Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Přidávám foto:
jednou je to vyraznejsi, jednou méně
na fotce to lehce klame, mam téměř po cele dlani i na druhé ruce ![]()
Tady ty ciselne nemoci nebyvaji ze dne na den. Klidne to muze byt reakce na ty antibiotika.
Řekla bych, reakce na ATB..porad se dnes s doktorem, ať tě zkoukne.
Můžeš být na určitou složku alergická, já třeba nesmím penicilin a mladší dcera nic kde je amoxycilin.
Reakce na penicilin. Ségra ho třeba nesmí, je na něj silně alergická.
Tak jsem volala dr. a je to prý mozna reakce.. řekl mi, ať atb vysadim a neberu jiné
to potom nevim, jak dolecit
ale je tu jina vec
už tři dny neberu atb, pak jsem hned na doporučení lékaře začala brát léky na alergii (Claritine) a opět mam vyrazku na rukou
tak nevím, jestli doznívá reakce na atb, nebo je to opravdu ta 7. nemoc
pritel, který to měl před rokem rikal, ze mu to zacalo úplně stejně, takova vyrážka na dlanich, co mam ja
tak ted jsem zmatena
co myslíte?
mozna jsem jen paranoidní
![]()
@Anonymní píše: Více
A ta vyrážka ti zmizela a zase se objevila?
A co nějaké afty/bolaky v puse?
Ja jsem sedmou nemoc chytla od dětí ve 34 letech a bylo to slusne peklo. Dva dny me bolelo v krku, pak se mi udelaly afty v krku, zaclo me bolet cele telo, jeden den horečka, vyrazka na dlanich a chodidlech vyrazila asi 5. den, sedmy den se z ni udelaly puchyre. Nehty mi slezly (ne všechny, jeden na noze a jeden na ruce) az skoro za pul roku. Bylo to dost nezapomenutelny. Deti to chytly po velmi kratke navsteve jineho ditete, ktere uz melo byt dolecene, takze chytit to v cekarne asi jde. Ale spis bych rekla, ze jestli k tomu nemas nic dalsiho, ze to bude ta alergicka reakce. I kdyz je trochu divne, ze by se ti objevila i po claritinu.
Příspěvek upraven 28.04.24 v 22:28
@vokishka píše: Více
Muj příspěvek jsem chtela smazat. odeslala se mi omylem odpoved, protoze se mi zbláznil prohlizec v mobilu. Ale nakonec jsem to upravila. Citace asi nebyla nezbytna.
@kate08 píše: Více
Tu citaci jsi udelala ty sama. Ja citovala jsen par slov, chci to smazat nebotak neco. Kdyz jsi to prepsala, prepsala se i ta citace.
Ahoj, mám prosbu
a dnes rano se mi vyrazila takova vyrážka u kolenou a lehce směrem dolu, pak to za par hodin zmizelo a ted vecer se mi vyrazila vyrážka na dlanich
viz foto..
no nevim..
pokud to zitra cele zmizí, asi ani nepujdu k dr
uvidime

od včerejška mam ATB na zánět moc. cest.. byla jsem v nemocnici na ambulanci urologie a čekala tak asi 2,5 hodiny
ted jsem zmatena, jestli to neni 7. nemoc a chytla jsem to někde v nemocnici od lidi, nebo nejaka reakce na penicilinove ATB? ale ze by se projevovala zrovna tak
píši, protože mi to neda spat
kazdopadne dekuji za všechny rady
ps: je mi 18 let