Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, včera má pětiletá dcera byla na wc a volala na mě že ji to bolí a tím jak tlačila tak byla vidět tříselná kýla jinak ji to nebolí,.Dnes jsme šly hned dětské dr.ta kýlu potvrdila a odeslala do nemocnice, tam to také potvrdily a za týden jde malá na operaci.
Chci se zeptat jak to snášejí děti, jak rychle se to hojí, operaci, stav po narkoze a pak nějaký ten klidový režim, což si tedy u mé divoké neustále poskakující dcery nedovedu představit.
V nemocnici nám řekly že je to dědičné já měla jako dítě také kýlu a manžel měl oboustranou.
Jak to děti snášejí, nevím, nás operace teprve čeká. Mám skoro ročního syna, objevila se u něj v 9 měsících. Po 14 dnech se mu poprvé uskřinula, ve špitále mu tu střevní kličku vraceli zpátky, řev to byl šílený… Od té doby, se přiznám, mě to moc klidnou nenechává. Furt mu to tam lítá, den co den mu to zamačkávám zpátky a protože je šíleně živý a akční, tak mám strach, kdy se mu to tam skřípne a nepůjde zpět, podruhé. Byli jsme teď v týdnu zrovna na kontrole, máme přijít za dva měsíce, že by ho kolem 1,5 roku operovali, když se mu uskřine, tak samozřejmě dojet. U nás to prý dělají jako jednodenní chirurgii, jeden den operují, druhý den se jde domů a klidovější režim by mělo mít dítě týden. Prý se to hojí všechno rychle žádná speciální patření nejsou zapotřebí.
@Fima jj také říkaly jeden den operace a druhý den domů. právě ji obědnaly opravdu rychle hned za týden aby jsme neprožily celé léto ve strachu z uskřinutí. a aby si ještě užila prázdniny.
držim pěsti a přeji rychlé uzdravení po operaci.
Syn byl na operaci tříselné kýly před půl rokem tj. v necelých 6 letech a zvládl to naprosto bravurně. Jeden den (krátce před polednem) ho operovali, večer si už v pohodě došel sám na WC, druhý den byl propuštěn domů. Do školky šel cca 2 týdny po operaci.
Nasa dcerka to tiez zvladla vynikajuco, mala trosku tazsie preberanie po narkoze, inac sa tiez moc nedokaze setrit takze nejake lezanie po operacii u nas
nemala ani ziadne bolesti, na druhy den ani nevedela ze ju operavovali. mala vtedy tiez 5 rokov
@Inge jéé tak to je bezva no aj bychs e bala že ve školce ji někdo bouchne nabo na nis koči jak dělaji blbosti ale u nas je školka stejně ted zavřena na cele prázdniny
Ja si to jako dítě take nepamatuji tu mou operaci a auž ani nevim jak jsem měla velkou jizvu asi malinkou ale jen vim že jseam tam bybla uplně bez rodičů v té době s nějakou starší holčičkou na pokoji a naši došly jen na vštěvu jinak si nepamatuji nic.
Ještě že tam s dcerkou muže zustat manžel, ja budu doma s mladší.
ale i tak se bojim te narkozy ale hold to musí být.
právě moc nevěřim že bude ležet ja myslim že tam bude běhat po cele nemocnici je taková akční že si ji všude pamatují. ![]()
Tak my už máme po operaci. Operovali nám malého akutně v sobotu v noci, už podruhé se mu uskřinula. Nejdříve mu to zkoušeli zase reponovat a vrátit střevo zpět do břicha, ale nešlo to, takže šel akutně hned na sál. Operace proběhla naprosto v pořádku a bez komplikací, do rána ležel na JIPce, včera dopoledne ho převezli už na chirurgii a byla jsem tam s ním. Pár hodin po operaci už zase lítal jak poděs. No a dneska ráno nás propustili, má mít klidový režim. Jizvičku má malou a pěknou, má klasický řez (né laparo), trošku to má zatím oteklé. Zatím teda nejí, jen pije a pořád má horečku, ale snad to bude OK. Co jsme přijeli domů, tak spí. Ve čtvrtek se máme ukázat na kontrole u naší doktorky a za deset dní na vytažení stehů.
@Fima jéé aspon máte už klid a malej je tedy šikovnej. moje dcerka byla na operaci dnes ráno, je tam s manželem byl s ní až u sálu a ted už ji ma na poji u sebe tak se jen jendou problala a spí dál. zatim nevim jakou ma jizvu uvidím zítra, má to zalepené. ja myslim že to mala dnes prospí je oblbnuta hned brý usnula.
tak hlavně že to dětičky maji za sebou, přeji at se to hezky hojí.
![]()
@irca11 Malé přejeme brzkou rekonvalescenci. ![]()
Jsem ráda, že to máme konečně z krku.