Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte
Ma 15mesicni dcera mi uz dvakrát zvracela v ten den,kdy měla na oběd rybu, myslíte, ze to muže byt alergie? Nebo třeba reaguje špatně na to, ze ma pak na svacinu jogurt nebo mliko, které si pak s tou rybou nesedne?
![]()
Budu rada za vaše postřehy a zkušenosti.
Příspěvek upraven 16.02.12 v 22:44
Náš syn vždy zvracel po vajíčku (do dvou hodin po podání a pak prozvracel celé odpoledne) a byla mu prokázána alergie. Takže ano, zvracení může být alergickým příznakem. Zkusila bych rybu na nějakou dobu vynechat a pak dát opatrně kousek (třeba za půl roku) znovu a tak, aby jsi zjistila, že je zvracení opravdu spojeno s podáním ryby. Třeba nedávat na svačinu mléčný výrobek. Jinak obecně se doporučuje s rybami počkat, náš dvouleťáček ji ještě neměl, ale už ji také plánuji zařadit.
Můžu se zeptat, co to bylo za rybu? ![]()
Poprve pangasius na másle a dnes tunak z konzervy.. Jeste si vzpominam,ze na rybu ze sklenicky nereagovala zvracenim
Dik moc za reakci, ty jo a jak to resis s tim vajíčkem? Co pecivo? Atd
Ze skleničky nikdy nic malému nebylo.
Asi 4m zpět jsem začala dávat filé,či pstruha-dušené na másle a bez problémů,možná způsob úpravy může vadit,já bych asi ještě dávala jen ty skleničky nebo je to alergie,ale pokud neblil po skleničce a neosypal se,tak nevím.Jo a dneska jsem mu dala zrovna na véču chleba s konzervovaným filé sledě v tomatě a zatím nic a zapil to 170ml mlíka.Máme 22,5 měsíce.
monika82 píše:
Poprve pangasius na másle a dnes tunak z konzervy.. Jeste si vzpominam,ze na rybu ze sklenicky nereagovala zvracenimDik moc za reakci, ty jo a jak to resis s tim vajíčkem? Co pecivo? Atd
No, s vajíčkama je to blbý. V normál pečivu teda nejsou, ale musíme si dávat pozor. Peču si taky svůj chleba. Vajíčka jsou i někde, kde bys je nečekala..třeba jen stopy vajíček a tak. Takže hodně čtu etikety.
Fůůj, pangasia bych nejedla ani já.
A tuňák z konzervy taky nic moc kvalita. Toho si občas dáme, ale malému bych teda nedala.
Mám muže rybáře, takže vím, o čem mluvím. Doporučila bych pro začátek (pokud máte možnost sehnat) čerstvého pstruha, candáta, štiku. Pak klidně i kapra. Pokud bys chtěla něco mořského, tak z mořských ryb je nejvhodnější mořská štika a aljašská treska. Ale nebudeme si namlouvat, že mořská ryba je nejlepší, protože vyrostla v čistém průzračném moři. Dnes už tomu dáávno tak není ![]()
Posílám odkaz na zajímavý článek právě o pangasiovi:
http://waity5.blog.cz/1001/pangasius
![]()