Bezvaječná dieta

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
104
17.2.12 08:38

Bezvaječná dieta

Mám podezření, že mojí 17měsíční dceři zrudnou suchá ložiska po vajíčkách 8o , zkusím ji vejce nedávat, hledám tipy na www stránky, kde najdu více informací..už jsem něco našla, ale třeba budete někdo vědět víc :srdce:
díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
328
17.2.12 08:56

Bez vajíček se obejdeš :-) taky je pro synka nepoužívám. A když peču, tak jako výborná náhrada je lněné semínko, které výborně pojí těsto jako vajíčko. A aby byl lépe stravitelný, tak ho pomelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
17.2.12 09:10

Prášek do pečiva (1 sáček odpovídá 1—2 vajíčkům), lze doporučit například kypřící prášky Dr Oetker, které neobsahují — mouku, rovněž výborný je prášek do pečiva bez fosfátů ze zdravé výživy, rovněž bez mouky: 1 sáček prášku do pečiva smícháme s 1 lžící vody a 1 lžící octa nebo nebo 1 sáček prášku do pečiva smícháme s 1/2 lžíce oleje a 1/2 lžíce vody.

Droždím (sáček instantního droždí rozpustíme v 1/4 sklenici horké vody = 1 - 2 vajíčka).

Želatina (1 sáček — nahradí až 3 vajíčka).

Škrobem bramborovým či kukuřičným lze také nahradit vejce v kuchyni. Pudingový prášek má rovněž pojivé účinky, je to v podstatě škrob.

Vajahit je vyráběná náhražka vajec. Obsahuje mléčnou součást, při současné alergii na mléko je nevhodná.

a tady máš bezvaječné recepty
http://www.potravinova-alergie.info/…-vajicka.php
třeba tam najdeš něco vhodného pro děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
29.5.12 06:35

hojky, dobré ráno

Moje malá má atopák, z testu alergie na vejce-soju. Můžete mi někdo poradit, co ji dávat místo pečiva, :nevim: nebo jsem zoufalá. Ted jsem ji musela prdnout rohlík že po ruce zrovna hned nic nebylo a má to teda šíleně :pocitac: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
29.5.12 17:04

Asi budeš muset doma začít péct z kvásku, k tomu vajíčko nepotřebuješ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
29.5.12 17:06

A vajíčko nahradíš i lněným semínkem, dávám ho do bramboráků a úplně v pohodě drží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek