Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám serbohoickou dermatitídu asi 3 roky… ve vlasech jsem se toho zbavil snad už napořád a v obličeji ještě stále bojuju ale držím to v snesitelné hranici
(tak aby to nebylo vidět, ale občas mě to svědí) pokusím se vám dát něáké rady budu rád i když to pomuže jen jednomu člověku
… takže na vlasy: Polytar Liquid dá se sehnat v lékárně- mýt 1 denně, pokud je to možné tak poté vlasy vyfénovat(moc to pomáha)…až se spotřebuje tak nevím jak u holek ale mě normálně zabírá shauma od shwarzkopf nebo jak se to píše
…občas se ty lupy budou vracet v menší formě, opět třeba mýt 3 dny polytarem mělo by to být v pohodě… hlavně si tu hlavu neškrabat
a obličej je trochu komplikovanější…jestli tu Serb… máte v závažným stavu jako jsem to měl já…určitě kortikoidy na zmírnění stačí asi tak tejden… já měl mast jménem Momesalic… na předpis od kožařky…mazat jednou denně bohatě stačí… a třeba na podzim a v zimě taky jí párkrát použiju když už se to svědění nedá vydržet
…a ted máte 2 možnosti: mě pomáhají jen 2 přípravky : Emulze : Excipal U Lipolotio dá se to koupit v lékárně je to takový mlíčko jediný háček to má že se po tom hrozně mastí pokožka
a to mě jelikož mě je 17 let a mám problémy i s akné docela vadí
… moc ho nepoužívám ale rozhodně pomáhá, výhodu má že po něm nesvědí pokožka
… a nebo druhá možnost je BlueCap krém ten se dá obědnat na internetu přímo z Bluecap Stránek, nebo v lékárně… je to krém přesně na Serb. Dermatitídu…asi týden používání mě docela štípal obličej ale ted už je to jen příjemný pocit úlevy
sice stojí asi 350 korun ale rozhodně doporučuju
a samozřejmě neobsahuje kortikoidy
… s hlavně si ten obličej neškrabejte…to pak nepomuže ani svěcená voda
snad jsem někomu alespon trochu pomohl
… mějte se a kdyby jste měli něáké dotazy mužete mě napsat na email : SsinCZ@seznam.cz ![]()
Otevírám znovu toto téma, jestli se někdo přidá. Protože se mi toto onemocnění rozlézá z vlasové linie už i do obličeje a uši mám jak rohožku, tak hledám už cokoliv, co by pomohlo. Zkusila jsem vše co je snad v lékarně dostupné, Vichy, La Roche, Eucerin, Polytar, Nizoral, Nirocap, Kapyderm a mohla bych tady vypisovat seznam dlouhej tak hajzpapír a nic. Po kortikosteroidech hrůza, po excipialu to alespoň tolik nesvědí, ale vlastně stejně nezabírá nic a jen se to roztahuje na větší plochy do obličeje. Proboha lidi, kdo tím taky trpíte, čím to krotíte? Koupila jsem si teď výtažek z aloe-vera a budu to pít každý den, na kožním mi poradila dr. ať začnu užívat na odkyselení jablečný ocet (tabletky alespoň). Jako za chvíli snad nebudu chodit mezi lidi, už teď si připadám jako špína, když se hezky obléknu, ale v obličeji a všude ve vlasech mám šupiny a lidi se mě štítí ![]()
@LLenkaa Přítel dostal mastičku od dermatologa. Neni to kortikoidový. Pokud se mu to hodně rozleze cpe do sebe kortikoidy v práškách
Já jsem syna ze seborey dostala pomocí homeopatik lycopodium clavatum 9CH, objednají se v lékárně, stojí okolo 80kc a bere se pět tablet denně, do druhého dne mu seborea ustoupila, je problém uvniřt těla a měl by se vyřešit, kosmetika to nevyléčí definitivně, jen zaléčí problém
@LLenkaa já zjistila, že mi to vyvolávají a zhoršují některé potraviny, tak musím hlídat co jím, ale upřímně trvalo mi rok než jsem zjistila co…no a samozřejmě pokud jsem nemocná či stres tak šup a je to…taky to mám v obličeji, super…jediný co mi pomohlo byla konopná mast, nejlépe domácí a pak kortikoidy mast-Triamcynolon, ale to je svinstvo na obličej…
Klukovi když vyrazil atopický ekzém a skončili jsme na kožním, tak nám taky doktorka napsla kortikoidy, namítal jsem, že to škodí, že to jsou hormony a že to zpusobuje rakovinu, doktorka mi ale řekla, že to není pravda, že hormony k životu potřebujeme a že kdo tvrdí že je to škodlivý neví o čem mluví
Trochu pomaha konopna mast, ale nejlip doma delana. Ale zazraky necekej. taky se mi to spravilo po pobytu u more, ale to je draha lecba. kdyz je nejhur dam kortikoidy ![]()
No mě ani ta konopná domácí nepomohla
ale že je něco špatně uvnitř, to je mi také jasný, jenže co? Doktorka mi řekla, ať nejím sladký a někde jsem četla, že je vhodná bezlepková dieta… @Dadys co jste vypozorovala, že nemůžete jíst?
@LLenkaa : Doktorka mi předepsala Elocom a hned to zmizlo. Stačí teňounká vrstva a druhý den je to pryč, když je to moc rozlezlé tak 2-3 dny. Ale je to kortikoid a ztenčuje kůži, tak se musí používat krémy. Teď mi to vyleze 1× měsíčně, namažu a je to pryč nejméně na měsíc mám klid. Pro 15g si chodím za 1-1,5 roku a mám nejnižší koncentraci. Nejlépe je fakt zajít na kožní. Na seboreu ve vlasech mi pomohl až šampón Head and Shoulders.
@LLenkaa : Mě doktorka řekla, že to může dělat i hormonální nerovnováha.
@LLenkaa píše:
No mě ani ta konopná domácí nepomohlaale že je něco špatně uvnitř, to je mi také jasný, jenže co? Doktorka mi řekla, ať nejím sladký a někde jsem četla, že je vhodná bezlepková dieta… @Dadys co jste vypozorovala, že nemůžete jíst?
potřeuješ homeopatickou detoxikaci, vyléčí ti všechny orgány, sama jsem jí užívala a suoer věc a ted ji tím léčím kluka z atopickýho ekzému
No šampónu jsem už zkusila mraky a nic, teď poslední, co používám je Mediket Ictamo, ale zatím jen zhoršení a na mazání mi doktorka dala Pevaryl = hrůza! Předtím jsem měla kortikod. mast Gelargin, taky strašný ![]()
@LLenkaa : přečti si tady, hlavně ten úsek léčba: http://medicabaze.cz/index.php?…
Nejsem tu zaregistrovana takze nemuzu posilat soukr. zpravy, kdyztak napis zpravu ty mne, jestli mi to prijde na mail tak budu moci odpovedet. U tech prispevku co mi smazali asi vadilo ze jsem dala primo odkaz kde se to da koupit (protoze se me na to jedna slecna ptala), nechapu co na tom vadilo, nedelam nikomu reklamu jen jsem chtela poradit. Ach jo.