Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pěkné ráno. Potřebuji poradit. Dcera minulý týden měla teploty, zašli jsme k dr. a ta měla záskok. Ta dcerku prohlídla a bez nějakého výtěru krku, diagnostikovala hnisavou angínu a napsala antibiotika. To, že se má dělat výtěr jsem se dočetla až později…No a dceři jsme začali lék podávat, jenže se stala chyba a místo, co 8 hodin, se lék podával, co 12 hodin. Včera jsme byli na kontrole ( po 6 dnech), dcera je úplně zdravá. Dr. říkala, že musí atb dobrat, jenže dnes ráno jsem si uvědomila, že to užívá špatně. Takže, kdybych to měla dobrat je to ještě tak na 5-6dní. Takže se chci zeptat, mám ji to pořád dávat? A mám ji to ted dávat tedy, co 8 hodin? Děkuji za každou radu ![]()
Stala chyba? Tomu moc nerozumím.
Jinak ATB bych určitě dobrala, možná bych cinkla dr, jak pokračovat dál.
Dávala bych je dál co 8 hodin a zavolala bych Dr., řekla jí o svém omylu (hlavu ti neutrhne) a zeptala bych se jí, jeslti je máte opravdu dobírat.
Pokud vaše dr. dnes neordinuje, tak bych zkusila zástup nebo se dovolat jinému dětskému Dr.
U antibiotik se vždy musí dobrat celé balení.
Pokud užíváte jinak určitě bych zavolala lékařce ono je rozdíl v dávce!!! a berete víc než máte.
Když berete 3 tablety místo 2tablet. Aby to nebylo moc
@Elisenika No dobře… a jak jsi zjistila, že podávátě ATB špatně? Protože to bylo v příbalovém letáku, nebo proto, že to tak nasadila Dr. a bylo to napsáno na krabičce jinak než v letáku?
Důležité je, aby je brala 10 dní. To zas tak nevadí, když jí to zabralo, ale je potřeba dodržet těch 10 dnů.
@luciekal píše:
U antibiotik se vždy musí dobrat celé balení.
Pokud užíváte jinak určitě bych zavolala lékařce ono je rozdíl v dávce!!! a berete víc než máte.
Když berete 3 tablety místo 2tablet. Aby to nebylo moc
Tohle rozhodně nehrozí, pří testech se zkouší několikanásobná dávka ATB. než je doporučené dávkování navíc ATB jsou fakt bezpečná mnohem čatější problém je že doktoři nasazují bakteriostatickou dávku která zabraní jen množení ale pacienta nevyléčí.
@luciekal píše:
@Brontik to je podle balení…
No, jestli se dávali co 12 hodin místo co 8, tak jich dali málo a proto jim teď zbývají a mají je ještě na 5 dní… Teda podle toho, co napsala zakladatelka. Obvykle se na kontrolu zve, když jsou atb. Těsně před dobráním a nebo už i dobraná… Teda alespoň podle mé zkušenosti s dr.