Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U syna 2,5 roku se teď objevily na tvářičkách pupínky - no řekla bych že to vypadá jak akné. Takovou jakoby krupičku měl na tvářích snad vždycky, ale nic dramatického, moc jsem to neřešila. Teď pár pupínků fakt vypadá jak akné, jeden i ve vlasech. K tomu takové červené tečky po těle sem tam, ale nejsou vystouplé, nevím jak to popsat, jakoby prostě pod kůží.. Znáte někdo? Asi je blbost jít s tím k doktorce.. Normálně bych si řekla že třeba reakce na jídlo.. ale vzhledem k tomu že „nežere a nežere“, tak nemá na co reagovat ![]()
@TynaCut To neměl.. akorát jsem si je představovala úplně jinak ![]()
Foto nepořídím, spadl mi mobil do dřezu
To jste mě ale dostaly, myslela jsem že neštovice jsou jakoby puchýřky, a že je jich mnohem víc.. Tohle by mě nikdy nenapadlo ![]()
No a co ted? Mám jako čekat co z toho? A chodí se s tím k doktorovi?
Jak to má dlouho? Jinak ano, jsou to spíš puchyrky, množství je různě, stejně tak průběh. Dr zavolej, pozve si vás zvlášť. Pořád je tu možnost, že je to něco jiného.. Ale to že je má i v hlavě, to je pro ně typické.
Oni se naplní teprve tou tekutinou jestli jsou to oni do rána to má naplněny
@Sibyla0 V hlavě má jen jeden.. no nějaké takové všelijaké kožní projevy má přes týden, prostě se občas někde něco objeví, pak to zmizí, na noze, na hlavě, pokaždé něco jiného… někdy to vypadá jak štípanec, pak jak kopřivka, teď zas jak akné… ale předtím nikdy nic, tak nevím..
Jestli první pupínky byly jako štípanec, tak bych taky tipovala neštovice. Aspoň u nás jsem první pupínek 2 dny považovala za štípanec, až jich bylo 2. den večer víc, tak mi to začalo docházet:-)
Taky myslím neštovice. Manžel je mel v dospělosti, tak 4 roky zpátky. Začalo to taky pár pupinkama, g
Ještě jsem se mu smála, že je v pubertě. Druhý den jsem šla do práce, večer jsem přišla a to byl des. Nedalo se to ani spočítat, nikomu bych tohle nePřála :-/
Tak holky asi to tak fakt vypadá, nějak se mu to rozlézá.. A teď dotaz - jaký je postup, chodí se k doktorce? Může se ven?
Ty jo nestovice? mala ma po sobe asi 5takovych stipancu a I ve vlasech. Takze se mi do rana osype?
@smudlik.esta @zuzkasim @Sibyla0 Holky prosím poradíte, mám s ním jít k doktorce? A další věc - mám to začít hned něčím mazat? Popř. čím? + jaký je režim? Můžem ven? Nemyslím mezi lidi, jenom normálně ven.
K dr se nnemusi az po 14 dnech az bude zdravy na ko. jinak mazat pudrem na teplotu paralen. na zklidneni fenistil kapicky. Nekoupat