7tt těhu. Co dělat?

16
6.11.24 13:26

7tt těhu. Co dělat?

Dobrý den,

Vím že obdobný problém asi řeší spousta z vás a tak mě zajímá jaký postoj k tomu máte.

Před dvěma týdny jsem zjistila že jsem těhotná. Samozřejmě jsem hned informovala přítele který ale neměl absolutně žádnou reakci.
Pak jsme to společně řešili a chtěl by abych šla na potrat. Že se na to prý ještě necítí ( je mu 23 let, mě 21)
Každopádně i když jsem celý život říkala že není kam spěchat tak mám uvnitř pocit že to prostě nemohu dát pryč.

Jenže jsem už dost zdeptaná a nevím co si počít. Přítel je jako počasí. Jeden den vymýšlí jména a raduje se z toho a druhý den to zase nechce a nutí mě jít na potrat.
Určitě chápete že jsem z toho unavená a mám tendence to vzdát.

Zajímá mě tedy jak byste se k tomu postavili vy?
Nechali byste si mimčo a nechali přítele aby se s tím stovnal.
Nebo si ho nechali a odešli od něj.
Nebo teda třetí varianta, šli na interrupci a opustili přítele?

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5314
6.11.24 13:39

Tohle za tebe nikdo nevyřeší. Ale položila bych si otázku - v případě, že zůstaneš na dítě sama, uživíš ho? Budete mít kde bydlet? Pomůže ti případně rodina? Pokud jsou odpovědi ano, dítě bych si nechala. Pokud ne - šla bych na potrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
6.11.24 13:39

Ahoj.
Jako je to jenom tvoje rozhodnutí, záleží jak se na to cítíš ty.
Jinak sestře se stalo, že otěhotněla, řekla to svojemu a ten ji opustil. Sestra si mali nechala, všichni jsme ji pomáhali, bydleli jsme všichni spolu. Teď po 12 letech se najednou začal zajímat, když chce zvýšit alimenty.
No jinak co se týče mě. Já nevím. Já mám dite teď ve 28 letech a upřímně jsem se na to necítila. Šla jsem spíš do toho skrz roky, přítel už na mě tlačil a já hlavně abych toho později nelitovala.

Takže otázka spíš na tebe? Pokud si to necháš, má ti kdo pomoct? Rodina? A případně pokud půjdeš na potrat, nebudeš toho pak litovat? I skrz třeba zdraví, aby se ti pak "nedej bože později podařilo otehotnet)…
Já kdybych otěhotněla, tak bych si ho nechala, když už se stalo… asi bych ho nedokázala dát pryč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
6.11.24 13:48
@Popokatepetla píše: Více

Samozřejmě pokud bych si ho nechala tak udělám maximum pro to aby bylo ze všech stran zabezpečené. Jen se bojím toho že bude vyrůstat bez táty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
6.11.24 13:49
@Kateřina19955 píše: Více

Rozum říká něco a srdíčko zase něco jiného.
Nedokážu si představit že půjdu na potrat a pak hudu dělat že se nic nestalo. Ale samozřejmě pokud to bude nutné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
6.11.24 14:01

Pracujete? Studujete? Chranili ste sa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9285
6.11.24 14:10

Ty se musíš rozhodnout jestli zvládneš být samoživitelka. Na přítele bych se vůbec nespoléhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
6.11.24 14:13
@Magic Unicorn píše: Více

Pracuju, brala jsem prášky. Rozhodili se mi hormony a tělo se rozhodlo ovulovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15146
6.11.24 15:55

Myslím si že pěkně lzes, příteli jsi tvrdila, že bereš prášky a vůbec je nebrala.. Soudě podle tvých dalších diskuzí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
6.11.24 16:23
@karkarka píše: Více

Vy víte jak jsem s přítelem dlouho že soudíte podle předešlých diskuzí?
Myslím si že jde krásně poznat že jsem s tím měla i v minulosti problémy a řešila je s gynekologem… byly to dotazy z obavy že je semnou něco v nepořádku.
Nevidím důvod proč bych vůbec něco takového měla dělat. Takové hlouposti bych si nemohla dovolit když s těmi předchozími problémy musím mít těhu dle doktorů plánované. Teď mám akorát více starostí kvůli testům na genetice kam by připadně přítel musel jít a já též

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.11.24 16:29
@karkarka píše: Více

Souhlas, zas další zázračné otěhotnění přes prášky :lol: Co k tomu dodat. Chudák dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
6.11.24 16:32

Já bych na potrat nesla. Ale je to tvé rozhodnutí, neznám tvou situaci. Každopádně si neumím představit, že bych šla na potrat a dál byla s chlapem, který mě do něj nutil. Teda neumim si ani představit, že bych s ním byla, i kdybych na něj nesla.. takže já bych si dítě nechala, ale toho chlapa ne. Ale já vím, že bych to po vsech strankach sama zvládla. Jestli to zvládneš ty, si musíš rozhodnout sama.
Jen na okraj, zrovna teď tu někde je diskuze, jak se po potratu v mládí nedari holcine otěhotnět, když by teď už dítě chtěla. Je třeba zvážit všechny rizika… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
6.11.24 17:21
@Barevné klubíčko píše: Více

Další taková 🙄 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.11.24 17:57
@Ola550 píše: Více

Hm další taková, která z touhy po mimískovi udělala na chlapa podraz, ale tváří se, že ona nic, to ty prášky nefungovaly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
6.11.24 18:02
@Barevné klubíčko píše: Více

Absolutně noc o mě nevíte. Nejspíš jste jen dost zakomplexovaný člověk který má potřebu cházet na každého špínu a před svým prahem si nezamete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí