Odměny v práci - chodíte děkovat vedoucímu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Osobně dávám prémie za mimořádné pracovní výkony, dobre nápady atd. Za dobre odvedenou práci přeci má každý svůj plat a kdyby dobre nepracoval tak by ve firmě by zůstat nemohl. Při každé prémii to sdeluji osobně, řeknu i proč a rovnou i pochválim, osobně si myslím, ze i nefinancni ohodnocení je důležité. Podřízeni mi podekuji, mě by přišlo divne dat jen tak prémii, nic k tomu nerict…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eimi33 píše:
Osobně dávám prémie za mimořádné pracovní výkony, dobre nápady atd. Za dobre odvedenou práci přeci má každý svůj plat a kdyby dobre nepracoval tak by ve firmě by zůstat nemohl. Při každé prémii to sdeluji osobně, řeknu i proč a rovnou i pochválim, osobně si myslím, zei nefinancni ohodnocení je důležité. Podřízeni mi podekuji, mě by přišlo divne dat jen tak prémii, nic k tomu nerict…
Máš recht, já najela na diplomy, odznaky, klíčenky, medaile a jiné metály, když už nejsou peníze. Cvakám si to na košili, za chvíli budu mít výožky jak nějaký armádní generál. Tudle byl šéf línej shánět odznaky a dotáhnul nějakou flašku, si to chtěl bídák usnadnit, ale já se nenechala!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
Máš recht, já najela na diplomy, odznaky, klíčenky, medaile a jiné metály, když už nejsou peníze. Cvakám si to na košili, za chvíli budu mít výožky jak nějaký armádní generál. Tudle byl šéf línej shánět odznaky a dotáhnul nějakou flašku, si to chtěl bídák usnadnit, ale já se nenechala!
Nefinancni = vyjádření spokojenosti s prací…pochvala podřízeného… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eimi33 píše:
Nefinancni = vyjádření spokojenosti s prací…pochvala podřízeného…
pochválit se umím sama, já chci metály
I tady dostaneš za srdíčka klíčenku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já děkuji jen když jsou nějak mimořádně vyšší než mají kolegové. (Mám na starosti docházky a tak nějak se vždy vyskytuji u toho, když je šéf rozděluje) Nebo když to nějak komentuje - napr. dávám ti jen tolik, protože jsem ti to dal vedle hodinách (mám dvě smlouvy). A děkuju proto, že je to pouze jeho rozhodnutí a dávat by nemusel. Kdybych to viděla až na pásce a ještě jen pár stovek, jak tu někdo psal, tak bych děkovat určitě neběžela. Taky záleží, kolik a lidí se to týká. Pokud jde o malý kolektiv, tak možná nějaký dekovaci zvyk může být, nedovedu si ale představit jak se 50 lidí běží po výplatě za šéfem „klanět“…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kunikula Strhana píše:šiš, to mi připomělo odměny na mém fakultním sranda úvazku.. Vlastně ani nevim, jestli jsou to odměny, protože jsem ztratila heslo k výplatním páskám. Každopádně místo 803Kč mi pak 2X přijde na účet třeba 930,–
Já děkuji jen když jsou nějak mimořádně vyšší než mají kolegové. (Mám na starosti docházky a tak nějak se vždy vyskytuji u toho, když je šéf rozděluje) Nebo když to nějak komentuje - napr. dávám ti jen tolik, protože jsem ti to dal vedle hodinách (mám dvě smlouvy). A děkuju proto, že je to pouze jeho rozhodnutí a dávat by nemusel. Kdybych to viděla až na pásce a ještě jen pár stovek, jak tu někdo psal, tak bych děkovat určitě neběžela. Taky záleží, kolik a lidí se to týká. Pokud jde o malý kolektiv, tak možná nějaký dekovaci zvyk může být, nedovedu si ale představit jak se 50 lidí běží po výplatě za šéfem „klanět“…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama proboha
To je úvazek tak hodinu týdně, ne? K tomu se dává dovolená? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak to tady ctu a jeste v paralelni diskuzi o zamestnani ve statni sprave, nechapu (jeste vic) ten tlak, aby se ucitelum nezvedaly tarify, ale byli placeni vice odmenami podle toho, jak (navic) pracuji. Vypada to, ze jinde ve statni sprave jsou odmeny automaticky. Vyjimkou je @Lucy75. Zlate tarify. Tem, co se jim zvysi o 10%, to preji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kunikula Strhana píše:
@Lama Lama probohaTo je úvazek tak hodinu týdně, ne? K tomu se dává dovolená?
JO
Odměny, osobní ohodnocení… všechno se to přepočítá na ten 0,05 úvazek
ta dovolená strašně dlouhá, jak je to školský, tak to je snad devět týdnu něbo něco podobnýho. Se to musí vybrat už od začátku listopadu, aby to člověk stihnul do konce roku. Já myslím, že to vychází asi na 23 minu denně, neboněco podobného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
Nejsem lestic klik
To samo napadlo i me- že děkovat chodí klikolestici.
Jinak zírám, co vse je možné, prý děkovat za odmeny
,svět to neviděl a pes to nezral ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jo, tenhle argument zazněl taky. Ale tak za něco jsem nastoupila, a jsem s tím v pohodě, jinak bych šla jinam. Kdybych měla dělat to, co ve státním v soukromém, tak mi na to stačí úvazek 20h/měsíc a to celkové ohodnocení bude ve výsledku dokonce nižší, takže to tragicky nevidím. Jo, mám k tomu jiné dva zdroje příjmu ze soukromého sektoru, tak to asi vnímám trochu jinak. Spíš vidím, že kdo je dlouho ve státním, tak prostě přizpůsobí tempo a zpomaluje se, protože nemá význam pracovat pětkrát rychleji než ostatní, když se to nikde finančně neprojeví.Je to škoda, že se všude lpí na těch hodinových úvazcích a nepřihlíží se k výkonosti, protože takhle fakt přeplácíme pomalé (co nestíhají splnit úkoly v pracovní době, takže jedou přesčasy) a nedoceňujeme ty, co pracují rychle a třeba stihnou za půl úvazek to, co jiný za celý.
S tím souhlasím, když jsem dělala v samosprávě, měla jsem pořád čistý stůl, ne že bych neměla co dělat, ale co tam přišlo, okamžitě jsem likvidovala, za prvé, abych já měla klid a za druhé, aby ti občané dlouho nečekali, když jsem věděla, že se to určitě zasekne v byrokratickém postupu ještě někde jinde, tak ať ode mě to jde co nejrychleji dál. První rok (r. 2015) jsem dostávala odměnu k tabulkovému platu 14.700,– asi tak 500 Kč, pak 1.000,–Kč. Jednou za rok vánoční prémie ve výši 7.000,–. Za odměnu 500,–Kč jsem také musela osobně chodit k vedoucí děkovat a mezi dveřmi se ještě klanět. Když jsem se pak dozvěděla, že někteří na úřadě, co zdaleka neměli tolik práce měli stabilní měsíční odměnu 5.000,– a vánoční prémie ve výši 30.000,–, (někdo ještě víc!), málem mě z toho kleplo. A já idi. t ještě chodila děkovat.
Sebrala jsem se a šla jsem jinam. Znám úředníky, co věc, která může být vyřízena za hodinku, oni si to tam měsíc a půl suší. Ti by neměli dostávat nic. Jinak je takový systém odměňování minimálně demotivující.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit