Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Neměla teploty teď pár dnů? Majda měla podobnou vyrážku u šesté nemoci…
Pokud kojíš, nedala sis něco nového dráždivého? Jo aha ten čaj… no uvidíš, jak se to vyvine…
Tak pokud je to jakoby suché tak to atopák je, my ho měli jako doprovodný příznak k ABKM a vypadalo to tedy dost podobně. ![]()
Pipet píše:
Neměla teploty teď pár dnů? Majda měla podobnou vyrážku u šesté nemoci…Pokud kojíš, nedala sis něco nového dráždivého? Jo aha ten čaj… no uvidíš, jak se to vyvine…
Teplotu ani ne, jako myslím, že je to tím čajem. Protože plně kojím.
A svědilo to dcerku? Malou to děsně svědí… ![]()
taky mi to nepřijde jako atopák
ten se nám vždycky vyráží postupně (jak píšeš) na nejsušších místech, loketní a kolenní jamky, bérce … a jsou to šupinatá suchá ložiska
tohle mi přijde jako kopřivka, reakce na něco (možná ten čaj), možná i ta šestá nemoc
Bez teplot to ta šestá nebude, ani vyrážka moc nesvědila potom.
Lastkecka píše:
Tak pokud je to jakoby suché tak to atopák je, my ho měli jako doprovodný příznak k ABKM a vypadalo to tedy dost podobně.
Nene, suché to právě moc není. Hlavně fakt nevim, že by se to objevilo hnedka po cleém tělíčku
Kdy to miminku zmizlo nebo co aspoň zabralo? Jsem úplně zoufalá ![]()
katek78 píše:
taky mi to nepřijde jako atopák
ten se nám vždycky vyráží postupně (jak píšeš) na nejsušších místech, loketní a kolenní jamky, bérce … a jsou to šupinatá suchá ložiska
tohle mi přijde jako kopřivka, reakce na něco (možná ten čaj), možná i ta šestá nemoc
Mě se taky jako malé vytvořil atopák pod koleny a v loketních jamkách. NO, snad to přejde. ![]()
katek78 píše:
a doktorka ti nic nepředepsala?
No, říkala že na kožní mě zatm posílat nebude, kortokoidy taky nebude prý předepisovat (úplně jsem se lekla, že jako hnedka kortikoidy). předepsala mi Fenistil kapky, Linolu do koupele a Excipil s mandlovým olejem.
ja teda nechapu, jak muzete z tyhle fotky na neco usuzovat. Ostatne jako ze vsech pokusu o fotky pupinky, vzdycky je to neostre, asi vyfotit kuzi z blizka je docela umeni. Ja vidim jen fleky.
Pudloslava píše:
ja teda nechapu, jak muzete z tyhle fotky na neco usuzovat. Ostatne jako ze vsech pokusu o fotky pupinky, vzdycky je to neostre, asi vyfotit kuzi z blizka je docela umeni. Ja vidim jen fleky.
No, líp to vyfotit nešlo.
ještě mám teda tuhle. ![]()
neboj, bude to v pohodě, jestli je to reakce na ten čaj, tak to bude třeba už zítra pryč, nebo do pár dnů
dávala bych jí ten fenistil (antihistamikum), pomůže jak na alergii, tak na atopák, mazáním a olejíčkem do koupele taky nic nepokazíš …
když to do pár dní nezmizí, tak bych zašla na kožní ![]()
malej měl něco podobnýho (trošku víc slitý zarudlý fleky), ofotila jsem to a za hodinu neměl na kůži nic - snědl mandarinku (už měl rok a půl)
katek78 píše:
malej měl něco podobnýho (trošku víc slitý zarudlý fleky), ofotila jsem to a za hodinu neměl na kůži nic - snědl mandarinku (už měl rok a půl)
Jasně no, malá to má už od soboty.
Ten čistící čaj jsem pila týden (doporučili mi ho v lékárně). Dělala jsem ji ovesnou koupel, snad jí to přejde. ![]()
Ahoj, je to tři dny, co se malá osypala. Má 5 měsíců. Vždy měla suchou kůži po mě. A pak ze dne na den, má osypané břiško trochu, zádíčka celé, ručky trochu, nožičky taky. Vypadá to jako kopřivka. (Pila jsem čistící čaj a myslím, si že se osypala po tom.)
Nicméně, dneska jsem byla u doktorky, která řekla, že je to AE. Nevěřím tomu, atopák vypadá jinak, protože jsem sama atopička. A taky nevím, zda se jde osypat po celém těle, myslela jsem ,že AE raší tak nějak postupně. A ne hned ze dne na den celé tělíčko krom obličeje.
Vkládám foto, co myslíte?