Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, obracím se na radu a mám dva dotazy.
Mám šílenou alergii na kovy, proto nevím, jak tomu bude se snubním prstenem. Napadl nás titan nebo chirurgická ocel.
K prvnímu dotazu, kdo máte alergii máte zkušenost s chirurgickou ocelí? Trochu se bojím, ráda bych prstýnek nosila, ale po náušnicích (z kameného a ne zrovna levného zlatnictví) mi oteklo ucho, nevím, jestli to bylo „kvalitou“ nebo jestli do toho něco nepřidávají (třeba nikl?)
A k druhému, kdo máte prstýnky z těchto kovů, jak jste spokojeni s kvalitou? Neznáte nějaký fajný e shop?
Dík za každou odpověď ![]()
mi jsme vybírali mezi chir. ocelí a stříbrem. Nakonec to teda vyhrálo stříbro, ale jinak jsme měli rezervovanou chir. ocel. Já jsem alergik na kovy, jen stříbro a chir. ocel se mnou nic neudělá, ale ocel musí být kvalitní, ne nějaká slitina všeho možnýho. my jsme ty ocelové vybírali zde http://www.snubniprsteny.info/htm/index.php
jinak z e-shopu bych nekupovala, chce to za 1. vyzkoušet, za 2. vidět na živo.
Já teda žádnou alergii nemám
Ale snubáky máme z chirurgické oceli. Vyšly o dost levněji
Máme odsud: http://www.e-prsteny.cz/…bni-prsteny/ S kvalitou jsem spokojená. Manžel pracuje jako stolař/truhlář, občas má prstýnek i v práci a nijak poškrábaný/zničený není.
Nechali jsem si uvnitř udělat i rytinu, a musím říct, že není tak výrazná jako třeba u zlatých prstýnků. To je asi jediná nevýhoda…
Titan- mám hodinky a opravdu mi nevadí. Já ale nemím nijak šíleoou alergii, jen mi vadí hodinky s niklem- jak se to tam zpotí
Já mám taky alergii na kovy.Máme prstýnky z chirurg.oceli a jsou super.Já v něm mám i kamínek.Jen mi přijde, že je trošku poškrábaný když si ho tak prohlížím z blízka, ale to asi u každého prstýnku, který člověk nosí nonstop.
A i cena je o hodně menší.
Tak já jsem nečekala, že to půde ta rytina, tos mi zvedla náladu. Velikost máme stejnou, už jsme zkoumali v několika zlatnictvích, toho bych se nebála, svatbu máme v červenci, tak by nebyl problém to vrátit. jinak MrsDuck, vzhledově odpovídají tomu eshopu? Dík za odkaz .)
byron píše:
Titan- mám hodinky a opravdu mi nevadí. Já ale nemím nijak šíleoou alergii, jen mi vadí hodinky s niklem- jak se to tam zpotí
Na titan mám alergii taky, po niklu druhou největší
takže u nás zbývala jen chirurg.ocel.Ale myslím, že to na vzhledu prstýnku vůbec nejde poznat z čeho to je.Se mě ptali, jestli je to bílé zlato nebo stříbro…
Mám alergii na nikl a měď a snubák mám z chirurgické oceli, máme na něm i rytí a bylo to za pár korun
Teď je teda nezvěstný, bo ho malá někam zašantročila.
Ester13 píše:
Tak já jsem nečekala, že to půde ta rytina, tos mi zvedla náladu. Velikost máme stejnou, už jsme zkoumali v několika zlatnictvích, toho bych se nebála, svatbu máme v červenci, tak by nebyl problém to vrátit. jinak MrsDuck, vzhledově odpovídají tomu eshopu? Dík za odkaz .)
Ty naše vzhledově odpovídají. A s velikostí si vůbec nelam hlavu. Oni totiž posílají prsteny na zkoušku. Myslím, že to tam v obch. podmínkách nebo někde určitě bude napsané. Já potřebovala velikost 52 a poslali mi na vyzkoušení velikosti 51, 52 a 53
Takže super. Když jsme měli prstýnky doma, tak manžel zjistil, že velikost moc neodhadl (snubák byl jeho první prstýnek v životě a netušil, jak to má sedět na prstu:-D), tak jsem jim potom psala, jestli by nešlo přiobjednat ještě jeden prstýnek a nebyl vůbec žádný problém. Byli ochotní, sami zavolali a byla s nima perfektní domluva. A chlap má teď dva prstýnky ![]()
Paráda holky, díky moc!!! Zichisek, s tím titanem teda koukám, myslela jsem, že je „bezpečnější“ než ch. ocel. Ale vybereme si, jsou krásné i z oceli
A co zbyde jako rozdíl z ceny mezi zlatem a jimi sprostě prožereme ![]()
Máme titan (od Beldy - http://www.belda.cz/snubni_prsteny - ty naše v galerii bohužel už nejsou). Jak je to s alergií nevím, ale s kvalitou jsem spokojená.
Ester, dala bych si nejdřív udělat testy alergií na jednotlivé kovy a podle toho vybírala snubák. Třeba ti čisté zlato dělat potíže nebude, pokud ho chceš (většina zlata má příměsi).