Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
V úterý najednou měl malý teploty přes 39, myslela jsem, že je to úpal nebo úžeh, u doktora jsme byli a prý angína, dostal Ospam po 8 hodinách, od úterý ho bere, ale přijde mi, že je to čím dál horší. Celý den má horečku nad 38, spíš k 39, nechce jíst, ani pít. A teď teda po dlouhé době usnul, ale dýchá hodně těžce a sípavě, nevím, jestli jet na pohotovost nebo je to jen projev té angíny. Spí u otevřeného okna a ještě jsem mu dala mokré ručníky do pokoje. Mám strach vůbec usnout. Každopádně zítra opět chvátám k doktorce nevím, jestli je normální, aby po 3 dnech braní ATB byl na tom pořád hůř a hůř. Pořád si taky stěžuje že ho bolí hlava. V pondělí by měl jít na kontrolu.
A kasle? Kdbyby mel stekavy kasel byla by to nejspis laryngitida.
Právě že vůbec nekašle, přijde mi, že jen trošku přes den mluvil jakoby přes nos, asi má zvětšené mandle, prostě se ze spaní nadechuje strašně těžce a jakoby na dvakrát.
Já měla podobný stav loni v prosinci, po 3 dnech braní atb byl můj stav snad ještě horší…změnili mi atb a do 24 hodin přišla velká úleva.
Mně se tohle stalo na jaře. Dostala jsem na angínu Penicilin, stav se zhoršoval, a to podstatně. Po třech dnech jsem šla znovu k Dr., ta mi dala jiná atb- Cefzil a zlepšení přišlo do druhého dne.
@TinaAn píše:
Mně se tohle stalo na jaře. Dostala jsem na angínu Penicilin, stav se zhoršoval, a to podstatně. Po třech dnech jsem šla znovu k Dr., ta mi dala jiná atb- Cefzil a zlepšení přišlo do druhého dne.
mě se stalo před rokem a půl úplně to samý, taky penicilin nic, a cefzil pomohl, akorát já šla teda k dr už po 2 dnech, protože atb by měly zabrat max do těch 48h, pokud jsou správně nasazený
Atb by mely zabrat cca do 24 hodin a teplota klesat jinak je to opet na navstevu lekare prohlidku a vymenu atb ![]()
@slavuska1
Já tam šla třetí den, ne za tři dny, špatně jsem to napsala. A Cefzil naštěstí zabral pak rychle, měla jsem 40 horečky, skoro týden jsem nejedla, jak mě bolelo v krku, hrůza. Nakonec jsem skončila na ORL, kde mi vypalovali afty na mandlích dusičnanem stříbrným, taky chuťovka ![]()
@TinaAn píše:
@slavuska1
Já tam šla třetí den, ne za tři dny, špatně jsem to napsala. A Cefzil naštěstí zabral pak rychle, měla jsem 40 horečky, skoro týden jsem nejedla, jak mě bolelo v krku, hrůza. Nakonec jsem skončila na ORL, kde mi vypalovali afty na mandlích dusičnanem stříbrným, taky chuťovka
tak to zní bolestivě
já tam byla poprvý v pondělí, a pak ve středu, a ve čtvrtek už jsem měla pokoj, už mi bylo o hodně líp. ale mě to začlo už v pátek večer, do tý doby jsem já blb trpěla. já to jako bon.us neměla jen normální angínu, ale herpetickou, takže čtyřicítky, zimnice, malátnost, šílená bolest mandlí, a plná huba boláků k tomu, to byla taky chu´tovka ![]()
@slavuska1
Já od druhého porodu /3 roky/ trpím na angíny fest, mám tak 4-5 za rok. Většinou jsou hnisavé, krk zhisaný do krve, bolí mě z toho i uši, horečky kolem 39, 5'C. A tahle poslední s těma aftama byla v TOP trojce.
Koukám, že jsi tu angínu měla taky výživnou, taková mi do sbírky chybí ![]()
Jinak já jsem dřív taky zbytečně čekala a trpěla, ted už chodím k Dr. třeba druhý den od začátku příznaků, už to bezpečně poznám..
@Zizalka píše:
@slavuska1 Herpetická angína je ale virového původu, ne?
jo, to už jsem taky slyšela, ale já tam měla i nějakou bakterii, CRP jsem měla přes 100.
@TinaAn píše:
@slavuska1
Já od druhého porodu /3 roky/ trpím na angíny fest, mám tak 4-5 za rok. Většinou jsou hnisavé, krk zhisaný do krve, bolí mě z toho i uši, horečky kolem 39, 5'C. A tahle poslední s těma aftama byla v TOP trojce.Koukám, že jsi tu angínu měla taky výživnou, taková mi do sbírky chybí
Jinak já jsem dřív taky zbytečně čekala a trpěla, ted už chodím k Dr. třeba druhý den od začátku příznaků, už to bezpečně poznám..
tak to tě lituju, to si nedovedu představit, tak často
já ji mělatehdy poprvý co pamatuju, ale jako dítě jsem ji měla prý taky asi jednou. mě těhotenství zase spustilo astma, druhý ho ještě o chlup zhoršilo(ale pořád ho mám spíš lehký), a rozjelo mi to hrozně alergie, víc než kdy předtím, se béjím co se mnou udělá to třetí těhotenství ![]()