Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojik, jsem v podobné situaci a to čekání je děs! Jsem asi v 7tt a na ultrazvuku byl vidět pouze gestační váček bez plodu. Do pátku jsem žila v nevědomosti a možná to tak bylo lepší. Pročítám si různé a jiné diskuze a zjišťuju, co by mělo být vidět na ultrazvuku a u mě není! Navíc mě doktor vyděsil, že se mu to vůbec nelíbí a že počkáme do přístího týdne a pak se rozhodne. O miminko moc stojím, ostatně jako vy všechny tady. Mám hrozný strach. Od počátku těhotenství mě provázejí bolesti v podbříšku podobné mensturačním, možná už tohle je nějakým znamením, že je něco špatně. Jo a ještě něco. Od počátku mě hroně bolely prsa, teď se mi zdá, že napětí v prsou polevuje, může být i tohle znamením zamlkého těhotenství? jsem už na palici. Díky holky.
@Julllie píše:
Ahojik, jsem v podobné situaci a to čekání je děs! Jsem asi v 7tt a na ultrazvuku byl vidět pouze gestační váček bez plodu. Do pátku jsem žila v nevědomosti a možná to tak bylo lepší. Pročítám si různé a jiné diskuze a zjišťuju, co by mělo být vidět na ultrazvuku a u mě není! Navíc mě doktor vyděsil, že se mu to vůbec nelíbí a že počkáme do přístího týdne a pak se rozhodne. O miminko moc stojím, ostatně jako vy všechny tady. Mám hrozný strach. Od počátku těhotenství mě provázejí bolesti v podbříšku podobné mensturačním, možná už tohle je nějakým znamením, že je něco špatně. Jo a ještě něco. Od počátku mě hroně bolely prsa, teď se mi zdá, že napětí v prsou polevuje, může být i tohle znamením zamlkého těhotenství? jsem už na palici. Díky holky.
nevim jetsli 7tt ukonceny a nebo zapocaty, ale kazdopadne se nemluvi o plodu, ale embriu…muzes mit posunutou ovolu, pak to lita, zalezi jak ma mudr kvalitni utz…byla jsi na krvi na hcg na aspon dvou odberech s odstupem? boletsi v podbrisku jsou normani a to ze ti polevi enjaky neduh neznamena, ze je neco zle, takze klid a nestuduj co by kdyby na netu, drzim pesti
…
@RadanaH píše:
nevim jetsli 7tt ukonceny a nebo zapocaty, ale kazdopadne se nemluvi o plodu, ale embriu…muzes mit posunutou ovolu, pak to lita, zalezi jak ma mudr kvalitni utz…byla jsi na krvi na hcg na aspon dvou odberech s odstupem? boletsi v podbrisku jsou normani a to ze ti polevi enjaky neduh neznamena, ze je neco zle, takze klid a nestuduj co by kdyby na netu, drzim pesti…
Docházím na speciáalizovanou kliniku, a ten doktor mě už vážně štve. Při každé návštěvě je hrozně negativní a to mi vůbec nepřidává. Otěhotněla jsem inseminací, která proběhla 5. 2. Čili od tohoto data bych měla počítat trvání těhotenství. Ať počítám, jak počítám…vychází mi 6+4dny? Ale možná počítám blbě. On sám mi to nesdělil, i když jsem se ho několkrát ptala:( Jeden doktor na nějakých odborných stránkách mi napsal, že jsem tak 8tt, tož je to možné? že už bych ani počítat neuměla, jak jsem vystreslá?
@Julllie píše:
Docházím na speciáalizovanou kliniku, a ten doktor mě už vážně štve. Při každé návštěvě je hrozně negativní a to mi vůbec nepřidává. Otěhotněla jsem inseminací, která proběhla 5. 2. Čili od tohoto data bych měla počítat trvání těhotenství. Ať počítám, jak počítám…vychází mi 6+4dny? Ale možná počítám blbě. On sám mi to nesdělil, i když jsem se ho několkrát ptala:( Jeden doktor na nějakých odborných stránkách mi napsal, že jsem tak 8tt, tož je to možné? že už bych ani počítat neuměla, jak jsem vystreslá?
ja treba vim, kdy doslo k oplodneni, ale mudri mi pocitaly tehu vzdycky od prvniho dne Ms…ne od teho dne, kdy jsem mela ovulku a „zadarilo se“…muj mudr byl taky negativni hrozne, byla jsme u nej v 6tt, nebilo srdicko, tak hned ze ma spica utz, ze musi jit videt, za tyden ze zas, ale nevidi to dobre,…ja byla spatna, ze zas zamkly…za tyden srdicko krasne tlouklo…od toho mudra jsme odesla, hrozne me deptal, vse muselo byt tabulkove, jinak spatne, neprsopivajici…
@RadanaH píše:
ja treba vim, kdy doslo k oplodneni, ale mudri mi pocitaly tehu vzdycky od prvniho dne Ms…ne od teho dne, kdy jsem mela ovulku a „zadarilo se“…muj mudr byl taky negativni hrozne, byla jsme u nej v 6tt, nebilo srdicko, tak hned ze ma spica utz, ze musi jit videt, za tyden ze zas, ale nevidi to dobre,…ja byla spatna, ze zas zamkly…za tyden srdicko krasne tlouklo…od toho mudra jsme odesla, hrozne me deptal, vse muselo byt tabulkove, jinak spatne, neprsopivaji
Uvdím, zítra mám v plánu se objednat k jinému MUDr. a budu se modlit, že tam něco uvidí…no a ty seš tedy kterej týden těhu? nějak jsem to nezaregistrovala. A jedno zamlké těhu jsi už taky prožila? To je mi líto:( A pokud ano, za jak dlouho jsi byla ok a připravena k dalším pokusům?
Ja jsem byla na revizi v 10tt, ylo to neprijemne, ale nejak me probrala kamoska, ktera jedina nemela utesujici kecy, ale rekla mi natvrdo, at jsme rada, ze se to stalo tak brzo(kdyz uz bylo neco spatne),nez aby se to stalo ve druhem trimestru, kdy to ma rucicky, nozicky…ze je to proste jeste „nic“…
pak 4mesic PO jsmem byla tehu-vanocni darecek, tehu problemove, ale donosila jsme chlapecka, ted jsem tehotna podruhe a jsme 25tt a cekam zas chlapecka..
@RadanaH píše:
Ja jsem byla na revizi v 10tt, ylo to neprijemne, ale nejak me probrala kamoska, ktera jedina nemela utesujici kecy, ale rekla mi natvrdo, at jsme rada, ze se to stalo tak brzo(kdyz uz bylo neco spatne),nez aby se to stalo ve druhem trimestru, kdy to ma rucicky, nozicky…ze je to proste jeste „nic“…pak 4mesic PO jsmem byla tehu-vanocni darecek, tehu problemove, ale donosila jsme chlapecka, ted jsem tehotna podruhe a jsme 25tt a cekam zas chlapecka..
Takže nakonec šťastný konec… ![]()
@RadanaH píše:
Jojo, ale vydreny…nehazej flintu do zita…drz se