Odměny v práci - chodíte děkovat vedoucímu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já nemám problém poděkovat, ale představovala bych si to tak jak některé píšete. Informuje mne o tom, předává papír s výměrem. Takto fungoval předchozí vedoucí a vždy jsem s poděkováním neměla problém. Ale toto mi přijde trošičku zvláštní. Odměny jsou sice nenárokové, ale u nás když jsou tak je musí mít každý, velké rozdily se netolerují. Prostě nefungují jako motivace k práci. Raději nevědět částky ostatních, je to spíše demotivujici než naopak. Ještě když znáte politiku vedení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odměny dostávám podle toho, jaké mám výsledky. Vedení mám 250km
když je vidím jednou za rok, tak je to moc
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My vyplnujeme formular na odmeny. Sefka ma valkou plachtu, kam zapisuje, co ji napiseme. Odmeny jsou za praci navic, za reprezentaci skoly… Mohu porovnat 3 mesice, kdy jsem v te praci zacinala a soucasnost. Vyse odmen je vice nez desetinasobna.
Prusvih ve statnim je, ze kdyz se stat rozhodne setrit, je jedno, ze nekdo nedela navic nic a druhy maka o hodne vic. Cekam konec tucnych casu. Nevydrzely dlouho.
Příspěvek upraven 31.07.22 v 11:34
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše:
Ve státní sféře se peníze nerozdělují podle výkonu, takže tam nemá smysl děkovat.
máš pravdu jen částečně
jak dlouho jsi tam pracoval, že můžeš vynést tak příkrý soud?
záleží na vedení…a celkově na lidech
a ANO - má smysl děkovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Beru to čistě pragmaticky jako přilepšení pro sebe. Ze strany zaměstavatele tak, že prostě přišel nadřízenému nějaký balík peněz na odměny, tak to rozdělí. Šéf mi nikdy ke zvýšení platu ani odměnám neřekl ani pumpička, vždy jen přijde výplatka nebo nový mzdový výměr. Já k tomu taktéž nic nesděluji/ neříkám. Potřebu to kemtnovat bych měla v případě, kdyby jsme o tom nějak hovořili společně - tedy proběhla nějaká schůzka, kde by se hodnotila má práce. Ta se hodnotí pouz formou jakéhosi sebehodnocení, které mi přepošle šéf jednou doroka, připíše k tomu - zkopíruj to z lonska, to vykonám, on zkopíruje z lonska své vyjádření a máme na rok zase pokoj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Livi92 píše:
Ono na spoustě míst se tím vyrovnává nízký tabulkový plat. Je to blbé, ale kdo schopný ti půjde třeba v Praze dělat projekťáka, když nástupní máš pod 20 000 čistého.Ale taky jsem u nás napadla v dotazníku styl, jakým se rozdělují. Hlavně to, že jsou neprůhledné. Odvedeš většinu práce týmu, a pak až náhodně zjistíš, že kolega, co udělal tak 5 % z toho, co uděláš ty, dostal stejné odměny, protože je za dobře s nadřízeným. Podle mě by tohle mělo být ve státním automaticky zveřejňováno.
Jo, tenhle argument zazněl taky. Ale tak za něco jsem nastoupila, a jsem s tím v pohodě, jinak bych šla jinam. Kdybych měla dělat to, co ve státním v soukromém, tak mi na to stačí úvazek 20h/měsíc a to celkové ohodnocení bude ve výsledku dokonce nižší, takže to tragicky nevidím. Jo, mám k tomu jiné dva zdroje příjmu ze soukromého sektoru, tak to asi vnímám trochu jinak. Spíš vidím, že kdo je dlouho ve státním, tak prostě přizpůsobí tempo a zpomaluje se, protože nemá význam pracovat pětkrát rychleji než ostatní, když se to nikde finančně neprojeví.
Je to škoda, že se všude lpí na těch hodinových úvazcích a nepřihlíží se k výkonosti, protože takhle fakt přeplácíme pomalé (co nestíhají splnit úkoly v pracovní době, takže jedou přesčasy) a nedoceňujeme ty, co pracují rychle a třeba stihnou za půl úvazek to, co jiný za celý.
- Citovat
- Upravit
@Lucy75 píše:
@Lama Lama velmi špatná práce vedení…
Hele, mě je to uplně fuk. Si na to nepotrpim. Co potřebuju, si s ním proberu neformálně jindy, řešíme to průběžně. Papaláši nahoře mi netrápí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama jenže pokud byste komunikovali a řešili hodnocení bod po bodu, tak si klidně vyhádáš lepší hodnocení/ohodnocení…
tak to my teda ročně máme schůzky a bod po bodu řešíme a klidně se i pohádáme/ostřeji diskutujeme - páč jde o peníze… a kdo míří výš, tak taky potřebuje v tom hodnocení určitý závěr (obvykle dvojku) s trojkou ho výš nevezmou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šéf při oznamování výše odměny děkuje me za práci a dává mi hodnocení. Já zase jemu. I kdyby se tvářil jako bůh, ze mi to dává, tak za ty 2500 eur jsem ochotna říct díky ![]()
- Citovat
- Upravit
@Lucy75 píše:
@Lama Lama jenže pokud byste komunikovali a řešili hodnocení bod po bodu, tak si klidně vyhádáš lepší hodnocení/ohodnocení…tak to my teda ročně máme schůzky a bod po bodu řešíme a klidně se i pohádáme/ostřeji diskutujeme - páč jde o peníze… a kdo míří výš, tak taky potřebuje v tom hodnocení určitý závěr (obvykle dvojku) s trojkou ho výš nevezmou…
Nevyhádám, já mám hodnocení tabulkov a od covidu na nic nejsou prachy. Pro nikoho. Takže je to fuk
Já mám leta samé jedničky, výš nemířím, je mi dobře tam, kde jsem a míním tam zůstat, dokud mi nevynesou nohama napřed.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dostávali jsme odměny několikrát ročně, vyšší částky, plus každý měsíc mensi částky v řádu tisícovek za práci, kterou jsme udělali navíc (telefonáty mimo pracovní dobu apod.). Výplatní pásku mi vždy předával nadřízený, který o výši odměn rozhodoval a tedy jsem vždy řekla, že děkuji za to, že ocenil moji práci navíc. Za Vánoční a výroční odměny jsem také vždy poděkovala.
Ale kdyby mi páska chodila emailem, tak bych jen kvůli poděkování u ředitele fakt neklepala. Prostě zaplatil, ocenil, věděl proč a co za to má za práci navíc.
Kdyby mi odměny nedal, jen kvůli vděku, přestala bych dělat práci navíc, jednoduché.
Ale třeba za Covidove odměny jsem neděkovala nikdy, to neplatil zaměstnavatel, ale stát. Stejně tak za různé příplatky, nebo za třináctý a čtrnáctý plat jsem nikdy neděkovala, to byl standard pro všechny.
- Citovat
- Upravit
My dostáváme odměny na konci roku. Vedení očekává, že podekujeme, takže se vždy na něco slozime a poděkujeme všichni dohromady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
Nevyhádám, já mám hodnocení tabulkov a od covidu na nic nejsou prachy. Pro nikoho. Takže je to fukJá mám leta samé jedničky, výš nemířím, je mi dobře tam, kde jsem a míním tam zůstat, dokud mi nevynesou nohama napřed.
Jo, mam to podobně, aktuální praci jsem hledala podle hesla - radova, slušně placena, jista…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše:
Ve státní sféře se peníze nerozdělují podle výkonu, takže tam nemá smysl děkovat.
Prave naopak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit