Odměny v práci - chodíte děkovat vedoucímu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Scarlet81 píše:
Víte, následně mne dostala hláška, být to na mne tak vám žádné odměny nedám, ale chtělo to vedeni. Tak kdybych mohla poděkuji přímo vedení. On nám nikdy o odměnách a klíči rozdělení nic neřekne, ale čeká, že budeme děkovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Scarlet81 píše:
Víte, následně mne dostala hláška, být to na mne tak vám žádné odměny nedám, ale chtělo to vedeni. Tak kdybych mohla poděkuji přímo vedení. On nám nikdy o odměnách a klíči rozdělení nic neřekne, ale čeká, že budeme děkovat.
Evidentně tvůj šéf umí jednat s podřízenými. ![]()
Tohle mi říct, rovnou se ptám, co teda má konkrétně za výhrady k mé práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nas v praci mame kvartalni bonusy, o tom, zda ho dostaneme plny (ci v jake percentualmi vysi) se dozvidame od vedouciho na 1:1. Mame zo rozepsane, kolik procent dostaneme podle toho co splnime/nesplnime. Takze nejak na te 1:1 si navzajem podekujeme. Jinak fakt necekam, ze mi moji podrizeni prijdou po vyplate (nebo po tom, co uvidi vyplatnici) prisli nejak extra dekovat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Scarlet81 píše:
Ahoj,chtěla bych se zeptat, jak vnímáte odměny v práci, pokud je tedy máte? Jako poděkování zaměstavatele za vámi dobře odvedenou práci nebo jen jako půlroční bonus. Chodíte zaměstnavateli za přidělené odměny děkovat?
Docela mne dostala hláška vedouciho, který řekl, že mu přišli k odměnám poděkovat jen 2 lidi. A já vždy, možná naivně myslela, že je to poděkování za velmi dobře odvedenou práci. Dělám ve státní správě a to, že budou odměny nerozhoduje ani tak vedoucí jako vedeni shora, které uvolní balík peněz a řekne podělte je mezi zaměstnance. A vedoucí se tvaří jako by to dával ze svého.
To je nejaká zvrácená realita, kde toto lidi dělají? Snad zaměstnavatel formou odměny děkuje mě za práci, proč bych mu měl sakra já děkovat
Jedině snad v případě, že by šéf sám od sebe došel, že mi dává nějakou odměnu za něco, o co jsem se nějak moc nezasloužil. Tak to bych mu nejspíš poděkoval za vstřícný přístup.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius
u nás se děkuje oboustranně, vysvětlení viz. můj příspěvek z 9,50 hod.
jsou vztahy, „firmy“ a situace, kdy je to prostě vhodné…
a pak jsou takové, kdy to vhodné není - např. když ten šéf zakladatelky řekne : Kdyby bylo na mně, tak vám žádné nedám… ![]()
wtf?? ![]()
a pak čeká Díky??
asi nějaký jiný Matrix…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracuji ve státní sféře - takže při růstu tabulkového platu neděkuji. U osobního ohodnocení jsem poděkovala a děkuji za každé odměny.
Ano budget na odměny je, ale pořád to není samozřejmost, že je dostanu a ještě v té vyšší částce.
Potažmo naše vedení nám také slovně děkuje za odvedenou práci…
- Citovat
- Upravit
@Cenarius píše:
To je nejaká zvrácená realita, kde toto lidi dělají? Snad zaměstnavatel formou odměny děkuje mě za práci, proč bych mu měl sakra já děkovatJedině snad v případě, že by šéf sám od sebe došel, že mi dává nějakou odměnu za něco, o co jsem se nějak moc nezasloužil. Tak to bych mu nejspíš poděkoval za vstřícný přístup.
Takže když ti manažer řekne, že dostáváš odměnu, tak co mu na to odpovíš, když ne poděkování? „No už bylo na čase, šéfe, ale stejně je to nějak málo“? ![]()
Já to beru tak, že poděkováním mi huba neupadne, my máme v práci vztahy super a vážím si toho, protože jsem zažila i opak, takže tím i trochu k těm vztahům přispěju…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Scarlet81 píše:
Ahoj,chtěla bych se zeptat, jak vnímáte odměny v práci, pokud je tedy máte? Jako poděkování zaměstavatele za vámi dobře odvedenou práci nebo jen jako půlroční bonus. Chodíte zaměstnavateli za přidělené odměny děkovat?
Docela mne dostala hláška vedouciho, který řekl, že mu přišli k odměnám poděkovat jen 2 lidi. A já vždy, možná naivně myslela, že je to poděkování za velmi dobře odvedenou práci. Dělám ve státní správě a to, že budou odměny nerozhoduje ani tak vedoucí jako vedeni shora, které uvolní balík peněz a řekne podělte je mezi zaměstnance. A vedoucí se tvaří jako by to dával ze svého.
Osobne dekuji. Beru to jako svoji zpetnou vazbu za financni pochvalu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem teď ve státním, a celkem mě prudí, že ty odměny jsou stylem máme-dáme. Takže teď mně třeba vedoucí sprdli, jakto že jsem si nevyplnila tabulku s podklady na nároky. No, nevyplnila, protože tenhle kvartál jsem fakt nic extra neudělala, v podstatě jsem před měsícem nastoupila. A ona, jako s čím mám problém? S tím, že bych radši odměny za výsledky. „Jó, tak takhle to ve státním nefunguje.“ ![]()
- Citovat
- Upravit
@Karamba2020 píše:
Takže když ti manažer řekne, že dostáváš odměnu, tak co mu na to odpovíš, když ne poděkování? „No už bylo na čase, šéfe, ale stejně je to nějak málo“?Já to beru tak, že poděkováním mi huba neupadne, my máme v práci vztahy super a vážím si toho, protože jsem zažila i opak, takže tím i trochu k těm vztahům přispěju…
No a když ti to menazer nerekne a vidis to jen na vyplatni pasce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Taky jsem teď ve státním, a celkem mě prudí, že ty odměny jsou stylem máme-dáme. Takže teď mně třeba vedoucí sprdli, jakto že jsem si nevyplnila tabulku s podklady na nároky. No, nevyplnila, protože tenhle kvartál jsem fakt nic extra neudělala, v podstatě jsem před měsícem nastoupila. A ona, jako s čím mám problém? S tím, že bych radši odměny za výsledky. „Jó, tak takhle to ve státním nefunguje.“
Ono na spoustě míst se tím vyrovnává nízký tabulkový plat. Je to blbé, ale kdo schopný ti půjde třeba v Praze dělat projekťáka, když nástupní máš pod 20 000 čistého.
Ale taky jsem u nás napadla v dotazníku styl, jakým se rozdělují. Hlavně to, že jsou neprůhledné. Odvedeš většinu práce týmu, a pak až náhodně zjistíš, že kolega, co udělal tak 5 % z toho, co uděláš ty, dostal stejné odměny, protože je za dobře s nadřízeným. Podle mě by tohle mělo být ve státním automaticky zveřejňováno. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za zvýšení tabulkové délka praxe atd, mi nikdo neděkuje. za zvýšení osobního ohodnocení mi děkují všichni osobně při ročním hodnocení zaměstnance, pokud nedostanou neděkují. Za mimořádné odměny mi taky děkují. Jako nijak to neočekávám, ale za mě je to slušnost. No a když jsem zjistila, že mám v týmu plačku, která se domnívá, že dostala málo, tak to jsem teda dost důrazně okomentovala zas já
. není to nároková část platu, není to samozřejmost a není pro všechny stejná. Klíč k přerozdělení je plně v mojí kompetenci, ale máme tam stropy od finančního ředitele a já rozdíly teda dělám, je to součástí motivace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bonusy jsou za výkon, čisla hovoří jasně. Částka, její výše, mi přijde jako zaheslovany soubor do emailu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud to bylo tak, že jsme se šéfem ve dvou zhodnotili mé pracovní výsledky a on mi oznámil, že je spokojen a dostanu tolik a tolik odměnu, tak jsem samozřejmě poděkovala.
Pokud celé firmě dorazily odměny a člověk jenom kouknul na účet, o kolik víc mu přistálo, tak jsem teda rozhodně neťukala na dveře šéfovy kanceláře, abych mu osobně poděkovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve státní sféře se peníze nerozdělují podle výkonu, takže tam nemá smysl děkovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit