Seboroická dermatitida u dospělých

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
54
12.5.16 11:04

Wolf Basic Creme

Dobrý den, já mám seboreu už 18 let a jediný, co mi na to pomáhá je Wolf Basic Creme, navíc je u něho výhoda o proti jiným mastím, jako třeba Excipial, Linola atd., které jsem také zkoušel, ale bez výsledně, že se na obličeji neleskne a tudíž nepůsobí mastně, takže nikdo ani nevidí, že jste něčím namazaný, problém je, že se před několika lety přestal vyrábět, nyní jsem na něj zase narazil, ale ne v české republice, pokuď ho budete chtít dovést nebo zjistit více informací, tak mi napište na tomaxx@seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.17 12:08

Ahoj, připojuji svoji zkušenost

Seboreu mi zjistili v listopadu, první kožařka katastrofa, po vysezení v čekárně (4,5 hod.) mi vrazila do ruky vzorečky krémů a šamponu s tím, že to mám vyzkoušet, že se to léčit nedá :)

Zkusila jsem NIZORAL, KONOPNÝ ŠAMPON - výsledkem byly vlasy jak dikobraz :zed:
lupy ještě horší než předtím!

Pak mi bylo doporučeno vlasovým poradcem zkusit obyčejný dětský šampon i kondicionér - zlepšení

Nyní se mi ta mrcha objevuje občas na tvářích nebo nad rtem :-(

CO jsem zjistila: největší zhoršení po čokoládě, po pálivých a kořeněných jídlech

Kosmetika i make up opravdu pouze hypoalergenní

Jinak jediná kožařka, která mi pomohla je z Prahy 11 - píše speciální míchané masti (antimykotické a ještě něco je v tom - antibiotikum myslím)

říkala, že se to fakt vyléčit nedá, pouze zmírňovat projevy, v létě to bývá lepší, zhoršení v zimě :?

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
24.5.17 12:28

Mně dost pomohla chytrá houba. Nejlépe v kombinaci s kefírovými maskami a zábaly - houba vyžere nežádoucí kvasinky a kefír sníží PH, aby jim ztížil množení a hlavně dodá dostatek žádoucí mikroflory, která se tam může usídlit a znemožňovat další množení pityrospora - tedy toho mikroorganismu, co sebroretickou dermatitidu většinou způsobuje.

Na obličej pak pro vybití Pityrosporum zabíral nizoral krém, ale už není k dostání v ČR a vozím si ho pro jistotu z německa.
Na vlasy mi zabírá i nizoral šampon, ale je potřeba ho tam dát hodně a nechat působit - klidně třeba hodinu a teprve pak smýt. A potom se musí vlasy hodně hydratovat.

Antimykotika se nemůžou kombinovat s chytrou houbou - protože jaksi chytrá houba je taky kvasinka a na antimykotika je citlivá.

Stav mi dost zhoršuje stres a hormonální výkyvy. Na obličeji pokud zapomínám důkladně čistit pleť a hydratovat ji.

Dlouhodobě mi funguje mandlový krém od weledy a když se někde něco zanítí, tak havlíkova mast.

Co mi dělá hodně dobře jsou kefírové masky s podrceným acylpirinem a nějakým olejem.

Naprosto katastrofální jsou ovšem konopný a kokosový olej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.17 12:34

Ahoj, tak já se zbavila všech projevů seborei úpravou životního stylu, od té doby mám klid. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
3372
24.5.17 13:30
@Anonymní píše:
Ahoj, tak já se zbavila všech projevů seborei úpravou životního stylu, od té doby mám klid. :pankac:

A mohu vědět jak? napadá mě hned, že asi změna stravy a stres?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
24.5.17 13:32
@Anonymní píše:
Ahoj, tak já se zbavila všech projevů seborei úpravou životního stylu, od té doby mám klid. :pankac:
…ptám se, protože mě vše okolo zdraví zajímá, takže chci znát i další zkušenost někoho dalšího :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.19 21:36

Asi uz pozde, ale chci jen napsat moji zkusenost. Starter je v mem pripade stres. V mladi trable s pupinky a ve 30 tohle nadeleni okolo nosu a na brade. Pri akutnim stavu jsem plet osetrovala jarischovou vodou a mast skin cup a avene termalni vodu. Ted pouzivam atoderm gel moussant ,atoderm pp baume a bb krem sensibio ar. Zima je taky kruta a tak si myslim ze i vitaminy a b c d + zinek je dobre papat. Zatim nemam zkusenosti s produkty z konopi. Kazdemu sedi neco jineho. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.19 13:27

Seborická Dermatitida v T-zóně na obličeji několik let, vyzkoušeno vše od konopných mastí po kortikoidy, nezabralo nic. Jedinné co mi pomohlo je mast Fungicidin, doporučuju vyzkoušet cca týden dva, zlepšení je vidět hned. Samozřejmě dlouhodobě pomůže vynechat kouření, alkohol, stres a upravit jídelníček. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2
28.2.20 20:56

Holky, tak jsem doufala, že sem něco budu moct napsat a poradit Vám :-)!
Seboreu jsem měla x let jako malá a teď se mi to opět vrátilo. Upozorňuji, že se mi to objevilo na jednom místě a postupně se mi to během tří let rozlezlo na celou hlavu. Pročítala jsem všude možně diskuze, kupovala levné, drahé, předražené věci.. no prostě nic nepomáhalo. Pak úplnou náhodou jsem se dala do řeči s jednou kožní lékařkou, která má soukromou ambulanci v Praze a poradila mi toto: koupit si Ichytol šampon od Dr. Konrad!! ( nechat ho fakt působit na pokožce třeba pět minut a umýt, 14 dní jsem si hlavu takto myla každý den. S tím, že jsem si je umyla a pak normální šampon dala už jen na konečky, protože jak říkala i ona, normální šampony nám tu hlavu prostě vysouší. Šampon mám už od listopadu a furt v něm asi 1/3 je. A myji si ji ob den, někdy 1× za tři dny. ). K tomu mi řekla, ať si nechám od své kožní napsat kyselinu salicylovou. Ano, normálně vám ji také prodají, ale je máloprocentní, takže VŮBEC nezabere. Je tedy důležité si ji nechat napsat, tu víceprocentní. Moje kožní mi to napsala v tomto složení: kys. salicylová, neoaquasorbi, aqua destile, olivový olej, glycerini. Měla jsem strach, že budu mít po tom mastnou hlavu a že jedno smytí tím Ichtyol šamponem bude málo, ale jde to krásně smýt. Normálně na féra jsem si o tohle řekla, protože za ceé tři roky mi píše ****ky, které mi vůbec nepomáhají. No a do třetice užívat k tomu kortikoidy Belosalic roztok. Ptala jsem se, zda po tom vypadávají vlasy, když to jsou kortikoidy, a říkala, že se toho vůbec nemám bát, že v tom jsou právě látky dopomáhající růstu vlasů :-) Takže devčata tak. Holky, fakt to vyzkoušejte, tou mastičkou jsem si to ze začátku dělala 2× v týdnu, nechala jsem si to vždy na hlavě co nejdýl to šlo, třeba i dva dny a až potom smyla.
14 prvních dní jsem si myla hlavu každý den, do toho 2× týdne tu mastičku nechat ji dva dny na hlavě, pak smýt a ráno a večer třeba jsem si dala ten belosalic. Nekecám, do 14ti dní pokoj!! Teď dělám tohle všechno pouze udržovací. Ale stále si myju pouze konečky vlasů, protože když si ji umyju celou nějakým šamponem, tak mě to svědí.
No hlavně - konečně mám pokoj, doktorka říkala, že toto platí v 99% případů! :-)
Takže šup a pak napište prosím! :-) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
22.6.20 12:38

seborrhoea ve vlasech

Ahoj, kupte si v lékárně řepíkovou nať, vylouhujte (stačí hrstka) a ještě teplé aplikujte 4× denně do vlasů, po měsíci na pokožce z vyrážky nebude téměř nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
25.12.20 13:17

Nizoral nebo uriage ds

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
12.11.24 16:30

Vracím se k diskuzi, bohužel se mi objevila seborea také. Zkoušel jste někdo kyselé oplachy? Obyčejný ocet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek