9. platová třída v příspěvkové orgranizaci- mám to vzít?

Anonymní
31.7.22 12:46

9.platova trida v p.o.

Vzali byste misto v prispevkove organizaci - je to 9.platova trida. S mou praxi bych zaklad mohla mit mirne nad 21 hrubeho, s odmenami tady moc pocitat nejde (dle vyrocni zpravy).
Prace to je kreativni, samostatna - zadne prime vedeni nad clovekem, co by rozdavalo ukoly a clovek jenom plnil- vyzaduje uz i nejake znalosti napr. graf. programu, sestavovani projektu vcetne jejich financniho rizeni, sprava webu, copywriting, veskere verejne vystupy, ale i pomoc v ramci organizace, kde bude treba vcetne manualni prace, (coz v techto organizacich byva bezne) - asi takova chytra holka pro vsechno. Pripada mi, ze sami moc nevedi, je to nove misto, takze od nuly vytvorit i veskere koncepce.
Smlouva na rok, pak snad prodlouzeni (podle toho, jak budou mzdove prostredky).
Vyhoda je pro me kratke dojizdeni - do 20km.
Ja proste nevim.

Kdyz si to tak procitam po sobe, tak tam je i obava ze jim to tam oddru, vymyslim koncepce, udelam stranky, zabehnu projekty a oni za rok reknou, ze me uz nepotrebuji a usetri na mzdovych nakladech.

Za kazdou zkusenost dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
31.7.22 13:04

No a můžeš si ty mizerný prachy dovolit?

Jako v komerčním prostředí na místě s takovou náplní nepůjdeš pod třicet v regionech, 40 v IT a průmyslu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.22 13:53

@Ou
dovolit - zatím i ano. Máme vlastní bydlení.

Ano, jsou to mizerné peníze, a nemají moc jasnou představu o náplni práce nového pracovníka. Což souvisí i s tím, že nemají koncepce. Ono to pak svádí k tomu, že na toho pracovníka přesouvají kde co.

Láká mě teda to krátké dojíždění - není to zrovna jednoduché si najít kancelářskou práci v blízkosti mého bydliště. A ještě se mi líbila i ta smlouva na neurčito, vůči čemuž, jak jsem psala v úvodním příspěvku, jsem už teď spíše skeptická.

• Citovat
  • Upravit
66815
31.7.22 14:04

U nekterych profesi by se mely navysovat tarifni platy o 10%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
31.7.22 16:17

Náplň práce zní zajímavě, ale demotivovalo by mě to finanční ohodnocení.
To je fakt bída a to dělám na zkrácený úvazek a nejsem nikterak náročná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.22 19:17

Dala bych na intuici, případně využila zkušebku a koncepce dělala tak, aby to něco dalo i mně, zkušenostně. :nevim:

Já takhle šla, mám teda 11. třídu, osobko od prvního měsíce, teď i prémie (de facto za nic - prý kompenzace nízkého platu), takže finančně to zas taková hrůza není - a vzhledem k volnosti pracovní doby to je de facto terno, od bytu to mám 7 km po cyklostezce. Mám smlouvu na neurčito rovnou a stejnak teď dost váhám, jestli tu zkušebku nevyužít k odchodu. Kdybych neměla jiné nabídky, tak jsem šťastná jak blecha, protože to je práce snů (taky - projektové řízení, koncepce, finanční řízení, taky od nuly - ale mě to fakt baví, prostě si to nalajnovat podle sebe :D), navíc v oboru, ve kterém se vyznám nejen jako projekťák ale i jako odborník - jenže pořád mi chodí nabídky, které jsou taky príma a já váhám. Takže si říkám, že to asi zas tak príma není, když váhám, byť mě fakt nenapadá žádné negativum té mé současné práce (ty peníze mi stačí, nevidím v tom problém, kolikrát dělám náročnější věci pro bono jako dobrovolník, jen pro radost z dobře odvedené práce; i kolektiv je fajn). Ty si aspoň ta negativa umíš pojmenovat (podhodnocená práce), tak to je lepší situace. :) Ale taky je fakt, že než jsem šla sem, tak jsem se stejným pocitem odmítla podobné nabídky (a to byla 12. a 14. třída), prostě intuice a zpětně to hodnotím pozitivně (protože u té 14. mě fakt naháněli a blafovali, že mají další uchazeče - přitom inzerát visí doteď :P, takže pěkní hajzlíci).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.22 20:22

Vzdyt klasicka sekretarka/asistentka (bez ciziho jazyka) mm v dnesni dobe ve statni/verejne sprave okolo 40 tisic hrubeho mesicne, bez odmen. Mluvim o regionu Praha, osobni zkusenost. Dve takove mam v sekretriatu.
Ne, je to podhodnocene.

• Citovat
  • Upravit
22445
31.7.22 21:21

Tak zalezi za kolik hodin tydne to je. Respektive kolik tam realne musis byt. Odbornici se casto nedaji zaplatit temi tabulkami. Takze pak se pocita, ze toho maji lidi vic a nejsou tam ty hodiny. Ktery chlap by treba delal udrzbare ve skole na puluvazek za 12tisic hrubeho v Praze :think:. Nebo IT to maji jeste k dalsi praci jako privydelek. Ty skoly by je neuplatily. Zalezi jake to ma dalsi vyhody. Ja taky delam za malo, ale je to dobre skloubitelne s peci o deti. Kousek od bydliste. Cesta do prace me nic nestoji. Hodne dovolene. Moznost volit vysi uvazku. Ja myslim, ze kdyz je to takto blbe placeno, tak to musi mit nejaky jiny vyhody, aby to nekdo delal. A nebo to musi byt nekde, kde je velka nouze o praci. A to dojizdeni te bude stat kolik? Kolik ti realne cisteho zbyde jako zisk :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.22 22:21

@Oriseka je to plny uvazek. I kdybych si vyjednala zkraceny, tak mnozstvi prace mi stejne zustane a jeste budu mit mensi mzdu. To uz by asi bylo prilis :mrgreen:

Dojizdeni je prave uplne v pohode, blizko je zastavka autobusu.

• Citovat
  • Upravit
22445
1.8.22 05:36
@Anonymní píše:
@Oriseka je to plny uvazek. I kdybych si vyjednala zkraceny, tak mnozstvi prace mi stejne zustane a jeste budu mit mensi mzdu. To uz by asi bylo prilis :mrgreen:Dojizdeni je prave uplne v pohode, blizko je zastavka autobusu.

Nemyslela jsem zkraceny uvazek. Naopak placeny plny uvazek, ale realne jsi tam treba pulku casu. Chapu jezdi tam autobus, ale neco to jizdne taky stoji, ne? I me to prijde malo penez za plny uvazek a to delam taky celkem spatne placenou praci. Ale v tom tvem oboru fakt muzes dostat mnohem vic nez 130 hrubeho na hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
1.8.22 10:21
@Anonymní píše:
Vzali byste misto v prispevkove organizaci - je to 9.platova trida. S mou praxi bych zaklad mohla mit mirne nad 21 hrubeho, s odmenami tady moc pocitat nejde (dle vyrocni zpravy).
Prace to je kreativni, samostatna - zadne prime vedeni nad clovekem, co by rozdavalo ukoly a clovek jenom plnil- vyzaduje uz i nejake znalosti napr. graf. programu, sestavovani projektu vcetne jejich financniho rizeni, sprava webu, copywriting, veskere verejne vystupy, ale i pomoc v ramci organizace, kde bude treba vcetne manualni prace, (coz v techto organizacich byva bezne) - asi takova chytra holka pro vsechno. Pripada mi, ze sami moc nevedi, je to nove misto, takze od nuly vytvorit i veskere koncepce.
Smlouva na rok, pak snad prodlouzeni (podle toho, jak budou mzdove prostredky).
Vyhoda je pro me kratke dojizdeni - do 20km.
Ja proste nevim.

Kdyz si to tak procitam po sobe, tak tam je i obava ze jim to tam oddru, vymyslim koncepce, udelam stranky, zabehnu projekty a oni za rok reknou, ze me uz nepotrebuji a usetri na mzdovych nakladech.

Za kazdou zkusenost dekuji.

Ne, je to moc málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat