Odměny v práci - chodíte děkovat vedoucímu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
odměny v práci
Ahoj,
chtěla bych se zeptat, jak vnímáte odměny v práci, pokud je tedy máte? Jako poděkování zaměstavatele za vámi dobře odvedenou práci nebo jen jako půlroční bonus. Chodíte zaměstnavateli za přidělené odměny děkovat?
Docela mne dostala hláška vedouciho, který řekl, že mu přišli k odměnám poděkovat jen 2 lidi. A já vždy, možná naivně myslela, že je to poděkování za velmi dobře odvedenou práci. Dělám ve státní správě a to, že budou odměny nerozhoduje ani tak vedoucí jako vedeni shora, které uvolní balík peněz a řekne podělte je mezi zaměstnance. A vedoucí se tvaří jako by to dával ze svého.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Vždy poděkuji, at už za zvýšení platu a nebo za odměny. Neberu to jako samozřejmost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevim, ve statnim jsem nikdy nedelala, vetsinu pracovniho zivota travim v korporatech, kde je bezne hodnoceni zamestnance minimalne jednou rocne, nekde i casteji a s tim je spojena i financni kompenzace. Bud ve formu jednorazoveho bonusu nebo pridanim k platu. Takze kdyz takhle se sefem sedime, on je spokojeny, zvedne mi mzdu, tak jsem take spokojena a podekuju mu, stejne jako on podekuje me za odvedenou praci. Zadnou kovbojku z toho nedelame…
- Citovat
- Upravit
@Scarlet81 záleží jaké to jsou odměny. U pravidelného bonusů vedoucímu neděkuji, to jsou bonusy za mou odvedenou práci na jejich vypočítání jsou tabulky.
Když je to něco mimořádného co jsem nečekala tak poděkuji 😊
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Scarlet81 a on ti pred vyplacenim odmen taky prijde podekovat za skvěle odvedenou práci?? Pokud jsou to pravidelne odměny, rozhodně bych nikomu nechodila děkovat. Pokud bych s nadřízeným mluvila o zvýšení platu nebo mimořádné odměně, tak jo, tak dekuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Scarlet81 píše:
Ahoj,chtěla bych se zeptat, jak vnímáte odměny v práci, pokud je tedy máte? Jako poděkování zaměstavatele za vámi dobře odvedenou práci nebo jen jako půlroční bonus. Chodíte zaměstnavateli za přidělené odměny děkovat?
Docela mne dostala hláška vedouciho, který řekl, že mu přišli k odměnám poděkovat jen 2 lidi. A já vždy, možná naivně myslela, že je to poděkování za velmi dobře odvedenou práci. Dělám ve státní správě a to, že budou odměny nerozhoduje ani tak vedoucí jako vedeni shora, které uvolní balík peněz a řekne podělte je mezi zaměstnance. A vedoucí se tvaří jako by to dával ze svého.
Zažila jsem zaměstnání, kde se odměny dávaly jednou ročně a to celých 500Kč a museli jsme jít poděkovat. Pak jsem taky zažila zaměstnání, kde odměny nebyly, protože ho.no děláme, tak co bychom chtěli. V současném zaměstnání mám odměny 2× ročně a sem tam mimořádné. Nevím jak ostatní, ale já vedoucí poděkuju. Vím, že ona umí ocenit naší práci a vždycky se za nás přimluví výše, když děláme něco nad rámec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve statnim se zvysuje plat automaticky po letech. Ja ted jsem v tabulce 19-27 let praxe. Letos na podzim prekrocim tech 27. Myslim, ze podekovani za trpelivost zaslouzim ja ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Beru, že je to poděkování za snahu a za prací. A většinou se nějak společně zmíníme, že děkujeme, že máme takhle hezké odměny. Jednou jedinkrát. Loni jsem nedostala jinou mimořádnou odměnu (mimo těch běžných). A všechny kolegyně. Hlavně vedoucí se hlasitě postavila, že to nebylo vůbec fér. Vedení si totiž něčeho nevšimlo. Takže pak v další výplatě mi došla stejná odměna, která došla jim. Jsem zvědavá, jaké budou letos. Jestli něco vůbec bude. Bývá to hezké zakončení kalendářního roku
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V našem korporátu to chodí tak, že nějaké bonusy jsou plošně, dostane každý, jen se lehce liší jejich výše dle výkonu. Tam neděkuju.
Pak jsou bonusy, co dostane jen někdo, závisí čistě na výkonu. O tom, že jsem je dostala zrovna já, se dozvím face to face od manažera, tak mu při té příležitosti poděkuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Víte, následně mne dostala hláška, být to na mne tak vám žádné odměny nedám, ale chtělo to vedeni. Tak kdybych mohla poděkuji přímo vedení. On nám nikdy o odměnách a klíči rozdělení nic neřekne, ale čeká, že budeme děkovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Scarlet81 no tak po tomhle proslovu by se teda poděkování fakt nedočkala… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, za nenarokovou složku platu jsem vždy děkovala. On sice dostane od vedení balík peněz na odměny, ale on rozhoduje kterým zaměstnancům odměny půjdou, nemusí dostat všichni a nemusí dostat stejně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty odměny v závěru roku dostáváme všichni. Jestli jsou ve stejném rozsahu, tak to netuším
.
Výplatnice si neukazujeme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nám na odměny chodí rozkazy
cca kvartálně nebo když něco mimořádného uděláš..
vedoucí si tě zavolá, podá ruku, předá papír a poděkuje
a ty logicky poděkuješ za ty prachy
páč on dostane sice od vyššího vedení balík, ale o jeho rozdělení rozhoduje ON, tj. kolik komu z řadových…
pokud bych to měla jen ve výplatě, tak je divné chodit šéfovi jen tak děkovat? ale asi bych to ze slušnosti udělala, peníze jsou holt podstatné a odměny nejsou samozřejmost…(aspoň u nás)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit