti..tu mrkvičku s rýží jí klidně dej, ale odvar..hipp dělá ors 200 a to je přímo odvar, malýmu to krásně stavělo..Jinak my jsme chodili každý den na krev a kontrolu, hrozila nám nemocnice a kapačky, ale zvládli jsme to..malej teda nechtěl nic..ani mlíčko..kup low lactose mlíčko a toho může vypít kolik chce, je moc dobře že pije, cpi to do ní co to dá..:-D a po lžičkách ten odvar..my jsme teda dostali antibiotika, dr má v ordinaci takovej přístroj a ten jí během minuty ukáže procento infekce..takže přesně ví kdy dát a kdy né ATB..kontroluj jí, kdyby se ti zdála spavá tak jeďte na pohotovost..jo a kup hroznovej cukr a ten jí dej..na energii..držim palečky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
12.7.14 12:14

Ahoj, jak radí holky Nutrilon low lactose, čajík, mrkev, rýže či odvar z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
12.7.14 13:22

Tak ted mela mrkvičku s rýží s troškou glukopuru, aby mi alespon něco snědla :-D a mlíčko bez laktozy uz máme taky doma. Všem moc děkuju za rady! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
12.7.14 18:05

Ahoj, určitě může vařenou mrkev, rýžový odvar, brambory, banány, banánové a jablečné přesnídávky (nejlépe bez přidaného cukru), případně piškoty, rohlíky (u větších dětí)…
Tolik info z infekčního.
Mlíku se tam dost vyhýbali (i kaše se dělaly nemléčné), kojení problém nebyl, sladilo se zásadně glukopurem.

Na dětském jsem si přednídávky (banánovou), tedy jejich podání (měla jsem ji s sebou), musela vybojovat. Byla jsem ráda, že dr. se nechala nakonec ukecat, s tím, že ten banán je přeci jen tepelně upravený (báli se zvracení) a tím i lépe stravitelný a že na infekčním je běžně dávají. :lol:

Jo a naše Dr radí i to ORS 2000, ale to jsme nikdy neměli. A bylo by dobrý jí tam vpašovat nějaká probiotika (ale nevím jak moc je takhle malé děti mohou :nevim:, už je mám větší)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí