Co proti svědění při AE?

Anonymní
10.3.12 18:48

Co proti svědění při AE?

Ahoj, mohli byste mi prosím poradit, co Vám zabralo při AE, když svědil? Malá sebou háže celou noc, ráda bych ji pomohla, ale nevím jak. Co nám dala doktorka nepomáhá. (Kapky Fenistil, Lipobázi, Excipial mandlovej krém), zkoušela jsem i modrou indulonu, bez efektu. :nevim: Už nevím, co dál. Taky jsem poprvé maminka a moje dítko má AE, nevm jak se to bude vyvíjet, většinu dne mi malá propláče, bude to tak pořád? :| :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27008
10.3.12 18:51

Na kožním mi doktorka dala na tohle dělaný sirup ted si nevzpomenu na název ale dost pomáhal.Jmenoval se nějak Aerius nebo tak nějak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
10.3.12 19:09

Malému hodně pomohla A-Derma krém přímo na AE z lékárny, ale není to hned, až po pár namazáních. Pokud něco akutního, tak to chce lékaře :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
10.3.12 19:18

Ahoj!

A řešíte i příčinu ekzému? Ony ty kapičky mnohdy fakt nepomůžou a když už, tak jen na chvíli.

U malých dětí často ekzém vyvolává strava. Pokud kojíš, může jí vadit něco, co jíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
10.3.12 19:22

nejčastěji jde o kravské mléko, zkus ho úplně vyloučit ze své stravy, pokud kojíš - nesmí být jogurt, sýr, ani v sušence, v kafi, v br.kaši, koupit rostlinné máslo, sledovat, jestli v chlebu není syrovátka - prostě to musíš vychytat. A po 4týdnech by měl být znát efekt.

pokud je na umělém mléku, tak jsou štěpené verze, zkus požádat doktora, aby vám předepsal mléko pro alergiky.

držím palce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
10.3.12 19:35

já malé dávám sirup Aerius, dostala ho na alergologii,kam jsem si zasla bez zadanky a jsme bez ekzemu…ma jen naruzovele flicky…ma rok a pul..
moc drzim palce, je mi deti i maminek lito,strasne :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.12 19:39

Stravu si dost hlídám, piju rýžové mléko z DMka, jogurty moc nejim, pečivo je ncereální tmavé, ale je fakt, že mi mohlo něco uniknout, a snědla jsem nějaké sušenky nebo tak. :think: Kojim plně.

Příčinu jsme hledali, doktorka řekla, že bude mít ekzém po mě, prý jsem těžký atopik :roll: (mám ekzém na jedné ruce flíček, a trochu na obličeji) :roll: ale přijde mi, že to vypuklo po prvním očkování. Do té doby měla kůži suchou, ale osypala se až tedka. V pondělí jdeme i do solné jeskyně, tak snad to brzo přejde, malinkou :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1907
10.3.12 19:45

To by fakt chtělo zjistit příčinu. Na svědění zabere jedině vyléčit, vím, co je to ekzém, ale naštěstí osobně, naštěstí protože dítěti to opravdu nezávidím. Aerius sice zmírní příznaky, ale příčinu neodsráni.

"Žádná taková nemoc nevznikne z jedné příčiny, ale jedná se o celý soubor příčin, z nichž žádná nemívá takovou silu, aby sama příslušnou nemoc způsobila, až kombinace a souběh příčin vede k propuknutí onemocnění. To, že příčiny trvají, je pak příčinou chronického průběhu. Proto je v tomto případě nezbytné objevit a odstranit co nejvíce těchto příčin a tím dát prostor přirozené imunitě na znovuobnovení a nastolení rovnováhy. U chronických nemocí v dětském věku hraje velmi často významnou roli dědičná dispozice a zdravotní stav matky v průběhu těhotenství a kojení. Je však třeba si uvědomit, že malý, i jakoby zanedbatelný problém matky může být pro dítě závažným oslabením jeho organismu v období, kdy se rozhoduje o celém dalším zdravotním stavu. Ale ani vrozená slabost zde většinou není tím jediným kamínkem v mozaice příčin toho kterého konkrétního onemocnění, a proto i když nemůžeme odstranit vrozenou dispozici, můžeme odstranit ostatní příčiny, které mohou vést ke zhoršování celého stavu. Například pokud má dítě chronické kožní problémy, může být soubor příčin této nemoci následující:

Dítě má vrozeně oslabený systém plíce, střeva a kůže (což je jeden energetický okruh)
Matka dítěte má špatnou sliznici střeva v důsledku zátěže na mléčnou bílkovinu,

neví to a konzumuje mléčné výrobky po dobu těhotenství a kojení. Takto zatížené dítě z počátku nemá žádný problém, ale do imunitního systému například nešetrně zasáhne očkování a vzápětí je mu podáno místo kojení kravské mléko, na které
má po mamince zátěž. K tomu přistoupí lehký stres, například nástup do školky, a problém je hotový a ekzém propukne velkou silou. Je to jen jeden z nepřeberného množství případů, z nichž každý je originál, a soubor příčin u toho kterého dítěte je jiný a jemu specifický"

Citováno z knihy Radost ze zdravých děti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
10.3.12 19:47

Aerius je i pro dospělé (tablety) je to něco jak Zirtec. Nevím jak dětěm, asi zabírá, když doporučují maminky, mě teda teď trápi ekzém a mě aerius nepomáhá. Mažu druhým dnem A-dermou a zdá se to trochu lepší, ale pořád dost svědí.. :roll: Jsem moc neporadila, co? :think: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.12 19:50
TeaTereza píše:
Aerius je i pro dospělé (tablety) je to něco jak Zirtec. Nevím jak dětěm, asi zabírá, když doporučují maminky, mě teda teď trápi ekzém a mě aerius nepomáhá. Mažu druhým dnem A-dermou a zdá se to trochu lepší, ale pořád dost svědí.. :roll: Jsem moc neporadila, co? :think: :oops:

Ne, jsem ráda za každou odpověď. Já na sobě taky zkoušela kde co a zabrala mi mast z www.spasapleti.cz Prostě od tý doby mám pokoj. Malé to nebudu dávat, nesedlo jí to. V pondělí razíme na kožní :think: snad nám poradí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.12 19:53

eLena F - hezký článek. Nevím, kde zjistit příčinu. :nevim: Snažila jsem se a snažím jíst a žít zdravě, nevím kde je chyba. :roll: KOjit chci co nejdéle. Ach jo. Je mi jí líto … :,(

• Citovat
  • Upravit
1907
10.3.12 20:00
Anonymní píše:
eLena F - hezký článek. Nevím, kde zjistit příčinu. :nevim: Snažila jsem se a snažím jíst a žít zdravě, nevím kde je chyba. :roll: KOjit chci co nejdéle. Ach jo. Je mi jí líto … :,(

Autoři knihy mají poradnu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.12 20:01
eLena F píše:
Anonymní píše:
eLena F - hezký článek. Nevím, kde zjistit příčinu. :nevim: Snažila jsem se a snažím jíst a žít zdravě, nevím kde je chyba. :roll: KOjit chci co nejdéle. Ach jo. Je mi jí líto … :,(
Autoři knihy mají poradnu :kytka:

Jéé, díky moc, mrknu na to. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
838
10.3.12 20:12

Mz jsme dávali Aerius nebo homeopatika ale už nevím jak se to jmenovalo,zkoušela jsem toho hodně.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
10.3.12 20:13

Já jsem zastánce klasické čisté vazelíny, mazat a mazat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie