Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky. Poraďte prosím. Dcerka včera v noci dostala vysoké teploty a trochu i blouznila. Ráno 39 a pak i zvracení. Dnes řekla p. doktorka že má spíše úpal..Máte někdo zkušenost co pomáhá nejlépe kromě tekutin? A jak dlouho to trvá i to zvracení? Ted má 38 a spinká. Je malátná a hodně ospalá..Děkuji za rady ![]()
Tekutiny, stinna mistnost, vetrana ale ne pruvan, obklad na celo. At je lip.
Přesně jak píše @BellinkaX a já dávala synovi zavodnovací roztok kulíšek
@matyldaa máme stejný problém u pětiletého, ale spíš bych řekla, že úžeh, z toho, co jsem načetla. Ale ono je to jedno, příznaky jsou stejné. Kluk má 39, je úplně KO, leží, spí, bolí ho hlava, nohy, sirup zvrací, je mu furt zima ![]()
Dávám mu pít, ale nechce
![]()
Přesně u nás..zima a nechce pít
A jak dlouho to trvá víte někdo??
@matyldaa taky by mě zajímalo. za chvíli budu volat našemu dr., tak napíšu. Docela mě to děsí - takhle vyřízenýho jsem ho ještě neviděla ![]()
@matyldaa
Vecer by melo byt lip.
Kulisek nebo Enhydrol banan klidne, ale davej cokoliv, co bude ochotne pit, klidne studenou vybublinkovanou colu po lzickach na zklidneni zaludku, (ne k zavodneni.).. potom bezne tekutiny, vodu, treba se stavou, chladny caj, oslad to…
U nás celý den KO, v noci ještě trochu blouznil. A ráno se probudil jako rybička
Trvalo to dva dny. Napustila bych vanu nebo bazének do stínu. Nám to poradila doktorka na snížení teploty. Obklady na čelo, zápěstí. Hodně pít.
@matyldaa my jsme nakonec skončili u dr. Ten mi říkal, že je potřeba vyloučit angínu, že některý děti tak reagujou. Koukni jí do krku
Dr. říkala že angína to není. V krku ji bolelo ráno a pak se vyzvracela a bylo to lepší..Doufám že angína to nebude. A co vám ještě řekl? Malý má stejný příznaky ![]()
Co třeba v těch vedrech nikam nechodit a být jen max. ve stínu? To je moje rada.
@matyldaa nic extra, jen být doma, v klidu, ve větraném (ale ne v průvanu), hodně pít. On moc pít nechce, tak mu dr. pohrozil nemocnicí, koupili jsme minerálku s příchutí, kterou normálně nepije a docela to pomohlo. Už je o hodně lepší, sice teplota zvýšená, ale už není takový lazar. On čípky právě nechce, hrozně vyvádí, sirup je sladkej, tak ten vezme.. ale koupila jsem je taky
@Migda prosím tě, nech si tyhle rady od cesty, jo? nejsou nám nic platné. nevím jak ty, ale já celé léto zavřená doma rozhodně nebudu. Stalo se nám to poprvé a div se, dneska jsem na fcb koukala, že je špatně i dětem známých. Včera to sluníčko bylo u nás dost zrádné. Tak prosím tě nekritizuj, může se to stát každýmu, žádná nejsme perfektní
![]()
@madi Já neříkám, že je každý perfektní. A celý léto, fakt tyhle extrémy nejsou. Je zajímavý, že se dodržuje v zimě nechodit do extra zimy z malými dětmi, ale v létě, když je skoro 35 C a víc, tak se ven leze. Já jen vím, že v tom vedru je blbě dospělýmu, natož malému dítěti.