Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Anonymní píše:vverru píše:Jako lékařskou? Tou jí to mažu. (Teda sehnali jsme mast vazelínu+konopí)
Já jsem zastánce klasické čisté vazelíny, mazat a mazatMažu teprv druhý den, tak výsledky nejsou vidět. Ale svědí ji to pořád.
Mz používali vazzelinu ale nečištěnou,je taková žlutá…
Zkus vyloučit ze stravy mléčné výrobky, bílou mouku a cukry… za par dní by se to mělo aspoň trochu uklidnit. Ještě bych zkusila co nejjednodušší stravu, myslím dělit, třeba maso se zeleninou, ale už žádnou přílohu, a nebo jen tu přílohu se zeleninou. jednoduše rozdělit bílkoviny a uhlovodany. Na zlepšení trávení je vhodný taky nápoj z kuzu
eLena F píše:
Zkus vyloučit ze stravy mléčné výrobky, bílou mouku a cukry… za par dní by se to mělo aspoň trochu uklidnit. Ještě bych zkusila co nejjednodušší stravu, myslím dělit, třeba maso se zeleninou, ale už žádnou přílohu, a nebo jen tu přílohu se zeleninou. jednoduše rozdělit bílkoviny a uhlovodany. Na zlepšení trávení je vhodný taky nápoj z kuzu
Anonymní píše:eLena F píše:
Díky, už mám objednanou i kustovnici čínskou. Já mám teda oslabené ledviny, což je u mě příčina ekzému - už mám objednanej Renol od energy, pomáhá mi. Naučila jsem se žít celkem zdravě. (ale občas ještě hřeším). Co se týká malé tak věřím, že se s toho dostane. Určo si koupím tu knížku, co jsi poslala odkaz. ![]()
Dobrý večer,moje dcera 22.měsíců má už od září na tvářičkách,ručičkách a stehýnkách a taky trošku na lítkách drobné pupínky,které ji nesvědí.Byla v tom září na očkování priorixtetra a za týden na to se jí udělala tahle vyrážka,(pupínky)kterou má doteď!Byla jsem s ní na alergologii ta je negativní,na kožní,tam mi na to nic neřekli,asi suchá kůže z vody a nebo moc promaštěná.Já totiž dceru ještě kojím cca 3× denně.Náš pediatr si myslí to samé a další doktorka taky!Jenže nám na to ještě žádná mastička nepomohla a už jsme jich měli dost:kortikoidy 14 dní mazala bez efektu,modrá indulona nic,lenienská mast nic,excipial kids nic,olivový olej také nic,koupu v čisté vodě cca 3×denně po dobu tak do 10 minut.Používáme šampon Hipp,peru v lovele senstitiv.Teď jsem koupila krém robátko mažu to dceři třetí den a zatím se mi nic nezdá,už si nevím rady!Doktoři tvrdí,že to děti mívají běžně,ale proč nám na to nic nezabírá!Děkuji moc za vaše rady.
Stavros
Typovala bych na reakcí po očkování. Tělíčko se tím vyrovnává po svém.
eLenaF malá to má už od záři a když jsem to všech doktorům říkala jestli to nemůže být po tom očkování,tak mi řekli,že tak dlouho ne.Že týden po očkování se dítě osype a pak se to zase samo bez mazání stratí.To prý není náš případ,že tak dlouho to být nemůže.Kdybych se tak mohla někoho zeptat,kterej tu očkovací látku zná!Malá měla teplotu do 38 stupňů a za týden na to se osypala.A nebyli to ani flíčky a ani puchýřky,spíš takové pupínky,jak když se Vám udělají na ruce,třeba ze sluníčka,tak na vymáčknutí.
Anonymní píše:
Stravu si dost hlídám, piju rýžové mléko z DMka, jogurty moc nejim, pečivo je ncereální tmavé, ale je fakt, že mi mohlo něco uniknout, a snědla jsem nějaké sušenky nebo tak.Kojim plně.Příčinu jsme hledali, doktorka řekla, že bude mít ekzém po mě, prý jsem těžký atopik
(mám ekzém na jedné ruce flíček, a trochu na obličeji)
ale přijde mi, že to vypuklo po prvním očkování. Do té doby měla kůži suchou, ale osypala se až tedka. V pondělí jdeme i do solné jeskyně, tak snad to brzo přejde, malinkou
jogurty moc nejím? pokud bys to brala jako vyloučení kravského mléka na zkoušku, tak musíš vyloučit veškerou mléčnou bílkovinu a mléčný cukr. nejen to omezit, pokud je v tom zakopaný pes, tak takhle se střeva nemohou zahojit
vadí i minimální množství případného alergenu
Příspěvek upraven 11.03.12 v 09:04
ještě mě napadá, že ekzém má různé fáze, a pokud je v té aktivní zarudlé, příp mokvající, tak to mě teda na to mastné hrozně vadilo, štípalo, pálilo, takže třeba z vazelíny bych se uškrábala k smrti…ta pomáhala na suchou fázi.
ještě doporučuju http://www.potravinova-alergie.info/ po levé straně příběhy alergiků - třeba se tam najdete, obvykle se to projevuje právě atopickým ekzémem.
Jako lékařskou? Tou jí to mažu. (Teda sehnali jsme mast vazelínu+konopí)
Mažu teprv druhý den, tak výsledky nejsou vidět. Ale svědí ji to pořád.