Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
zdravím mám po LPS endometriozy a mam navozený umělý přechod SYnarelem a orgametrilem nevíte jak dlouho maximálně tento přechod může člověk mít…?jelikoz na homolce mi ho doporučili jen na 3měsíce a můj gynekolog rekl ze je jedno jak dlouho ze klidne i rok…
díky za vaše postřehy..
Přesně ti neporadím, já ho měla jen 3 týdny před IVF, ale v CARu taky tvrdili max 3 měsíce ![]()
no paráda ..rok se mi zdá strašně dlouho..ja to chtela jako oddálit ale ze by tak moc..?divné no..tak ted nevím jestli zkusit nejaky car nebo neco nebo mam jen půl delohy a nevyvinuty levy vejcovod..
cvana píše:
no paráda ..rok se mi zdá strašně dlouho..ja to chtela jako oddálit ale ze by tak moc..?divné no..tak ted nevím jestli zkusit nejaky car nebo neco nebo mam jen půl delohy a nevyvinuty levy vejcovod..
Já bych tohle s gynekologem neřešila… na to jsou odborníci právě v CARu… Doporučuju se poradit s lékařem s CARu v poradně na www.neplodnost.org … Já tam taky chodila a chodím ![]()
a kam chodíš?jestli se mohu zeptat..centra mi nevyskočili..ale najdu nějaké nicméně platí se tam vzdycky nebo existují hrazené pojištovnou..? ![]()
Jsem z Jižních Čech, takže jsem jezdila do Sanatoria Art v ČB… Ale můžeš kamkoliv… Pokud jdeš na konzultaci, kde s tebou proberou vše potřebné, což u EM bude na dlouho, tak nic neplatíš, jen 30Kč poplatek jako všude… Ceny jsou vesměs všude stejné, pokud budeš mít průchozí vejcovody a spermiogram bude ok, můžeš zkusit IUI, což se neplatí, pouze případnou stimulaci pro zrání vajíček… IVF je už nákladnější, tam si hradíš stimulaci (injekce), pojišťovna ti všude 3× hladí samotný výkon, tj. odsátí vajíček + následný transfer… Ale to je opravdu na složitější vyprávění… Písni mi klidně osobku ![]()
PS: nás 2 x IVF (vajíčka byla oplodněna metodou ICSI, což je nadstandart, který se hradí) vyšlo na 68 000Kč)
já ho měla půl roku, víc to prý nejde - škodí to tělu. Ale bylo to úplně v pohodě. Cítila jsem se skvěle a nikdo změnu nepoznal. Je mi třicet.