Je tohle atopický ekzém? Oblast okolo očí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
384
7.2.12 20:52

Je tohle atopický ekzém?

Ahoj, moc prosím o radu. Už dva roky mám okolo očí takové jakoby vrásky, pleť je zbarvena dohněda (končí to přímo pod obočím.) Celkově mám pleť bezproblémovou, až na ty oči. Celý obličej hladký, okolo očí jak 80letá stařenka. Doktorka od malé mi řekla, že je to AE. Nic na to nezabírá, máte s tim zkušenost?

Někde jsme četla, že to mohlo způsobit očkování (byla jsem před dvěma lety očkována proti žloutence A,B). :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5230
7.2.12 20:55

A svědí to? Podle popisu mi to moc nepřijde jako atopák, ale možný to je. Já ho měla taky okolo očí, takový suchý a červený :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
7.2.12 20:56

A mně teda pomáhal Excipial

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
7.2.12 21:02
Temaho píše:
A svědí to? Podle popisu mi to moc nepřijde jako atopák, ale možný to je. Já ho měla taky okolo očí, takový suchý a červený :think:

No, svědí to. Většinou k večeru. Suché to je jak kdy. Někdy se mi to okolo očí loupe, jindy ne - zhoršilo se to v těhotenství a při kojení. Co Ti na to pomohlo prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
7.2.12 21:02

Aha, tak po tom mi to opuchlo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
7.2.12 21:11

nevím, podle mě to není klasický AE… radši si zajdi za kožařkou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
7.2.12 21:14
makapi píše:
nevím, podle mě to není klasický AE… radši si zajdi za kožařkou ;)

Asi bych měla :) zatim jsem se to snažila léčit konopnou kosmetikou atd. ale nezabírá nic. (Pomohlo teda jen moře) a teďka se chystám do solné jeskyně, jak nezabere pár návštěv, jdu k Dr. :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
7.2.12 21:40

já to měla během těhotenství strašný. je to atopický ekzem a mě děsně ponohly obklady z borové vody na oči. normálně si namočíš tamponky na odličování do borávý vody a pak před spaním si to položíš na oči jak okurky :-) taky je dobrý si vzít nějaký antihistaminikum já brala při horších případech zirtek to pomáhá aby to nesvědilo. Ale pozor borovou vodou si nevykapávej oči zkus nějaký oční kapky třeba visin pro alergiky. a nebo řepíkovej odvar a tím si taky udělat obklad já to střídala pač mi to jednou pomohlo jednou ne. a pak si namazat oči třeba ambidermanem to je dělaná mastička v lékárně nebo cutilan to je taky dělaný volně prodejný. Excipial na oči není moc dobrý pálí tě z něj oči. Mě to hodně pomohlo tohle všechno a pak jedině dojít k očaři nebo kožnímu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
7.2.12 21:44
Rezina píše:
já to měla během těhotenství strašný. je to atopický ekzem a mě děsně ponohly obklady z borové vody na oči. normálně si namočíš tamponky na odličování do borávý vody a pak před spaním si to položíš na oči jak okurky :-) taky je dobrý si vzít nějaký antihistaminikum já brala při horších případech zirtek to pomáhá aby to nesvědilo. Ale pozor borovou vodou si nevykapávej oči zkus nějaký oční kapky třeba visin pro alergiky. a nebo řepíkovej odvar a tím si taky udělat obklad já to střídala pač mi to jednou pomohlo jednou ne. a pak si namazat oči třeba ambidermanem to je dělaná mastička v lékárně nebo cutilan to je taky dělaný volně prodejný. Excipial na oči není moc dobrý pálí tě z něj oči. Mě to hodně pomohlo tohle všechno a pak jedině dojít k očaři nebo kožnímu :-)

A zmizlo to? Po jak dlouhé době? Mě to teda pěkně s..e už. Zkoušela jsem i Jarischův roztok, lopuchovou mst, někdy je to dobrý, jindy je to děs a hrůza. Každopádně i když si myslim, že je to dobrý a třeba se vyfotim s malou, tak vypadám děsně. Děkuji za tip, určitě zkusim borovou vodu, mám ji doma 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
7.2.12 22:16

upřímně nevím ale já od porodu to nemám, ale před tím to bylo furt plus prasklý koutky u rtů a to je teprv humus. Podle mě je to věc hormonů a psychického stavu. já nějak po porodu to prostě nemám. zatím ťuk ťuk :-) proste zkusit co nejvíc zklidnit a hydratovat a mazat. ale ne vazelínu to je svinstvo, to jedině jednou tejdně namazat. Já zkusila tolik krémů mastiček a sajrajtů a nic prostě borova voda zabrala a pak namazat tim cutilanem. Jo a taky zkusit jinej jídelníček a hodně pít a zkusit čistící čaj od grešíka to taky chvilku zabralo. Jo a když je už ooopravdu nejhůř použít mast Opthalmo hydrokortizon ale je na předpis. To zabere vždycky tak na tejden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
7.2.12 22:23
Rezina píše:
upřímně nevím ale já od porodu to nemám, ale před tím to bylo furt plus prasklý koutky u rtů a to je teprv humus. Podle mě je to věc hormonů a psychického stavu. já nějak po porodu to prostě nemám. zatím ťuk ťuk :-) proste zkusit co nejvíc zklidnit a hydratovat a mazat. ale ne vazelínu to je svinstvo, to jedině jednou tejdně namazat. Já zkusila tolik krémů mastiček a sajrajtů a nic prostě borova voda zabrala a pak namazat tim cutilanem. Jo a taky zkusit jinej jídelníček a hodně pít a zkusit čistící čaj od grešíka to taky chvilku zabralo. Jo a když je už ooopravdu nejhůř použít mast Opthalmo hydrokortizon ale je na předpis. To zabere vždycky tak na tejden.

óóó, díky z rady. Čistící čaj zkusim (snad ho můžu při kojení). mrknu na netu. Jídelníček už jsem obměnila právě. Nic ostrýho, citrusové ovoce žádné, ořechy, čokoláda. Myslim, že se stravuju celkem zdravě. Hydrocortizon jsem měl a zabral fakt jen na čas no :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
7.2.12 22:28

tak při kojení hydrokortizon ne, ale ja ho taky párkrát dala :-( a ten zirtek jsem si dala taky pač sem alergik a to mě při kojení v létě vyskočilo. Jinak teda jestli ještě kojíš tak to sou hormony, na to mě všichni radily prostě vydržet dokud to nepřejde :-) ha ha ha dobrá rada :-) ale bohužel :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
7.2.12 22:33
Rezina píše:
tak při kojení hydrokortizon ne, ale ja ho taky párkrát dala :-( a ten zirtek jsem si dala taky pač sem alergik a to mě při kojení v létě vyskočilo. Jinak teda jestli ještě kojíš tak to sou hormony, na to mě všichni radily prostě vydržet dokud to nepřejde :-) ha ha ha dobrá rada :-) ale bohužel :-(

ha ha, no já to měla už předtím, kojením se to zhoršilo trochu, tak budu muset vydržet. Sem tam to potírám mořskou vodou, co jsem si ve flašce dovezla z Chorvatska.
Každopádně zítra zajdu pro ten čistící čaj. 8) Snad aspon trochu pomůže. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
7.2.12 22:36

to teda nevim :-) potírat mořskou vodou z flašky :-) zkus na netu najít solný roztoky jak udělat :-) já si to už nepamatuju jak se to dělá ale kdysi jsem to zkoušela :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
7.2.12 22:40
Rezina píše:
to teda nevim :-) potírat mořskou vodou z flašky :-) zkus na netu najít solný roztoky jak udělat :-) já si to už nepamatuju jak se to dělá ale kdysi jsem to zkoušela :-)

tak ono to docela pomáhá, ta kůže není taková napnutá a suchá :D jinak mrknu i na solné roztoky. Už fakt zkoušim kde co. Prvně jsem se to snažila zamatlávat make-upem, ale to bylo to nejhorší, co jsem mohla dělat, se to zvýraznilo ještě víc. :| Každopádně malovátka na oči odpočívají ve skříňce v koupelně. Už se těšim, až to zmizne. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek