Menstruace na dovolené?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9299
29.4.11 12:02

Já bych se prášků na oddálení nebála,už kvůli tomu,žebych si chtěla užít bezstarostnou dovču.
Zkus se domluvit na gyndě,tam s tím mají větší zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
29.4.11 12:33

Jesli máš takové štěstí jako já, tak ji určitě povezeš s sebou - co pamatuju - školní výlety, hory, dovolené s našima … všude pěkně s menstruací a s HA taky :) Jednou jsem to přebrala a pak jsem špinila mimo cyklus, tak jsem se na to za rok vykašlala. A zvládla jsem to i pod stanem :wink: A to jsem měla mens celkem silnou a bolestivou …
Ale jak už jsem psala, pokud posunou hormonálně, tak už teď a třeba bude za ty 4 měsíce líp, anebo jak píšeš … zkusit, jak to prostě vyjde.

neli23 píše:
no jo hlavně bych si třeba chtěla lehnout na pláž a užívat si pohody a ne pořád lítat na záchod. :-( i když s těma práškama to taky nebude výhra. :-? asi počkám do toho srpna a uvidím jak mi to s tou ms nakonec vyjde třeba se cykly prodlouží a nebo zkátí a vyhnu se tomu :-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
25.6.14 11:41

Nový dotaz

Ahoj.

Také mi letos vychází dovolená, kdy mám hned druhý den dostat menstruaci. Osobně mi samotná menstruace ani nevadí, problém je však v obrovském zavodňování těla. Hlavně v létě, kdy je horko, je to katastrofa.

Proto by mě zajímalo, jestli je vůbec šance, že by mi doktorka (a potažmo která) předepsala na těch pár dní nějaká diuretika a něco na otoky?
Mám vždy oteklý obličej, prsty, kotníky - mnohdy cítím i napínání kůže, když si chci čapnout, nebo cítím v prstech tlak, když chci sevřít ruku v pěst :cert:. Vždy mám ty 3-4kg navíc, než se odvodním na konci MS. Připadám si jak balón.

Nechci si oddalovat menstruaci, rozhodit cyklus a už vůbec ne brát antikoncepci, jenom zamezit zadržování vody v těle a otékání.

Předem napíšu, že čaje na odvodnění jsem zkoušela už minulý rok v létě a skutečně mi nic na dovolené nepomohlo, co bylo dostupné volně v lékárně. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
25.6.14 11:54

Tak bych došla na gynekologii a řekla svůj problém a uvidíš co ti na to dr řekne, jako že tělo zadržuje vodu, to zadržuje, ale toto mi přijde dost, jestli by to nechtělo nějaké testy :think: Tedy pokud v létě mimo MS neotýkáš třeba jen vedrem, ono se to totiž může násobit :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
134
24.7.14 10:43

Také mi letos jako na potvoru ms vychází na dovolenou. Jedeme do Bulharska a já si opravdu nedokáži představit že po cestě a následně skoro celou dovolenou budu krvácet. Kolikrát ani není možnost kde si v klidu vyměnit tampón a ten pocit k tomu no hnus… Navíc koupání si člověk taky neužije. Už několik let neberu HA a navíc jí ani brát nemůžu za zdravotních důvodů. Chystám se na gynekologii a jsem zvědavá co mi poradí, popřípadě dají na oddálení. Dovolená je o tom aby si to člověk užil a nehodlám se pořád stresovat výměnou tampónů, zápachem, bolestí a podobně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
24.7.14 10:47

@Pegs Myslím, že ti dají HA. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
24.7.14 10:52
@Pegs píše:
Také mi letos jako na potvoru ms vychází na dovolenou. Jedeme do Bulharska a já si opravdu nedokáži představit že po cestě a následně skoro celou dovolenou budu krvácet. Kolikrát ani není možnost kde si v klidu vyměnit tampón a ten pocit k tomu no hnus… Navíc koupání si člověk taky neužije. Už několik let neberu HA a navíc jí ani brát nemůžu za zdravotních důvodů. Chystám se na gynekologii a jsem zvědavá co mi poradí, popřípadě dají na oddálení. Dovolená je o tom aby si to člověk užil a nehodlám se pořád stresovat výměnou tampónů, zápachem, bolestí a podobně…

A tak to se nedá ta dovolená naplánovat tak abys zrovna neměla MS?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
24.7.14 10:53

