Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
.
Příspěvek upraven 28.01.17 v 16:14
Takhle - oddalovací prášky někdo snáší bez problémů, jiný s hodně velkýma, předem těžko říct. Cyklus můžou rozházet dost solidně, já po nich pak měla neskutečné bolesti při MS ještě následující dva cykly, takže za mě nikdy víc.
Takže máš v podstatě dvě volby - oddálit to hormonálně (buď antikoncepcí nebo oddalovacími prášky typu Norethisteron) s jistotou oddálení a nejistými následky potom, nebo to přežít. Pořídit si kalíšek nebo tampóny, pokud ti bývá blbě, osvědčené léky proti bolesti a zvládnout se to dá. Jde i o to, jak silnou MS míváš - u mě by to třeba bylo tak dva dny silného krvácení a pak dva až tři docela v pohodě, ani o tom s kalíškem nevím. No a nebo doufat, že se to třeba ještě do srpna posune samo, stát se může vše ![]()
Jestli tě to uklidní, já už antikoncepci neberu šest let, na různě dlouhé dovolené jezdíme tak 3× do roka a co si tak pamatuju, MS jsem tam neměla jednou, při svých krátkých cyklech jsem i zažila dovolenou, kdy byla MS dvakrát, prostě zákon schválnosti, kdybys moře o týden posunula, vsadím se, že se ti o týden natáhne cyklus ![]()
A co zkusit oddálit už nejbližší mens. už teď a pak uvidíš, jak na to tvoje tělo bude reagovat a do dovolené to může být v klidu.
Já s tím zkušenost nemám, zkoušela to jen s HA a trochu jsem pak špininla mimo cyklus, tak jsem se na to další dovolenou vykašlala. Sex sice nic, ale dá se pomoct i jinak a jsem zvyklá na kalíšek, takže pohoda.
neli23 píše:
ahoj, v srpnu letíme na dovču k moři, a podle mých výpočtů bych v tu dobu zrovna měla mít menstruaci.po porodu jsem měla ms zatím 3×.druhá přišla po 31dnech a třetí ted po 28dnech.takže to sice není úplně pravidelné ale i tak to vždy vyjde na dovču bud začátek nebo konec.antiko.neberu tak ted řeším jak to udělat??jaké máte zkušenosti s práškama na oddálení menstruace??nerozhodí to pak moc cyklus??
Jako „prirodni“ (samozrejme nazarucene metody) jsou na oddaleni vitamin C (jedla jsem citrony ve velkem, o par dni to pomohlo), na priblizeni o par dni mi pomohl obycejny Acylpyrin, vyvolal krvaceni drive ![]()
Jinak samozrejme bud antiko nebo Norethisteron, ale ja po nem spinila a bylo mi spatne. To uz bych fakt nasadila treba na 2-3 mesice nejakou nizkohormonalni antikoncepci ![]()
J8 bych prášky riskla. Tampon je tampon, ale vím jak mi při MS je. Protivná, unavená, bolavá…
No, ono při braní těch hormonů ženská psychicky o moc víc v pohodě není, já byla napjatá jak špagát a při následující MS jsem lezla po čtyřech a proklínala se, jak jsem blbá, blbá, blbá ![]()
lleennttiillkkaa píše:
J8 bych prášky riskla. Tampon je tampon, ale vím jak mi při MS je. Protivná, unavená, bolavá…
Už jsi ty prášky brala? Já jo, po SP a musím říci, že už nikdy. Člověk je na nich víc otrávenej a podrážděnej než při MS. ![]()
monikalysa píše:lleennttiillkkaa píše:Už jsi ty prášky brala? Já jo, po SP a musím říci, že už nikdy. Člověk je na nich víc otrávenej a podrážděnej než při MS.
Nebrala. Aktuálně beru HA a pokud potřebuju posunout MS, tak si vezmu 2 platíčka za sebou. No ale je pravda, že následující MS je extra výživná. Normálně je jenom výživná.
Možná jsem přecitlivělá, ale od porodu(císař) je pro mě MS velmi nepříjemná.
lleennttiillkkaa píše:monikalysa píše:Nebrala. Aktuálně beru HA a pokud potřebuju posunout MS, tak si vezmu 2 platíčka za sebou. No ale je pravda, že následující MS je extra výživná. Normálně je jenom výživná.lleennttiillkkaa píše:Už jsi ty prášky brala? Já jo, po SP a musím říci, že už nikdy. Člověk je na nich víc otrávenej a podrážděnej než při MS.
Možná jsem přecitlivělá, ale od porodu(císař) je pro mě MS velmi nepříjemná.
Právě proto bych zvolila raději antiko, protože tyhle prášky ji mohou dovču pěkně znepříjemnit
. Raději si to odbydu potom, i když já bych používala tampóny, nejsem na tyto experimenty
![]()
monikalysa píše:lleennttiillkkaa píše:Právě proto bych zvolila raději antiko, protože tyhle prášky ji mohou dovču pěkně znepříjemnitmonikalysa píše:Nebrala. Aktuálně beru HA a pokud potřebuju posunout MS, tak si vezmu 2 platíčka za sebou. No ale je pravda, že následující MS je extra výživná. Normálně je jenom výživná.lleennttiillkkaa píše:Už jsi ty prášky brala? Já jo, po SP a musím říci, že už nikdy. Člověk je na nich víc otrávenej a podrážděnej než při MS.
Možná jsem přecitlivělá, ale od porodu(císař) je pro mě MS velmi nepříjemná.. Raději si to odbydu potom, i když já bych používala tampóny, nejsem na tyto experimenty
![]()
![]()
Mě třeba při MS ani nevadí to krvácení, ale ta psychická stránka a ty bolesti, únava…Klidně zkazím dovolenou sobě, ale proč i těm lidem co se mnou jedou ![]()
Můj chlap by mohl vyprávět
v inkriminovaném týdnu kolem mě chodí po špičkách, raději mě ničím nedráždí ![]()
ahojki, norethisteron /nevím jestli píšu správně/ jsem použila dvakrát a vždy OK, žádné problémy, dovolená zachráněná. šla bych do něj zas.
A.