Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky, prosím vás o radu, už jsem zoufalá, mám seb. dermatitidu (SD) v obličeji, zarudlé fleky - šupiny a pálí mě to svědí už nevím co s tím,… prosím poraďte mi kdo máte zkušenosti, jesti něco pomáhá… někdy mi zabere od Biodermy antirecidive, ale fakt na chvilinku… máte někdo zkušenost, prosím poraďte--- všude píšou nevyléčitelné ![]()
mě bylo taky řečeno, že je to chronické a nikdy se toho úplně nezbavím.
V roce 2001 sem měla pekelný výsev ve vlasech, obočí, na uších, prostě peklo, centimetrová vrstva „mastných lupů“ a tehdy jsem konečně narazila na kožařku, co to vzala zgruntu a hospitalizovala mě v nemocnici, takže ostříhat vlasy nakrátko a tři týdny mi to mazali něčím bůhvíčím a pomohlo to moc…
teď když se mi to zase vyrojí, i když nikdy né tolik jako v tom 2001, tak mi pomáhá šampon od Vichy na mastné lupy, umyju si tím i obočí nebo kde se to objeví.
A teď si to ještě navíc namažu Excipialem U lipolotio, což mi poradili na seborheu u malýho a mě to pomáhá taky.
ahoj, tak já byla na kožním,dostala jsem mast, která je na dvě věci…
když to namažu, tak to pálí a je to ještě horší. Teď jdu na kontrolu, tak jsem zvědavá, jestli mi dá něco jinýho.
Mar__tanka1983 píše:
V roce 2001 sem měla pekelný výsev ve vlasech, obočí, na uších, prostě peklo, centimetrová vrstva „mastných lupů“ a tehdy jsem konečně narazila na kožařku, co to vzala zgruntu a hospitalizovala mě v nemocnici, takže ostříhat vlasy nakrátko a tři týdny mi to mazali něčím bůhvíčím a pomohlo to moc…
teď když se mi to zase vyrojí, i když nikdy né tolik jako v tom 2001, tak mi pomáhá šampon od Vichy na mastné lupy, umyju si tím i obočí nebo kde se to objeví.
A teď si to ještě navíc namažu Excipialem U lipolotio, což mi poradili na seborheu u malýho a mě to pomáhá taky.
páne jo, to jsi si užila tedy, jámám zarudlé fleky a ve vlasech taky ale tam to ještě jde v obličeji je to děs.. a na obličej nemáš vyloženě něco??
Mar__tanka1983 píše:
Ahoj,nemohla bys mi napsat jméno té kožařky a ev název šamponu?Já tím teda netrpím, mám "něco lepšího
", ale manžel jo.I dcerka
.
na obličeji naštěstí ani né, jen jakoby šupinky na čele, vypadá to jako suchá kůže, ale fleky naštěstí ne.
ale jak sem byla v tý nemocnici, tak tam když mi sundali tu vrstvu „lupů“ tak podtím sem to měla červené zmokvané, prostě humus ![]()
možná by to fakt chtělo zkusit kožaře v nemocnici, já lítala od čerta k ďáblu několik let, vždy na mě koukli od dveří, předepsali šampon se sírou nebo čím a tě péro nazdar…takhle kožařka, tehdy ve vojenské nemocnici, se na to podívala pořádně, udělala mi stěr na rozbor a rovnou se mi zeptala, kdy můžu nastoupit na hospitalizaci ![]()
Adriana píše:Mar__tanka1983 píše:Ahoj,nemohla bys mi napsat jméno té kožařky a ev název šamponu?Já tím teda netrpím, mám "něco lepšího
A teď si to ještě navíc namažu Excipialem U lipolotio, což mi poradili na seborheu u malýho a mě to pomáhá taky.", ale manžel jo.I dcerka
.
Mar__tanka1983 píše:
na obličeji naštěstí ani né, jen jakoby šupinky na čele, vypadá to jako suchá kůže, ale fleky naštěstí ne.
ale jak sem byla v tý nemocnici, tak tam když mi sundali tu vrstvu „lupů“ tak podtím sem to měla červené zmokvané, prostě humus
možná by to fakt chtělo zkusit kožaře v nemocnici, já lítala od čerta k ďáblu několik let, vždy na mě koukli od dveří, předepsali šampon se sírou nebo čím a tě péro nazdar…takhle kožařka, tehdy ve vojenské nemocnici, se na to podívala pořádně, udělala mi stěr na rozbor a rovnou se mi zeptala, kdy můžu nastoupit na hospitalizaci
kožařka mi dá kortykoidy na ty jí ale prdim… sice pomůžou ale to je tak na pár dní a pak najednou dobrý den, fleky ven…
ten šampon je tehnle:
http://www.zbozi.cz/…astne-vlasy/
a kožařku si bohužel nepamatuju
před deseti lety pracovala v plzni ve vojenské nemocnici, která už neexistuje
od té doby, co mi to vykurýrovala sem tam nebyla…ale většinu lékařů odtamtud přebrala fakultní nemocnice.
na kortikoidy hoď bobek, já tím mazala léta a léta a prd z toho, dokud sem mazala, tak to ještě šlo, ale jak sem přestala do druhého dne to bylo zpátky…
hledám na netu jména kožařů z FN nebo ještě lépe nějaký starý seznam z VN, protože to jméno mám na jazyku, tak si třeba vzpomenu, ale zatím nemůžu nic najít ![]()
Zkoušely jste šampon z lékárny Polytar? je tam teda dehet a v tom zeleném je i zinek. Manžel měl hodně ošklivé lupy a tohle jediné mu pomohlo, má krásnou čistou pokožku… bohužel ten zelený se už nedělá, tak zkusí hnědý, doufám, že se mu to nezhorší…kdyžtak zkusíme ten od Vichy, jestli je teda dobrý.
a co homeopetická léčba? ta by na to mohla být vhodná.
Mar__tanka1983 píše:
hledám na netu jména kožařů z FN nebo ještě lépe nějaký starý seznam z VN, protože to jméno mám na jazyku, tak si třeba vzpomenu, ale zatím nemůžu nic najít
Děkuju moc za ten šampon, manžel měl radost.Umeju s tím hlavu i malej,má to sice málo,ale at se toho zbaví.Kdyby sis na ní vzpomněla, budu moc ráda.Já mám větší parádu,lupenku a tu nepomáhá ani svěcená voda ![]()
Holky a co lamelloderm krém, nezkoušeli jste? Myslím, že by mohl zabrat. ![]()
Ahoj, já mám s pletí taky pár let problémy…a co jsem pročetla pár diskusí, většinou si chválili tzv. nulovou léčbu, tzn. chvíli nemazat ničím, jen omývat jarischovou vodou, nechat oschnout… nemalovat se. Nechat pleť ať se regeneruje sama. A když se zklidní …používat jen kosmetiku z lékárny. Mě vyhovuje La Roche Posay…řada Toleraine. I make up mají super, nedráždí, krásně kryje. Přeju hodně štěstí, je to boj
Závidím holkám co mají krásnou pleť ať jedí co jedí ![]()