Sedmá nemoc a penicilin

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.4.24 00:01

7. nemoc a penicilin

Ahoj, mám prosbu :(
od včerejška mam ATB na zánět moc. cest.. byla jsem v nemocnici na ambulanci urologie a čekala tak asi 2,5 hodiny :roll: a dnes rano se mi vyrazila takova vyrážka u kolenou a lehce směrem dolu, pak to za par hodin zmizelo a ted vecer se mi vyrazila vyrážka na dlanich :think: viz foto..
ted jsem zmatena, jestli to neni 7. nemoc a chytla jsem to někde v nemocnici od lidi, nebo nejaka reakce na penicilinove ATB? ale ze by se projevovala zrovna tak :think: no nevim..
píši, protože mi to neda spat :roll: pokud to zitra cele zmizí, asi ani nepujdu k dr :think: uvidime
kazdopadne dekuji za všechny rady :srdce:
ps: je mi 18 let :? :*

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.4.24 00:03

Přidávám foto:
jednou je to vyraznejsi, jednou méně
na fotce to lehce klame, mam téměř po cele dlani i na druhé ruce 8o

• Citovat
  • Upravit
65033
26.4.24 06:19

Tady ty ciselne nemoci nebyvaji ze dne na den. Klidne to muze byt reakce na ty antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22839
26.4.24 06:29

Řekla bych, reakce na ATB..porad se dnes s doktorem, ať tě zkoukne.
Můžeš být na určitou složku alergická, já třeba nesmím penicilin a mladší dcera nic kde je amoxycilin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
26.4.24 06:46

Reakce na atb :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35609
26.4.24 07:22

Reakce na penicilin. Ségra ho třeba nesmí, je na něj silně alergická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.24 18:09

Tak jsem volala dr. a je to prý mozna reakce.. řekl mi, ať atb vysadim a neberu jiné 8o to potom nevim, jak dolecit :,( ale je tu jina vec :( už tři dny neberu atb, pak jsem hned na doporučení lékaře začala brát léky na alergii (Claritine) a opět mam vyrazku na rukou :potlesk: tak nevím, jestli doznívá reakce na atb, nebo je to opravdu ta 7. nemoc :,( pritel, který to měl před rokem rikal, ze mu to zacalo úplně stejně, takova vyrážka na dlanich, co mam ja :,( tak ted jsem zmatena 8o co myslíte?
mozna jsem jen paranoidní :oops: :lol:

• Citovat
  • Upravit
35609
28.4.24 22:15
@Anonymní píše: Více

A ta vyrážka ti zmizela a zase se objevila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
28.4.24 22:21

A co nějaké afty/bolaky v puse?
Ja jsem sedmou nemoc chytla od dětí ve 34 letech a bylo to slusne peklo. Dva dny me bolelo v krku, pak se mi udelaly afty v krku, zaclo me bolet cele telo, jeden den horečka, vyrazka na dlanich a chodidlech vyrazila asi 5. den, sedmy den se z ni udelaly puchyre. Nehty mi slezly (ne všechny, jeden na noze a jeden na ruce) az skoro za pul roku. Bylo to dost nezapomenutelny. Deti to chytly po velmi kratke navsteve jineho ditete, ktere uz melo byt dolecene, takze chytit to v cekarne asi jde. Ale spis bych rekla, ze jestli k tomu nemas nic dalsiho, ze to bude ta alergicka reakce. I kdyz je trochu divne, ze by se ti objevila i po claritinu.

Příspěvek upraven 28.04.24 v 22:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65033
28.4.24 22:24
@kate08 píše: Více

Co chces mazat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
28.4.24 22:32
@vokishka píše: Více

Muj příspěvek jsem chtela smazat. odeslala se mi omylem odpoved, protoze se mi zbláznil prohlizec v mobilu. Ale nakonec jsem to upravila. Citace asi nebyla nezbytna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65033
29.4.24 06:14
@kate08 píše: Více

Tu citaci jsi udelala ty sama. Ja citovala jsen par slov, chci to smazat nebotak neco. Kdyz jsi to prepsala, prepsala se i ta citace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
29.4.24 06:20

Pata, šestá a už i sedma nemoc?
Je jich ještě víc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...