Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mar__tanka1983 píše:
polytar sem měla, smradu jak v cařihradu a nepomohl mi
smrdí fest, nám pomáhá, blbý je, že ho musíme „pašovat“ z čech a ten zelenej už nedělaj. ![]()
Holky, narazila jsem na tuto diskuzi a se zájmem pročítám…manžel má seborheu (bohužel jsem mu ji diagnostikovala já a né naše kožařka, která na to napsala jen nějaké masti, které vůbec nezabraly)…má to už čím dál horší, velké ložiska ve vlasech, svědí ho to, furt si to škrábe, čímž to samozřejmě jen zhoršuje…zkusili jsme kdeco, šampony, masti, krémy, ale nezabírá nic…tak mu zkusím koupit ještě ten šampon od Vichy…teď jezdíme do Brna s malým na kožní, tak až tam příště pojedeme, tak asi objednám i manžela (teda samozřejmě ne v dětské nemocnici
)…jenže tam teda jedem až na podzim…a navíc Brno máme z ruky, takže spíš jen na konzultaci…možná se podívám ještě po nějakém kožním lékaři u nás no…
Uvítám jakékoliv další tipy, co by mohlo zabrat.
Lociko, nevím odkud jsi. Ale doporučil bych vám vyzkoušet rašelinovou proceduru od Kapyderm. Nejlépe v nějakém z jejich salónů, na vyzkoušení. Manželovu pokožku prohlédnou, řeknou vám v jakém je to stádiu a jak rychle se s tím dá něco dělat.
Po tom zábalu bude mít úplně pročištěnou pokožku od všech lupů, případně stroupků. Mě potom pomohlo Fungicidní vodička, která reguluje přemnožení kvasinek na pokožce a zabraňuje novým lupům. A kolegenová emulze, ta naopak vyživuje a hydratuje pokožku.
Dělají se mu také zarudlá místa kolem nosu nebo třeba lupovitost v obočí?
Izzy, díky za tip, pohledám na netu…jsme ze Zlína…dělá se mu to jen vyloženě ve vlasaté části hlavy…zarudlá šupinatá místa kolem nosu mám pro změnu bohužel já, navíc zas trpím periorální dermatitidou, ale docela se mi daří držet to pod kontrolou…
Fakt moc díky, zkusíme všechno, co by mohlo pomoci…
Holky,tak mám asi to samý.Mám taky hlavu plnou stroupků a puchýřků.Kožní mi na to dala taky kortikoidy a nic nepomáhá.Svědí to a dělají se další a další ložiska stroupků.
Natalusko, na kortikoidy si dej velký pozor. Jsou to v podstatě hormony. Mohou zeslabit(ztenčit) pokožku a oslabit ji tak natrvlao. Nechci tě strašit, ale tohle by se mělo užívat pouze v krajních případech a jenom velmi krátkodobě.
Ty stroupky se musí dostat dolů, aby se vyčistila pokožka a mohla se začít léčit. A to ničim jiným, než tou organickou rašelinou nedocílíš. Ta procedura stojí pětistovku a věnují se ti hodinu a půl, takovou péči ti žádný kožař věnovat nebude. Nědělal bych jim tu reklamu, kdyby mi skutečně moc nepomohli. ![]()
Holky doporučuji lamelloderm krém, funguje něco jako kortikoidum, ale je to přírodní.
Holky, máte někdo zkušenost s tou rašelinovou proceduru od Kapyderm, jak píše Izzy32?
Ahoj všem, také se přidám, taky mi tohle diagnostikovali ve vlasech. Dostala jsem mast a kapky. Mastí si mám každý den na šest hodin nebo na noc namazat důkladně pokožku hlavy a ráno umýt a zase nakapat důkladně kapky. To je ale šílený, mám dlouhý hustý vlasy, takže aplikace masti trvá tak hodinu a musí mi to někdo udělat, hlavně vzadu. Na jednu aplikaci mám půl kelímku masti. Pak v tom spím, ráno umejt a zase ty kapky pěšinku po pěšince, taky trvá hrozně dlouho. Hlava mě svědí, no nevím jak dlouho tuhle léčbu snesu. Čekala jsem spíš nějaký šampon. Myslíte, že když to mám zatím jen ve vlasech, že se to může přenýst i na ostatní části těla, třeba obličej, nebo to zůstane jen v těch vlasech? Díky za rady.
Ahoj, myslim, ze se to muze prenest. Me to zacalo postupne (ale zase to nemam ve vlasech). Dostala jsem 4 kremy a „babske“ rady jako udelat silny vyluh s cerneho caje a z toho si davat obklady (skus si neco vygooglit a treba pouzivat ten caj k splachovani samponu. MUDr. mi doporucila nejakou radu (vlasy, telo…) kouknu doma, jak se to jmenuje a napisi.
Dobrý den,
po několika letech trápení mi se seboroickou dermatitidou ve vlasech pomohly dva přípravky od firmy Aromaterapie Karel Hadek. Je to Lupisan, který nechávám v případě, že se dělají lupy, několikrát týdně přes noc na kůži ve vlasech, po zklidnění zánětu pak stačí jednou týdně nebo za 14 dní, podle potřeby. Na uklidněnou pokožku jsem pak místo Lupisanu používala Harette - 2× týdně přes noc s minutovou masáží. Běhěm roku zánět sice nezmizel, ale dá se s ním být a úplně přestaly padat vlasy, dokonce dorostly nové a celkově zesílely. Doporučuji.
Ahoj, tak já jí mám i v obličeji cca 20 let, je to děsný někdy je to lepší někdy nemůžu ani ven… nemáte tip co na obličej, někdy jsem jak šupináč a pro holku je to fakt hnus… pálí to svědí to a v obličeji je to pěkný hnus!
Hm, napsala jsem sem dva prispevky o tom jak moc mi na tenhle problem pomohlo bahno z Mrtveho more (i na oblicej), ale byly hned smazany! Nechapu???
@LuckaLuckaLucka píše:
Hm, napsala jsem sem dva prispevky o tom jak moc mi na tenhle problem pomohlo bahno z Mrtveho more (i na oblicej), ale byly hned smazany! Nechapu???
a jak se jmenovali když tak pošli do soukr zprrrávy