Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ted jsem si vzpomnela co mi fakt pomohlo. je to na predpis vazelina se septonexem je to na skrabance a rany po ekzemu. a uplne se to ztratilo. na cas tedy ![]()
MiskaM píše:
Ahoj, moc prosím o radu. Už dva roky mám okolo očí takové jakoby vrásky, pleť je zbarvena dohněda (končí to přímo pod obočím.) Celkově mám pleť bezproblémovou, až na ty oči. Celý obličej hladký, okolo očí jak 80letá stařenka. Doktorka od malé mi řekla, že je to AE. Nic na to nezabírá, máte s tim zkušenost?Někde jsme četla, že to mohlo způsobit očkování (byla jsem před dvěma lety očkována proti žloutence A,B).
Ahojda! ![]()
Já jsem od narození atopik a to co popisuješ jsem měla na základní škole, ale na horních víčkách! (hnědá, suchá pokožka jako stařena) Hele, tehdy jsem mazala a mazala čistou vazelínou, jelikož kožařka stála za prd! Po nějaký době to zmizelo. Ale jestli ti můžu poradit, jdi na kožní hned! Hlavy tam netrhají a určitě ti něco napíšou!
Kožařku mám novou a chodím k ní ráda! Já osobně si nemůžu vynachválit Protopic 0,1% mast! Bohužel se ale nesmí používat v době snažení se o dítě, těhotenství a nebo kojení! Nevím, jak na tom jsi ty…
Jo a ještě k těm solnejm jeskyním (co si myslím, že zmiňuješ níže)- já moc nedoporučuji! Mě exzém zčervená, napuchne a svědí po návštěvě jeskyně!
Pak ještě FLUCINAR mast, ale to jsou kortikoidy, takže používat pouze když je už fakt nejhůř! Ale pokud tě to trápí takhle dlouho, tak bych do toho šla! Je to driák, ale fakt zabírá! Bohužel není volně prodejný a nevím jak v těhotenství či během kojení! Buď holka statečná a zajdi za kožařkou, zbytečně se trápíš! ![]()
PS: Hlavně furt promazávej a nenech postiženou oblast vysušit!!!
Boboušek - jé díky, z info jsem vděčná, moc toho ale nemůžu, pořád kojím. ![]()
Aha, tak to ti doporučuji si najít milou paní doktorku a ona ti určo pomůže!
Já bych bez ní už nemohla ani žít! ![]()
Boboušek píše:
Aha, tak to ti doporučuji si najít milou paní doktorku a ona ti určo pomůže!Já bych bez ní už nemohla ani žít!
Aha, to já nikde zatim nebyla. Moc doktory nemusim. Zatím to řešim alternativně
![]()