Dá se ještě něco dělat? Angína

789
10.7.14 23:04

Dá se ještě něco dělat? Angína

V úterý najednou měl malý teploty přes 39, myslela jsem, že je to úpal nebo úžeh, u doktora jsme byli a prý angína, dostal Ospam po 8 hodinách, od úterý ho bere, ale přijde mi, že je to čím dál horší. Celý den má horečku nad 38, spíš k 39, nechce jíst, ani pít. A teď teda po dlouhé době usnul, ale dýchá hodně těžce a sípavě, nevím, jestli jet na pohotovost nebo je to jen projev té angíny. Spí u otevřeného okna a ještě jsem mu dala mokré ručníky do pokoje. Mám strach vůbec usnout. Každopádně zítra opět chvátám k doktorce nevím, jestli je normální, aby po 3 dnech braní ATB byl na tom pořád hůř a hůř. Pořád si taky stěžuje že ho bolí hlava. V pondělí by měl jít na kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8892
10.7.14 23:10

A kasle? Kdbyby mel stekavy kasel byla by to nejspis laryngitida.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
10.7.14 23:11

Právě že vůbec nekašle, přijde mi, že jen trošku přes den mluvil jakoby přes nos, asi má zvětšené mandle, prostě se ze spaní nadechuje strašně těžce a jakoby na dvakrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
10.7.14 23:11

Já měla podobný stav loni v prosinci, po 3 dnech braní atb byl můj stav snad ještě horší…změnili mi atb a do 24 hodin přišla velká úleva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
10.7.14 23:22

Mně se tohle stalo na jaře. Dostala jsem na angínu Penicilin, stav se zhoršoval, a to podstatně. Po třech dnech jsem šla znovu k Dr., ta mi dala jiná atb- Cefzil a zlepšení přišlo do druhého dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
10.7.14 23:34
Patrně nezabraly atb.
@TinaAn píše:
Mně se tohle stalo na jaře. Dostala jsem na angínu Penicilin, stav se zhoršoval, a to podstatně. Po třech dnech jsem šla znovu k Dr., ta mi dala jiná atb- Cefzil a zlepšení přišlo do druhého dne.

mě se stalo před rokem a půl úplně to samý, taky penicilin nic, a cefzil pomohl, akorát já šla teda k dr už po 2 dnech, protože atb by měly zabrat max do těch 48h, pokud jsou správně nasazený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
10.7.14 23:35

Atb by mely zabrat cca do 24 hodin a teplota klesat jinak je to opet na navstevu lekare prohlidku a vymenu atb ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3833
10.7.14 23:35

Nemá malý vyrážku??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
10.7.14 23:44

@slavuska1
Já tam šla třetí den, ne za tři dny, špatně jsem to napsala. A Cefzil naštěstí zabral pak rychle, měla jsem 40 horečky, skoro týden jsem nejedla, jak mě bolelo v krku, hrůza. Nakonec jsem skončila na ORL, kde mi vypalovali afty na mandlích dusičnanem stříbrným, taky chuťovka :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
10.7.14 23:51

@TinaAn tykraso :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
10.7.14 23:52
@TinaAn píše:
@slavuska1
Já tam šla třetí den, ne za tři dny, špatně jsem to napsala. A Cefzil naštěstí zabral pak rychle, měla jsem 40 horečky, skoro týden jsem nejedla, jak mě bolelo v krku, hrůza. Nakonec jsem skončila na ORL, kde mi vypalovali afty na mandlích dusičnanem stříbrným, taky chuťovka :zed:

tak to zní bolestivě 8o já tam byla poprvý v pondělí, a pak ve středu, a ve čtvrtek už jsem měla pokoj, už mi bylo o hodně líp. ale mě to začlo už v pátek večer, do tý doby jsem já blb trpěla. já to jako bon.us neměla jen normální angínu, ale herpetickou, takže čtyřicítky, zimnice, malátnost, šílená bolest mandlí, a plná huba boláků k tomu, to byla taky chu´tovka :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
10.7.14 23:58

@slavuska1 Herpetická angína je ale virového původu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
11.7.14 00:00

@slavuska1
Já od druhého porodu /3 roky/ trpím na angíny fest, mám tak 4-5 za rok. Většinou jsou hnisavé, krk zhisaný do krve, bolí mě z toho i uši, horečky kolem 39, 5'C. A tahle poslední s těma aftama byla v TOP trojce.

Koukám, že jsi tu angínu měla taky výživnou, taková mi do sbírky chybí :lol:
Jinak já jsem dřív taky zbytečně čekala a trpěla, ted už chodím k Dr. třeba druhý den od začátku příznaků, už to bezpečně poznám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.7.14 00:03
@Zizalka píše:
@slavuska1 Herpetická angína je ale virového původu, ne?

jo, to už jsem taky slyšela, ale já tam měla i nějakou bakterii, CRP jsem měla přes 100.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.7.14 00:06
@TinaAn píše:
@slavuska1
Já od druhého porodu /3 roky/ trpím na angíny fest, mám tak 4-5 za rok. Většinou jsou hnisavé, krk zhisaný do krve, bolí mě z toho i uši, horečky kolem 39, 5'C. A tahle poslední s těma aftama byla v TOP trojce.Koukám, že jsi tu angínu měla taky výživnou, taková mi do sbírky chybí :lol:
Jinak já jsem dřív taky zbytečně čekala a trpěla, ted už chodím k Dr. třeba druhý den od začátku příznaků, už to bezpečně poznám..

tak to tě lituju, to si nedovedu představit, tak často :hug: já ji mělatehdy poprvý co pamatuju, ale jako dítě jsem ji měla prý taky asi jednou. mě těhotenství zase spustilo astma, druhý ho ještě o chlup zhoršilo(ale pořád ho mám spíš lehký), a rozjelo mi to hrozně alergie, víc než kdy předtím, se béjím co se mnou udělá to třetí těhotenství :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí