8 měsíců - nechce příkrmy

14832
11.2.13 15:48

8 měsíců - nechce příkrmy

Ahoj mamky, :mavam:
několikrát omílané téma, ale chci ho oživit a zeptat se na názory vás, respektive zkušenosti.
Mám 8 měsíční holčičku a stále mi odmítá příkrmy - vždy si vezme maximálně pár lžiček a jinak se rozčiluje a prostě nechce, takže jsme zatím plně na UM.
Jak jste na tom byli vy? Prosím nepište vy, co jste začali bezproblémově krmit po ukončeném 4. či 6. měsíci, zajímají mě spíš zkušenosti maminek dětí, co se jim taky do příkrmů nechtělo.
Dcera má teda rozštěp patra, ale to by neměla být překážka.
Zkoušeli jsme několik druhů zeleniny, samostatné i smíchané, včetně kousku kuřecího. Kupované i domácí. 3 různé lžičky.
Předem díky za vaše postřehy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lamicka
11.2.13 16:04

Ja myslim, ze nase mala zacala opravdu hezky jist az tak v 10-12 mesicich. Do te doby jedla celkove malo - stacilo ji par lzicek. Nehrotila jsem to, dala jsem pak UM, aby mela dostatek zivin. Od roka basti krasne a velke porce. Nabizej ji jidlo dal a ona se chyti :-). Pak je jeste dobre, aby jedla spolecne s vami. Kdyz dite vidi, ze jedi ostatni, tak basti lepe.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.13 16:06

Ahoj, u nás teda problém není, ale kamarádka má 10 měsíčního syna, co se rozjedl teprv před pár dny. Zkoušela různé druhy jídla, vařené i kupované, různé značky, sladké, masozeleninu, dokonce vařené kousky postavila před něj, aby si vybral. Nakonec se chytl u jednich sladších příkrmů a postupně začíná jíst další a další druhy

• Citovat
  • Upravit
4087
11.2.13 16:09

Ahoj a treba presnidavky ti ji??ze bys do prikrmu dala treba lzicku presnidavky vis jen zkusit jestli ji to treba bude vice chutnat…nebo do jidla zozmichat trosku UM..a sklenicky jsi zkousela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
11.2.13 16:10

Pozvolna jsme začaly mezi 4.-5.m., vždy to bylo pár lžiček, malou skleničku měla na 6-7 porcí! Jakékoliv příkrmy odmítala, snědla pár lžiček a toť vše. Zlom nastal v 7,5m., kdy sama od sebe začala jíst, sice to nebylo nijak závratné množství, ale začala. Kamarádky dcera byla plně kojená do ukončeného 10.m., nic jiného nechtěla. Myslím si, že každé dítě musí na příkrmy „dozrát“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
11.2.13 16:11

Ahoj,
nam sa osvedcila První dýně od Hipp. A potom sme este nove druhy zeleniny miesali s MM v pomere 1:1. Je sice pravda, ze sa pri kazdom novom druhu jedla chytila snad az na 10-ty pokus, ale nejako to zvladla (moje nervy :lol: ). Doteraz nam dlho trva, nez si zvykne na nieco nove (jej prva reakcia je, ze ju to zacne davit a potom z nej vyleti gejzir :( ). Casom sa to spravi, je treba fakt skusat a skusat (s odstupom par dni) a mat nekonecnu trpezlivost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14832
11.2.13 16:19

@apocalypsa to jsem zkoušela, ale ani sladký nechce.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14832
11.2.13 16:20

@micelinka a zkoušeli jste opravdu denně nebo s přestávkama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
11.2.13 16:26

@IvkaV každý den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6362
11.2.13 16:31

U nás je tento problém s ovocnými příkrmy a taky doufám, že se k tomu občas projí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
11.2.13 16:32

Co třeba zkusit něco hodně tekutého, např zeleninový nebo domácí kuřecí vývar? A eventuelně ještě smíchat s UM :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14832
11.2.13 16:36

Jo taky jsem zkoušela přimíchat UM, ale přijde mi, že problém je ta lžička, respektive zpracovat obsah ze lžičky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14832
11.2.13 16:37
@aiko24 píše:
Co třeba zkusit něco hodně tekutého, např zeleninový nebo domácí kuřecí vývar? A eventuelně ještě smíchat s UM :think:

Jakobych na to odpověděla hned pod tím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
11.2.13 16:54

Ahoj, můj synek do roka jakékoli příkrmy odmítal, ani těch pár lžiček jsem do něj nedostala. Byl teda do roka jenom kojený. Po roce začal už ochutnávat naše jídla, občas kousek jogurtu. Ale celkově se dokázal najíst normálního jídla, aniž by se musel dorazit mlíkem, až kolem roku a půl, a od té doby baští pěkně :) Prospíval vždycky moc dobře, takže jsem to neřešila. Myslím si, že každé dítě má svoje tempo, a u nás to jídlo prostě trvalo takhle dlouho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
11.2.13 16:59

Já mám teda kojenou, šestnáctiměsíční a je to pořád bída :roll: Rozjedla se až po roce věku, kdy začala jíst naše jídlo.. Ale i tak jí normální jídlo nezajímá, dá si pár lžiček a konec..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí