Z nemoci do nemoci

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
esamalova
8.7.14 18:37

Z nemoci do nemoci

Ahoj, ženský, měla bych na Vás zkušené dotaz. Mám dvě dcerky, přičemž starší tříletá měla před půl rokem salmonelu. Už čtyři měsíce je negativní, ale od toho ledna, kdy ji chytla, je s imunitou vážně na štíru :( Do ledna to bylo zdravé dítko, které chytlo jednou za půl roku jekés takés nachlazení, ale do pěti dní byl pokoj. Teď se z různých viróz nemůžeme vůbec vyhrabat :( Jakmile nějaký zpitomělý zapomenutý vir letí kolem, je jisté, že se půjde pokamarádit právě za naší Api…Následují minimálně dva týdny dusivých kašlů a rýmy, případně horeček a zvracení…a nezbytné kňourání k tomu, protože je jasné, že když je dítěti blbě, nebude se tvářit jako ztělesněná Štěstěna, že…Od Api to většinou chytne mladší jednoroční Evička a už se vezeme. Plácáme se v tom, vzájemně si to předáváme, a když už si chci oddechnout, že je konec, nalepí se na prvorozenku další parádní „kamarád“. Myslela jsem si, že alespoň v létě bude mít „oddychový čas“ a trošku se zmátoří, ale ne. Opět nachlazení, rýmy, slabost…A po prázdninách nástup do školky, takže bude ještě veseleji :( Doktor nám neustále tvrdí, že je to normální, že jen tělo potřebuje čas vypořádat se s oslabením po salmonele, což beru, ale už se mi nelíbí, že co týden, to nějaká nová „nemoc“. A teď k dotázku- maminky, které tenhle kolotoč znáte, případně moudré ženy, které víte, co s tím, neporadili byste, jak zvýšit imunitu? Případně alespoň slova útěchy, že to jednou možná přejde? Jsem z toho trochu na palici 8o Laktobacílky dáváme pravidelně, hodně jsem holčinkám k pití vařila rakytník (a výsledný efekt žádný), pro změnu teď zkoušíme imunit (nějaký dětský preparát s hlívou), už asi druhý měsíc…Budu vděčná za každou radu! Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4621
8.7.14 18:44

@esamalova a jste doma nebo chodíte ven? Mám také dravotně oslabené dítě (pravděpodobně dlouhodobě) a máme to podobně, týden ve školce, týden doma atd. U nás „pomáhá“ být doma a nevystavovat se bacilům, ale řešení to není. Btw. všechny tyhle sirupy na imunitu jsou na nic, zkoušeli jsme snad všechno co je na trhu a žádný efekt… jesli máš možnost chod s dětma do lesa, do přírody, někam kde není moc lidí, ale jsou na čerstvém vzduchu, nás to docela posílilo

Příspěvek upraven 08.07.14 v 18:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
8.7.14 18:51

@esamalova Slyšela jsem chválu na Eleuteroccoc (možná to píšu špatně) od Hadka, my teda nejsme tak nemocní jako vy, ale po nástupu do školky je taky rýma na denním pořádku. Nasadila jsem před necelým měsícem sobě i oběma klukům, teď čekám na výsledek. Starší teda měl teď angínu, ale ve školce toho měli hodně, a měl velice mírný průběh - jeden den teplota a pak už by nikdo nepoznal, že mu něco je, jen já z nich lezla doma po zdi, jak jsme nikam nemohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
esamalova
8.7.14 19:09
@Terlas píše:
@esamalova a jste doma nebo chodíte ven? Mám také dravotně oslabené dítě (pravděpodobně dlouhodobě) a máme to podobně, týden ve školce, týden doma atd. U nás „pomáhá“ být doma a nevystavovat se bacilům, ale řešení to není. Btw. všechny tyhle sirupy na imunitu jsou na nic, zkoušeli jsme snad všechno co je na trhu a žádný efekt… jesli máš možnost chod s dětma do lesa, do přírody, někam kde není moc lidí, ale jsou na čerstvém vzduchu, nás to docela posíliloPříspěvek upraven 08.07.14 v 18:55

Právě že chodíme ven hodně…Moc se snažím nelítat s ní mezi děcka, ale to také není řešení, já se bez lidí sice obejdu, ale dcerka jak vidí děti, byť jen z dálky, chce se kamarádit. Ale mám pocit, že nehraje roli, zda vyjdeme za město, či jdeme na frekventované hřiště…Ty zblázněné bacily si najdou cestu všude :zed: Kapičkám ani jiným zázračným elixírům po zkušenostech také přestávám věřit…Zůstávám zatím věrná pouze laktobacílkům a Hollandiím pro udržení zdravé střevní mikroflóry…Jinak si vážně nevím rady. A na školku se vyloženě těším, pravděpodobně se seznámíme se spoustou nových, neokoukaných, nemoci způsobujících breberek :zed:

• Citovat
  • Upravit
esamalova
8.7.14 19:14
@AliTad píše:
@esamalova Slyšela jsem chválu na Eleuteroccoc (možná to píšu špatně) od Hadka, my teda nejsme tak nemocní jako vy, ale po nástupu do školky je taky rýma na denním pořádku. Nasadila jsem před necelým měsícem sobě i oběma klukům, teď čekám na výsledek. Starší teda měl teď angínu, ale ve školce toho měli hodně, a měl velice mírný průběh - jeden den teplota a pak už by nikdo nepoznal, že mu něco je, jen já z nich lezla doma po zdi, jak jsme nikam nemohli.

A mohu se zeptat, kde se to dá koupit? Jsem ochotna vyzkoušet cokoli, co by mohlo pomoci, jinak z toho asi všichni zešílíme. K tomu teď přijde školka, kdy se- počítám- seznámíme se spoustou nových, neokoukaných mikroskopických pišišvorů způsobujících nemoci :zed: Zajímavé je, že manžel, který se dcerkám věnuje opravdu hodně, zůstává vůči bacilům takřka imunní (maximálně si postěžuje „dnes mne trošku rýpalo v krku, ale už jsem opět fit“…buď mám doma supermuže, nebo získal imunitu coby učitel… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5436
8.7.14 19:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
8.7.14 19:21

@esamalova se obávám, že pokud se do školky trochu nezmátoříte, tak bude malá na hromadě furt :( je to fakt záhul a děti jsou tam furt nemocné, některé maminky dávají děti skoro s teplotama, jen aby nepřišly o práci atd. Dost lidem pomohlo vyndání mandle, ale fakt netuším, jak na tom přesně jste. To by chtělo zeptat se pediatričky a pak na ORL… já třeba taky nejsem skoro vůbec nemocná ATB jsem neměla několik let. Nic nejím ani nic speciálního neberu… netuším čím to je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
8.7.14 19:22

Za nás jedině toto… jak pro dospělé (ten žlutý obal), tak pro děti (ten bílý), je to NEJLEPŠÍ. Bereme to celá rodina (jako prevence 1 kapsle denně) a nikdo nemarodí :D :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
8.7.14 19:32

:nevim: neporadím sami se v tom plácáme přes 5 let a to chodí do škly takže hodně zameškaných hodin :zed: vyzkoušeli jsme vše možné i nemožné, ale žádný zázrak se nekonal asi musíme věřit že třeba puberta to zlomí, jimńak je to na palici :zed: dva - tři týdny ve škole týden -dva doma :dance:
Držím pěsti :palec: nejsi v tom sama :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
8.7.14 19:38
@mapav píše: :nevim: neporadím sami se v tom plácáme přes 5 let a to chodí do škly takže hodně zameškaných hodin :zed: vyzkoušeli jsme vše možné i nemožné, ale žádný zázrak se nekonal asi musíme věřit že třeba puberta to zlomí, jimńak je to na palici :zed: dva - tři týdny ve škole týden -dva doma :dance:
Držím pěsti :palec: nejsi v tom sama :roll:

taky mi to tak přijde, já už nic nekupuju, mohla bych si otevřít vlastní lékárnu za chvilku :lol: my máme rok školky za sebou a stejně si imunitu nevybudoval, zrovna ho mám doma. Lapnul tam včera nějakou střevní virozu :zed:. Jinak odchodí většinou tak 14 dní max a pak zase něco, rýmu nepočítám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
8.7.14 19:58

My teda nejsme az tak nemocni, ale taky docela dost a kdyz jsem se ptala nasi opravdu vyborne pediatricky, mimochodem maminky tri deti, tak rekla ze ze zkusenosti vsechny vitaminovy a jiny preparaty jsou vcelku na nic, pry nejvic pomaha otuzovani a sauna, nejlip zacit ke konci leta, nejdriv treba nechat behat ditko nahe 2 minuty rano u otevreneho okna, cas prodluzovat na 10min - po tydnu po minute, zaraz se ochlazuje, pak lze pridat vecer i otuzovani nejdriv vlazna sprcha treba jen nohy, postupne vodu ochlazovat a vic i na telo. Co nejvic chodit ven, optimalne na 4-5h kazdy den za kazdeho pocasi primerene obleceni a pak pry strasne moc dela pravidelna sauna, na tu my se chystame od podzimu, tak jsem zvedava. A starsi bude nastupovat do skolky, ale prave kvuli nemocnosti jsme zvolili lesni skolku, tak jsem zvedava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
8.7.14 20:16

@ivuska.ch otužování je fajn, jen my třeba po lítání po venku většinou odmarodíme, je to těžké :( jinak mě mudra říkala, že matky děti hrozně nabalujou, moc oblíkají, prý by se dítě mělo oblíkat stejně jako dospělý. Pokud to není miminko… jaože když sobě nedám punčocháče a kalhoty, tak dítěti taky ne. Saunu nesnesu ani já, syna si tam nedokážu představit, ale každý je jiný :). My byli do školky docela v pohodě, ATB měl za 4 roky jen jednou, my máme občas problémy se zadní rýmou, teploty skoro vůbec. Přesto ho často nechávám doma, beru ohledy na jiné děti ve školce. Bohužel ne každý se tak chová :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101464
8.7.14 20:16

@ivuska.ch Aha, tak už vím, proč mám svoje 2 naháčky zdravé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
esamalova
8.7.14 20:18
@mapav píše: :nevim: neporadím sami se v tom plácáme přes 5 let a to chodí do škly takže hodně zameškaných hodin :zed: vyzkoušeli jsme vše možné i nemožné, ale žádný zázrak se nekonal asi musíme věřit že třeba puberta to zlomí, jimńak je to na palici :zed: dva - tři týdny ve škole týden -dva doma :dance:
Držím pěsti :palec: nejsi v tom sama :roll:

Jééé, no to potěš, já myslela, že když bude pořád nachcípaná teď, tak se „otuží“ a „utuží“ a ve škole nezastůně!!! Mňo, tak i Vám pevné nervy v boji s bacily!!!

• Citovat
  • Upravit
esamalova
8.7.14 20:32
@ivuska.ch píše:
My teda nejsme az tak nemocni, ale taky docela dost a kdyz jsem se ptala nasi opravdu vyborne pediatricky, mimochodem maminky tri deti, tak rekla ze ze zkusenosti vsechny vitaminovy a jiny preparaty jsou vcelku na nic, pry nejvic pomaha otuzovani a sauna, nejlip zacit ke konci leta, nejdriv treba nechat behat ditko nahe 2 minuty rano u otevreneho okna, cas prodluzovat na 10min - po tydnu po minute, zaraz se ochlazuje, pak lze pridat vecer i otuzovani nejdriv vlazna sprcha treba jen nohy, postupne vodu ochlazovat a vic i na telo. Co nejvic chodit ven, optimalne na 4-5h kazdy den za kazdeho pocasi primerene obleceni a pak pry strasne moc dela pravidelna sauna, na tu my se chystame od podzimu, tak jsem zvedava. A starsi bude nastupovat do skolky, ale prave kvuli nemocnosti jsme zvolili lesni skolku, tak jsem zvedava.

Na saunu jsem také slyšela samou chválu, ale nevím, zda by to ta moje „kňourinka“ dala…Má hysteráky už při teplotě nad 25 stupňů :( Jinak venku opravdu lítáme za každého počasí, hlavně směrem za město (doma je s holkama k nevydržení, jak jste psali nade mnou- když jsou nemocné, lezu po zdech i já :) ), ale kýžený efekt nijaký :( A to jsme docela „lesní žínky“, když na to přijde :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA