Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Někdy můžeš hledat příčiny jakou chceš ale nenajdeš…my to máme dědičné po mamce měla jsem to jen jako malá,pak spoustu let nic a až před pár lety…špouštěč byl psychický a ted i kdybyhc nejedla nic to mít budu
dělá to taky počasí jakmile bude sluníčko vždy to mně i dětem zmizí objevuje se to víceméně jen pře zimu
Kde je vůle, tam je cesta
S psychikou se dá taky pracovat… pokud není vyřešen problém psychický, tak s tím jde těžko hnout .
Atopický exém - stres, éčka a civilizace
To jen pro příklad ![]()
samozřejmě, že spouštěčem je taky stres, ale já razím to, že jde o spojení fyzický dispozice s nějakým spouštěčem. já měla AE od dětství a pak mi zmizel ze dne na den, když jsem ukončila už v dospělosti jeden vztah. u dětí na to má jídlo hrozně velký vliv..je pět základních alergenů - mléko, soja, ořechy, ryby a vejce, pokud tohle přestaneš při kojení konzumovat a vytrváš dostatečnou dobu, tak velmi pravděpodobně ekzém začne mizet. ale musí se to dodržovat důsledně, jinak je to jako bys nedržela nic.
Saroya píše:
samozřejmě, že spouštěčem je taky stres, ale já razím to, že jde o spojení fyzický dispozice s nějakým spouštěčem. já měla AE od dětství a pak mi zmizel ze dne na den, když jsem ukončila už v dospělosti jeden vztah. u dětí na to má jídlo hrozně velký vliv..je pět základních alergenů - mléko, soja, ořechy, ryby a vejce, pokud tohle přestaneš při kojení konzumovat a vytrváš dostatečnou dobu, tak velmi pravděpodobně ekzém začne mizet. ale musí se to dodržovat důsledně, jinak je to jako bys nedržela nic.
Tak u nás to jídle teda nebylo
mně se to vše spustilo kdžy umřel brácha…pochopila byhc se staršímu synovis e to spustilo po narození mladšího ale co teda maldší?nejedla jsem skoro nic ale je fakt že maldší to nemá starší to má dost a á ted taky ale mladší nemá ani flíček
Crystal87 píše:Saroya píše:Tak u nás to jídle teda nebylo
samozřejmě, že spouštěčem je taky stres, ale já razím to, že jde o spojení fyzický dispozice s nějakým spouštěčem. já měla AE od dětství a pak mi zmizel ze dne na den, když jsem ukončila už v dospělosti jeden vztah. u dětí na to má jídlo hrozně velký vliv..je pět základních alergenů - mléko, soja, ořechy, ryby a vejce, pokud tohle přestaneš při kojení konzumovat a vytrváš dostatečnou dobu, tak velmi pravděpodobně ekzém začne mizet. ale musí se to dodržovat důsledně, jinak je to jako bys nedržela nic.mně se to vše spustilo kdžy umřel brácha…
Tak to máš těžký ![]()
eLenaF děkuji.A nemůže to mít dcera z vody ty pupínky?Máme docela tvrdou vodu.Já dceři do vody na koupání nic nedávám žádný olej,používá jen ten šampon hipp.Nevíte někdo o nějakým olejíčku do vody co třeba tu vodu změkčuje?Nebo nějakej olej do vody bez barviv apod.Taky jsem jí poprvé celé léto dávala opalovací krém Garnier kids 50 a pak jsem přestala mazat a vylezly ty pupínky,nejsou červené mají barvu kůže.Vypadá to jako husí kůže.Děkujii za odpovědi. ![]()
do vody třeba mlíko od weledy, nebo ovesnou koupel taky někdo používá, ale tu jsem neměla, tak neporadím
Saroya píše:
do vody třeba mlíko od weledy, nebo ovesnou koupel taky někdo používá, ale tu jsem neměla, tak neporadím
Já měla ovesnou koupel, pro malou i sebe. Je dobrá
ale bacha pak ve vaně klouže to ![]()
JInak jsem se chtěla zeptat s tim vynecháním potravin. Co sója?Děkuji
Zakladatelka ![]()
Nečetla jsem celou diskuzi, takže nevím jestli tady už někdo nezmiňoval mast od Hádka. Kamarádovy dcery mají atopáka po své matce ale fakt síla! V noci se ze spánku škrábou a trápí se tím už dost dlouho. Minule jsme se pootkali a ptala jsem se na holky a řikal, že jeho mast jim pomáhá. A to už zkoušeli kde co. Takže je to sice zprostředkovaná rada, ale za zkoušku nic!
Naše malá má penízkový ekzém a mám ho objednaný, tak snad nám taky pomůže. ![]()
Holky zkoušela jsem i sos krém od nivei,ale teda už je to tak půl roku.Za jak dlouho když mažete má být vidět nějakej efekt změny a nebo taky,že to nepomáhá?Děkuji
nebo konopnou mast?ono záelží i jakej atopák přesně máš my máme suchou formu
My atopák nemáme,jen už více jak pů roku máme na ručičkách a na nožičkách jemné pupínky,vypadá to jako puchýřky.Očkovali jsme v září priorixtetra za týden na to vyrážka,která nám ještě nezmyzela.
berusa.m píše:
Nečetla jsem celou diskuzi, takže nevím jestli tady už někdo nezmiňoval mast od Hádka. Kamarádovy dcery mají atopáka po své matce ale fakt síla! V noci se ze spánku škrábou a trápí se tím už dost dlouho. Minule jsme se pootkali a ptala jsem se na holky a řikal, že jeho mast jim pomáhá. A to už zkoušeli kde co. Takže je to sice zprostředkovaná rada, ale za zkoušku nic!
Naše malá má penízkový ekzém a mám ho objednaný, tak snad nám taky pomůže.
prosííím hodte sem odkaz na toho Hádka!! díky moc ![]()