8. týden těhotenství a jídlo :(

Anonymní
29.12.12 19:22

8 týden těhotenství a jídlo :(

Nezlobte se za anonym, ale hrozně se stydím :zed:
Jinak pěkný večer,
jsem v 8tt a od zjištění těhu mám počáteční příznak hroznou,,žranici". Jím pořád a všechno. Nikdy jsem takhle nejedla a během dvou týdnů jsem přibrala 3,5 kg. :pocitac: Nejhorší je, že jím na co mám chuť. Málokdy se stane, že místo sušenky nebo něčeho zrovna pro mě vydatného, bych šla a s chutí se zakousla do mrkve. Zeleninou a ovocem jsem nepohrdla, to jím určitě denně nebo ob den, ale to co doslova splácám to nejde popsat.

Dám si oběd, celý ho nesním, jelikož jsem plná ale za 20 minut si ho jdu nandat znovu, jelikož mám hlad a kručí mi v břiše.
Váhu bych neřešila měřím 174, ale mám 83 ehm teď 86,5 kg. Takže se bojím, že se nevejdu za chvíli tímhle tempem do dvěří. Ani nevím co od vás očekávám, ale je to normální??? Co mám změnit nebo dělat jinak, když se pořádně nenajím, tak trpím… :roll:
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
29.12.12 19:24

Ja to mela stejne…prvni trimestr sem pribrala asi 8 kg :mrgreen: dohromady kolem 25 (uz sem se pak ani nevazila) po porodu to slo velice rychle zase dolu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
29.12.12 19:25

Pokud máš hlad, tak jez. To je asi všechno co ti na to můžu říct. Nepřežírala bych se, ale určitě bych se hlady netrápila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
29.12.12 19:27

Jez tak, abys neměla hlad. A nech si zkontrolovat co nejdřív těhotenskou cukrovku. Práv+ě ta může způsobovat žravost a velké přibírání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.12 19:29

No snad to taky půjde dolů. Hlad mám právě pořád. Teď jsem zrovna přejedená :lol: Ale vím, že za chvíli to příjde a budu vymetat. Nezvracím, jen ráno mi je šopatně od žaludku, ale najím se a je vše ok. Cejtím se jak otesánek.. A začínám se opravdu stydět… A asi ještě bude tímhle tempem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.12 19:30

Té cukrovky se také bojím, jelikož maminka jí dostala po mém naorzení a babička jí měla také… Testy mi provede Dr. automaticky nebo na požádání?

• Citovat
  • Upravit
267
29.12.12 19:32

Já měla to samé, neřešila jsem to akorát jsem nepila nic sladkého ani moc nesolila, takže se to ještě nějak zvládnout dalo, i přes ty kvanta jídla :-) Jsem ve 35 tt, a dohromady jsem nabrala zatím 15 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
29.12.12 19:33

Ja zrala hrozne od II.trimestru.Ja byla prekvapena, ze mi hrozne chutnala jablka. Snedla jsem i kilo jablek denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.12 19:37

Jen pro představu: Ráno čaj, pak housku s lučinou, pak lízátko, gulášová polévka. Za další dvě hodiny další houska. Delší dobu nic a pak jsem snědla talířek cukroví nato 3 mandarinky karbanátek s bram. kaší a završeno pomerančem. Mezitím jsem ještě zobala BeBe sušenky. Achjo a teď mi břicho asi praskne.
Snad se to uklidní a budu s tím jídlem sama od sebe mírnější.

• Citovat
  • Upravit
10568
29.12.12 19:43

Tak ja to mam obracene, jim jak mlyn a uz 4kila jsem ubrala nevim cim to je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.12 19:44

@peluani Jééé, tak to závidím! Já do toho mám ještě sníženou funkci štítné žlázy. No bomba prostě.

• Citovat
  • Upravit
29436
29.12.12 19:56

Já bych to neřešila. Ono totiž neznamená, že když teď máš tu žranici a hlavně nejíš zdravě a vyváženě, že to tak bude až do konce. Věř, že to změní a začneš zase normálně jíst. Já u syna třeba měla na začátku šílenou chuť pořád na párky, kysané zelí a cheese z Mekáče - to byl na začátku můj jídelníček. V 13tt. jsem měla nahoře 3kg, pak jsem ty dvě nabrané zhubla a nakonec z toho bylo teda 1kg nahoře. Celkem jsem nabrala 20kg, syn se narodil jako naprosto zdravé 4,5kg mimino. Jídelníček se mi časem normálně upravil, hlavně pak na jaře a v létě, kdy té zeleniny a ovoce byla spousta. Teď jsem těhotná podruhé, končím 11tt. a můj jídelníček se skládá především z hranolek, hranolek a zase hranolek s tunou tatarky nebo kečupu, pak majonézových salátů a šunkové rolky s křenem. Neřeším to, protože vím, že jsou to ty počáteční chutě a „omrzí mě to“. Nahoře mám zatím 1kg a to startuju s mnohem nižší váhou než u syna. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
29.12.12 20:01

Na testy na cukrovku většina doktorů posílá automaticky kolem 20. tt. Když je na ni podezření nebo byla v předchozím těhotenství, může tě na ni poslat už po 12. tt. Zkus si říct dřív, lepší to zjistit brzo a řešit to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
29.12.12 20:07

Ahoj, ja to mela minule tehotenstvi stejne a ted jsem opet tehotna, tak se snazim vic hlidat. Ale uplne te chapu, taky jsem byla tenkrat strasne zrava a ted to neni o moc lepsi. Tenkrat bylo blby, ze jsem si rikala, ze to asi potrebuju, takze jsem si fakt dopravala cokoliv…tucne, sladke…hodne syte veci pozde v noci apod. Ted se aspon snazim hledat lehci a zdravejsi alternativy, neustale mam pri ruce nakrajene cerstve ovoce a zeleninu a snazim se hodne hybat. Takze i tak dost zeru a nejsem ze sebe moc nadsena, ale zatim jsem pribrala 1.5kg (jsem v 11.tydnu) a minule jsem touto dobou mela nahore 4kg. Drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
29.12.12 20:16

Možná jsi jen povolila pomyslnou uzdu ve svém podvědomí, že jsi těhotná a můžeš jíst za dva. Tak nezapomeň, že za dva jíst NEMUSÍŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí