Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, už delší dobu přemýšlím nad abdominoplastikou a pořád se nemůžu rozhoupat. Mám dvě děti, břicho už se mi nikdy nevrátilo do původního stavu a i když jsem zhubla, ta kůže i povolená břišní stěna tam prostě zůstaly. Nejde mi ani tak o to být nějak dokonalá, ale spíš se zase cítit normálně ve vlastním těle. Vadí mi to v oblečení a v létě a psychicky mě to štve víc, než bych si dřív připustila. Zajímalo by mě, jestli tu je někdo, kdo na tom byl a měl z toho opravdu dobrý pocit, nejen hned po operaci, ale i s odstupem. Dost řeším i to, aby výsledek vypadal přirozeně a abych nenarazila na někoho, kdo mě bude tlačit do něčeho, co mi nesedí. Budu ráda za jakoukoli osobní zkušenost, hlavně pokud jste byly někde v Praze.
Osobně ne ale kamarádka…po 3 císařích. Hodně zhubla (takových 30 kilo dala dolů) břicho měla po téch třech císařích hodně zdeformované a měla velký rozestup břišních svalů. Dělali ji abdominoplastiku a i ji ještě odsávali nějaký tuk z boku. Je to už cca 10 let a pořád je velmi spokojená a šťastná že do zákroku šla. Břicho má krásné ploché (drží si váhu) jizva je v linii bikin takže není téměř vidět..kdo to neví nevšiml by si ji. Byla tedy na operaci v nemocnici ČB. Vozila jsem ji na kontroly takže vím že se o ji i pečlivě starali…
@Alice335 píše: Více
Ja zrovna ve stredu jedu na konzultaci, chtela bych tenhle zakrok podstoupit v lednu, jsem rozhodnuta na 100%,ze do toho jdu, takze jen cekam, co mi rekne doktor. Jestli budu muset jeste predtim nejak zasadne zhubnout atd…
Necham se operovat v Hradci v Sanusu, uz jsem tam na jedne operaci byla a byla jsem moc spokojena.
@Alice335 píše: Více
Byla kamarádka. Bylo jí tehdy nějak kolem 35. Byla už od dětství obézní, během tří těhotenství nabrala další velká kila a taky měla diastázu. Pak se jí podařilo zhubnout na normální váhu, měla převis do půl stehen. Nechala si rovnou vymodelovat prsa a implantáty do nich. Hned po operaci z toho určitě dobrý pocit neměla, ono to totiž potom hodně bolí a taky docela dlouho, hlavně teda to sešití diastázy je prý fakt hnus. První dva týdny spíš litovala, ale to ji pak časem samozřejmě přešlo, ten převis byl pro ni hrozný i fyzicky, nejen esteticky. Úplně ok se cítila asi až za měsíc a půl, neměla komplikace a hojila se velmi dobře. Dělali jí to ve fakultce, šla tam kvůli nižší ceně a s výsledkem byla spokojená.
@Alice335 Ahoj, já jsem na abdominoplastice byla a zpětně to beru jako jedno z nejlepších rozhodnutí, které jsem pro sebe udělala. Taky jsem dlouho řešila, jestli to není zbytečný krok a jestli si to jen nenamlouvám, ale ve chvíli, kdy tě to trápí každý den, už to podle mě zbytečné není. Po dlouhém vybírání jsem se rozhodla pro kliniku My Best Care a právě tam mi hodně sedlo, že na mě nikdo netlačil a všechno se mnou probrali opravdu normálně a lidsky. Měla jsem potřebu slyšet upřímně, co má smysl a co ne, a přesně to jsem tam dostala. Šla jsem do toho hlavně kvůli tomu, že jsem po dětech a z hubnutí jsem měla povolené břicho, které už jsem cvičením nedokázala nijak změnit, a psychicky mě to hodně sráželo. Po operaci jsem neměla pocit, že jsem předělaná, spíš že moje tělo konečně zase dává dohromady to, jak jsem se chtěla cítit. Samozřejmě první týdny nejsou úplně jednoduché, ale ten výsledek a ten pocit úlevy za mě stály za to.
@EliMra Moc děkuju. Já se právě nejvíc bojím toho, abych nešla někam, kde se mnou budou jednat stylem, že je to pro ně jen rutina a další případ v řadě. Potřebuju mít pocit, že můžu říct i svoje obavy a že se mnou někdo probere nejen technickou stránku, ale i to, jak se v tom sama cítím. Můžu se zeptat, u koho přesně jsi na té klinice byla? Zajímá mě i to, jak jsi vnímala konzultaci a celkově komunikaci kolem toho, protože přesně to je pro mě asi rozhodující. Taky dost řeším jizvu a hojení, ale asi ještě víc potřebuji mít důvěru v člověka, který to bude dělat. Když už do toho půjdu, chci mít pocit, že jsem si vybrala dobře po odborné i lidské stránce.
@Alice335 Byla jsem u MUDr. Jiřího Bayera a právě s ním jsem měla opravdu dobrý pocit už od konzultace. Působil na mě klidně, nic nehnal, všechno vysvětlil srozumitelně a hlavně jsem neměla pocit, že bych se ptala na něco hloupého nebo že zdržuju. To pro mě hrálo strašně velkou roli, protože jsem nechtěla jen odoperovat břicho, ale potřebovala jsem cítit, že mě někdo vnímá jako lidskou bytost, nejen jako další výkon. Hodně mi vyhovovalo i celé prostředí kliniky, protože tam na mě všechno působilo bezpečně, přátelsky a bez takové té zbytečné arogance, které jsem se trochu bála. Co se týče hojení, první týdny chtějí klid a trpělivost, ale měla jsem pocit, že se o mě dobře postarali i potom a věděla jsem, na koho se obrátit, když budu něco potřebovat. Jizvy jsem se bála hodně, ale nakonec mě mile překvapilo, jak pečlivě to bylo udělané a jak moc záleží právě na tom, kdo ten zákrok dělá. Pokud bych se měla rozhodovat znovu, šla bych tam bez váhání zase.
Jsem nakonec velmi ráda, že jsem se pro úpravu břicha rozhodla..Měla jsem sice strach, ale obavy byly uplně zbytečné. Vše proběhlo bez problémů a já se teď cítím mnohem lépe a sebevědoměji. Hodně mi ale pomohl přísptup paní doktorky Vaněčkové v Mybestcare,. Byla velmi empatická, odpověděla mi na všechny otázky a seznámila me s tím, jaké jsou možnosti. Takže pokud ještě váháte, tak doporučuji konzultaci právě tady
a věřím, že ta nervozita a pochyby opadnou. Výsledek stojí za to.
@Izabela13 Já byla taky u paní doktorky Vaněčková. Moje přání bylo upravit kožní převisy, aby bříško působilo i tak přirozeně a jizvy co nejméně viditelné, vše paní doktorka splnila. Jizvy jsou téměř neviditelné, břicho je fakt krásné, krásnější než před porodem a pan doktor a celkově sestřičky se ke mě chovali perfektně, lidsky, vše mi klidně i 3× vysvětlili a toho si moc vážím.
@Izabela13 Mám s paní doktorkou podobně dobrou zkušenost. Před zákrokem jsem měla spoustu obav, ale všechno mi řekla jak bude a díky jejímu přístupu jsem se cítila mnohem klidněji. Péče před operací i po ní byla skvělá a s výsledkem jsem opravdu spokojená. Určitě bych si ji vybrala znovu.