Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mam 3 leteho syna a rocni dceru, oba maji uz tyden prujem, dnes se k tomu pridaly horecky, je to normalni a co to muze byt, nemate s tim nekdo zkusenost? Nas dr ma dovolenou, ctvrty den prujmu jsem volala zastupujici dr, ta rekla dietu, smectu nebo enterol, davali jsme, dnes mi to nedalo, sli jsme za jinou, ta nam predepsala hidrasec, to ani jeden nepozre, malej dnes uz nekadil, dcera asi 4×, ani jeden nechce nic jist, dceru kojim. Dnes maji oba teplotu 38,5. Volala jsem to dr a ta mi na to niv nerekla, jen, ze kdyby zvraceli, tak jeste zvysit prijem tekutin. Jsem cela vydesena. Diky za odpovedi Katka
@uniqua Divím se, že neudělali výtěr a neposlali na rozbor. Já bych to požadovala.
Něco podobného se nám stalo, když měl syn asi 1,5 roku. Pár dní průjem, pak teploty. Na výsledky od doktorky jsme taky čekali pár dní. Nakonec to byla salmonelóza.
Neléčili jsme to, jen se musí držet dieta a chodí se na kontrolní výtěry, dokud není salmonela pryč.
Tak jen tak pro zajimavost, to byly adeno viry, priznaky jsou prujem, teplota, boleni v krku, stavy jak na chripku, nicim se to neleci, musi vsechno samo odeznit, akorat dieta na prujem a klidovy rezim.