Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte holky,naší malé zjistili ABKM v 18 měsících!Jako maličká byla hodně plačtivá a nikdo mně nevěřil,že jí bolí bříško a že nezuří,ale pláče bolestí.O ABKM sem nic nevěděla
.
Už víc jak měsíc má vyrážku a po testech na krvi nám vyšla kravská bílkovina a sója.Už sem se s tím smířila a upravila jídelníček
Ekzém se jí ztratil,ale né úplně.Má místa kde se to nechce ztratit ani už po 4 mastičce od kožní?Máte zkušenosti s nějakou co opravdu zabere,nebo má alergii i na něco jiného o čem nevím,nebo to může být tím jak rok a půl do těla dostávala mléko?a její pokožka bude reagovat pomalu.na mastičkáj je psaný ústup do 3-14dnů.
docela mě udivuje, že ji máte ještě i v takovém věku-to už by se mohla i pomalu vytrácet
buď ji teda asi musela mít nějakou silnější…no u někoho to trová trošku dýl. Nám ji zjistili cca ve 3 měsících, teď po roce jsme začali zkoušet mléčné výrobky, takže jogurty už baští v pohodě a už jsme i přešli ze spešl mlíka na normální H.A.
ale ekzém se někdy objevuje pořád. Vždycky, když jí lezou zuby, se to zhorší, ale jen na určitých místech, už ne všude. Mastičku máme taky od kožní, míchají nám ji v lékárně, ani vlastně nevím, co to je zač
ale jsou tam asi trošičku kortikoidy-říkala nějaké minimální množství, ale zabere to vždycky hned. Dávám ji teda až když to má opravdu větší a svědí ji to. Jinak mi na to hodně pomáhal krém od Cannaderm-Robátko, ošetřující krém-ten byl preventivně a kdyžtak zklidňující krém-ten byl, když už to bylo trošku víc rozjeté a opravdu se to po tom docela uklidnilo. Je teda dražší, ale ze začátku nám taky nepomáhalo nic, vyzkoušela jsem x mastiček, až toto jediné, takže z toho začátku jsem ho kupovala co 14dní
zkus si zatím třeba vyptat od toho vzorečky, abys zkusila, jestli vám to bude sedět a nevyhodila peníze zbytečně.
Je to hrozný,když si vzpomenu jak strašně plakala,jako miminko a já nato nepřišla.Až sem utekla od doktora k paní doktorce,tak ta to zjistila hned.Tak mě mrzí,že sem to neudělala dřív.Možná se nám to zpraví brzo,ale je fakt,že to do tělíčka dostávala už rok a půl
robátko krém mám doma,tak ho zkusím,ještě sem četla o modré induloně.Sem ráda,že vám se to lepší!!!
Ahojky, nasemu malymu se objevil exem z ABKM v 10ti mesicich po zavedeni jogurtu. Mame mliko HA a kdyz mu to jeste obcas vyskoci (nejen teda z mlika, ale ma asi i jine potraviny), tak pomaha od A-dermy Exomega. Je to teda spis na atopak, ale nam to pomaha. Je v tom oves a to tu kuzi hodne chrani… zkus pohledat tady na emiminu. zensky si to hodne chvali. Ja to na zaklade zkusenosti z emimina koupila a fakt to pomohlo.
Plus jeste davam do koupele Linolu.
Hodne stesti a at to brzy zazehnate ![]()
Krysti,prosím tě a jak je to s tím mlíkem HA mám nutrilon od doktorky,ale je tam napsaný,není vhodné pro léčbu ABKM!
a jaký Nutrilon máš? my jsme měli ten Allergy Care, ten na to určený je.Potom je teda ještě Neocate-to je pro ty, co nezvládnou ani ten Allergy Care nebo toho mají nějak povíc. Modrou Indulonu potom na promašťování nebo tu klasickou Niveu taky modrou v té plechovce-na té jsme skončili my.
Do koupele jsem taky dávala něco takového-mně se teda nejvíc osvědčil už u malého-ten má atopák - díky kkkristynka za tip na mastičku-zkusím to na něm, ještě jsem o ní neslyšela- tak Balmandol. ožná ti v lékárn nabídnou i Oilatum-to se mi neosvědčilo, to nenechalo žádný efekt ani na jednom, i dr. říkala, že ten je nic moc. Tak tu Linolu nebo ten Balmandol.
Já jsem právě taky změnila dr. ale už s malým, to už jsem teda malou čekala. Páč tady ta dr to je taky něco. Ona není špatná jako člověk, ale to mi dítě nevyléčí. Když jsem k ní přišla, tak jsem jí já řekla, co děcku je, ona to potvrdila, řekla že mám koupit v lékárně to, co už jsem si koupila a šli jsme zase domů. Z banality dělala vědu, že mě vyděsila k smrti a vážné věci podceňovala. Teď jsem fakt ráda, že jsme se dostali sem, to je opravdu člověk na svém místě ![]()
Ahojky ![]()
Prosím tě, jak vypadá ten ekzém? ![]()
Muj kluk měl, možná ještě trochu má alergii na mléko. Teď teda už jí normálně jogurty, mléčné výrobky, nesmí jich mit hodně. A malá má teď na krčku takový flek,výražku. No kožní říkala, že je to Impetigo.
Ale mě se to nezdá protože se ji to nikde jinde neudělalo,
atopák to prý taky neni.
Tak mě právě napadlo jestli by nebyla alergická taky
a neprojevovalo se to ekzémem..
![]()
Na chvilku jí pomohla mastička kde jsou kortikoidy
ale už to má zase a nechci ji tím plácat ![]()
Brusek,tak na tom mlíku je jen napsaný HA Snižuje riziko vzniku alergie.Jinak tam psaný nic není.Do vody máme Oilatum,až dojde zkusím tu Linolu.To mlíčko už řešit asi nebudu,malé chutná ten rýžový nápoj Zajíc,tak z toho i vařím a dělám pudink i kaše.Jen mně trápila furt ta nemizející vyrážka (ekzém),ale ještě to asi chce čas.Já myslela,že to po vysazení alergenu zmizne úplně
jí to teda nesvědí!
Ahoj, kluk měl taky ABKM. Teď už je OK a le na tvářích má stále pupínky, nejsou červené, nesvědí. Když mu lezou zuby nebo je nemocný tak mu celé tváře zčervenají. Teď jsou mu dva taky doufám,že to jednou zmizí. Testy má udělané na kdeco a ty pupínky jsou pořád stejné ať jí co chce, takže z toho to nebude
A s tím HA je to tak, že má snižovat riziko vzniku jak píšeš. Ale pokud už vznikla tak se dávat nesmí. Jedině ten Allergy Care. A sledovat i složení potravin (syrovátka atd..),pečivo. Pokud budete přísně dietu dodržovat, mohli byste mít za půl roku pokoj. Taky se dá v DM koupit rýžové mléko tekuté, třeba na to vaření. A je tady halda diskusí o té dietě tak zkus mrknout ![]()
Děkuju za foto ![]()
No já pak vyfotím to co má naše no. Nevim z čeho to je, ale svědí ji to ![]()
Tak k tomu mlíku - my vysadili alergen, dostali fenistil a nasadili HA. Nám to pomohlo, ale pak když jsem to zkoumala, tak jsem tam taky vyčetla, že když už ABKM je, tak se tohle dávat nemá. Nám to ale zmizlo a vrátilo se to fakt akorát když jsme nedodrželi dietu
Já už to měnit nebudu, když nám to funguje, ale když jste teďka v začátku, tak bych možná ještě zkusila zavolat doktorce, jestli nemá mít to Neocate.
Brusek: Ona je celá ředa Exomega od A-dermy. Omrkni to na internetu. My máme krém a mažu ho s tím celýho. A pokud zrovna vyběhne vyrážka, tak to promazávám třeba 4krát denně. Když to vymizí, tak zas mažu chvilku něčím jiným, aby si kůže zbytečně nezvykala.
Jinak u nás byla vyrážka po celých zádech a na krku. Červená kolečka s krupičkou vevnitř… To nám zmizelo v podstatě hned po tom, co jsme vysadili normál mlíko a dali HA. Teď se mu to objevuje spíš na stehýnkách, ale jsou to taky takový červený ohraničený fleky.
zatím by mohli začít s tím Allergy care, Neocate už je zbytečně silný kalibr
pokud pujde AC,tak jim stačí. V tom AC ta bílkovina ještě je, ale hodně rozštěpená, ale v tom Neocatu už není vůbec a je nahrazená aminokyselinama. Takže i mně dr. říkala, že se první začíná tím a kdybysme nesneli ani to, tak bysme museli teda Neocate-no už jsme k němu měli trošku naběhnuto, ale naštěstí se to pak zvrtlo na lepší stranu ![]()
Na mastičky určitě mrknu, díky.
Brusek: takže když u nás stačilo nasadit jen HA, tak by to mohlo znamenat, že to s náma nebylo tak špatný a holt jsme to třeba jen vyprovokovali těma jogurtama? Že jsem mu toho začala dávat moc najednou? …