@Pegs
MS ani o dovolené neoddaluju, vložky jsou nic moc, ale tampony úplně vpohodě. :nevim: Ani na záchod chodit nebudeš? To budeš čůrat do moře? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
24.7.14 10:54

@malinika nemůžou mi dát HA, kvůli Trombofilní mutaci a snížené funkci štítné žlázy mi už nikdy nikdo hormonální antikoncepci nedá… tak ani netuším jestli mi předepíše nějaké prášky na oddálení, když to všechno podle mě funguje na hormonální bázi, nebo je něco nehormonálního? To asi ne, nevím, nemám s tímto zkušenost, nikdy dříve jsem to nepotřebovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
24.7.14 10:55

@marmelada78 tak to bylo plánované původně, nemůžu za to že jsem potratila a od té doby se mi totálně rozházel cyklus. On nikdo nepočítal s tím že o miminko příjdu, takže asi tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
24.7.14 10:57
@Pegs píše:
@malinika nemůžou mi dát HA, kvůli Trombofilní mutaci a snížené funkci štítné žlázy mi už nikdy nikdo hormonální antikoncepci nedá… tak ani netuším jestli mi předepíše nějaké prášky na oddálení, když to všechno podle mě funguje na hormonální bázi, nebo je něco nehormonálního? To asi ne, nevím, nemám s tímto zkušenost, nikdy dříve jsem to nepotřebovala…

Ty prášky na oddálení jsou na hormonální bázi…tipuju, že to bude podobné svinstvo jako Postinor…takže HA mi z toho vychází lépe. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
24.7.14 11:02

@zvidavajanca ono jde hlavně o to že jí mám dost bolestivou, vždy to tak bylo a od potratu je to ještě horší. Chci si užít aktivní dovolenou, poznat a vidět toho co nejvíc a ne ležet na hotelu zkroucená v bolestech v posteli, to by byla dovolená k prdu. Samozřejmě že chodit čůrat budu mimo moře, nejsem prasátko :lol: :lol: ale nevím jak to chodí v Bulharsku, ve Španělsku a v Chorvatsku byli záchody na každém rohu i v odhlehlých koutech, naopak Itoška docela zaostávala co se toho týče, tak nevím. Nejsem typ co sebou plácne na pláži a tam leží, chci být pořád v pohybu a vidět toho co nejvíce a narovinu říkám že ms při dovolené je pro mě přítěž…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
24.7.14 11:05

@Pegs
Já vím, jak je menstruace nepříjemná. Taky jsem ji vždy měla bolestivou a docela silnou. Od autonehody ještě horší, co se bolesti týče, bolí mě záda (břicho ani tak ne), občas je mi špatně. Doktorka mi nepomůže - tedy pomůže slovy Ibalgin :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
24.7.14 11:19

@zvidavajanca Je to šílené, byly doby kdy jsem svého času ještě na střední celou ms prozvracela a byla v křečích, doktor žádný nepomohl jediné řešení od něj bylo kapky Algifen a nějak to přetrpět… Pak se to zlomilo a alespoň to zvracení přestalo, ale bolesti zůstaly, jak břicha tak zad a krvácení jelikož mám špatnou srážlivost je dost masivní a od potratu je to ještě horší. Bohužel se to tak sešlo a opravdu bych se tomu na dovolené chtěla vyhnout. Jsem z maloměsta kde máme dva gyndaře, k jednomu po předchozích zkušenostech odmítám jít a k druhé jsem objednaná ale kvůli její dovolené se tam dřív jak příští týden nedostanu, tak jsem zvědavá jestli mi něco dá nebo doporučí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
24.7.14 11:20
@Pegs píše:
@zvidavajanca Je to šílené, byly doby kdy jsem svého času ještě na střední celou ms prozvracela a byla v křečích, doktor žádný nepomohl jediné řešení od něj bylo kapky Algifen a nějak to přetrpět… Pak se to zlomilo a alespoň to zvracení přestalo, ale bolesti zůstaly, jak břicha tak zad a krvácení jelikož mám špatnou srážlivost je dost masivní a od potratu je to ještě horší. Bohužel se to tak sešlo a opravdu bych se tomu na dovolené chtěla vyhnout. Jsem z maloměsta kde máme dva gyndaře, k jednomu po předchozích zkušenostech odmítám jít a k druhé jsem objednaná ale kvůli její dovolené se tam dřív jak příští týden nedostanu, tak jsem zvědavá jestli mi něco dá nebo doporučí…

Jako asi tě všichni chápem, jenom nevím, jak ti můžem pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí